Week 36: Een dagje uit

Week 36 2019 craving pages 3

Na een onverdraaglijk hete zomer krijgen we deze week eindelijk écht herfstweer en ik was er zo hard aan toe. Nu het niet meer zo pittig heet is krijg ik meteen nieuwe energie om in mijn blog te steken en dat doe ik door onder andere mijn planning onder de loep te nemen.

Week 36 2019 craving pages 3

maandag

Ik word niet echt uitgerust wakker. Zoonlief ontpopt zich tot een echte nachtbraker, want tot vlak na twaalven lag hij nog luidkeels in zijn bedje te zingen over de familie vinger. De volgende ochtend zit hij stuiterend aan de ontbijttafel omdat hij vandaag weer naar de kindjes (crèche) mag. Hij treuzelt wel enorm met het ontbijt, aankleden en het voorbereiden op school. Ik kom nét op tijd aan op de crèche.

Thuis start ik mijn computer om wat te werken. Ondertussen zet ik mijn audioboek aan van The Governess Game. ’s Middags is Noud gelukkig erg moe van zijn fijne ochtend op school. Hij valt op de bank in slaap en ik kan mooi nog wat werk verzetten. We lezen Deze Ridder zegt NEE! voordat Noud naar bed gaat. Morgen wordt een bijzondere dag.

Madurodam noud craving pages
Noud heeft een nieuw vriendje gemaakt in Madurodam.

Dinsdag

Vandaag haal ik Noud al vroeg uit zijn bed want we worden vandaag door zijn opa en oma opgepikt voor een leuk dagje uit: we gaan naar Madurodam. Zodra ik de gordijnen opentrek vraag ik me wel even af of het weer mee zal werken, het ziet zo grijs buiten, maar we wagen het erop en dat pakt gelukkig goed uit.

Pas het laatste half uur van de reis wordt Noud een beetje ongeduldig van de lange zit in het autostoeltje, maar zodra we er zijn is het ongemak al snel vergeten. Enthousiast stapt meneer het park binnen. Hij kijkt zijn ogen uit naar alle miniaturen en wil het liefst met alle auto’s spelen. Wij grote mensen kijken vooral naar alle heerlijke reacties van mijn kleine mannetje. Wat een fantastische dag.

Als Noud op bed ligt kan ik lekker bloggen en ik buig me over een ideetje wat al een poosje door mijn hoofd speelt. Ik wil mijn blogschema meer vormgeven als de seizoenen op televisie. Dus met een voorjaars- en een najaarsplanning.

Schrijfwedstrijd SVM publishing craving pages
Ik deed mee aan een New Adult schrijfwedstrijd.

Woensdag

Tja, een dagje spel betekent ook dat er werk ingehaald moet worden, dus daarmee begin ik mijn dag. Ondertussen speelt Noud met zijn auto’s en dan vooral met de kleine kever die hij van mij heeft gekregen als souvenir van Madurodam. Tussendoor probeer ik hem ‘Madurodam’ te leren zeggen zodat hij donderdag op de crèche kan vertellen waar hij is geweest maar hij blijft stellig verkondigen dat hij naar ‘boterham’ of ‘doemaardan’ is geweest.

Na de lunch besluit ik dat ik er even uit wil en dus laad ik Noud achterop de fiets en neem hem mee naar de plaatselijke ruilwinkel. Hier vind ik een te gekke, oude wekkerradio die ideaal is voor de nieuwe OMAR kast van Ikea die ik vorige week heb gekocht. Verder neem ik twee waxinelichthouders mee en een boek: Een Goed Bewaard Geheim van Catherine Bybee.

’s Avonds als Noud op bed ligt lees ik op Facebook een bericht van SVM publishing over hun new adult schrijfwedstrijd. Ik ben momenteel een new adult roman aan het schrijven en ik besluit om me ook aan een kort verhaal te wagen voor de wedstrijd. Het gaat over een meisje in een mascottepak die de topspeler van het footballteam omver loopt.

Kringloopgeluk wekkerradio  craving pages
Deze gave wekkerradio scoorde ik bij de ruilwinkel. Hij werkt nog perfect!

Donderdag

Ik word aangenaam verrast door de vele aanmeldingen van proeflezers en dus kies ik er een paar uit waar ik mijn verhaal naar opstuur. Volgens mij ben ik nog nooit zo nerveus geweest om een verhaal op te sturen, want het is sowieso het meest pikante wat ik ooit heb geschreven. Tja, dat hoort natuurlijk ook wel een beetje bij een new adult.

’s middags krijg ik de eerste reacties terug en ik ben zo blij! De lezers zijn het er unaniem over eens dat ze het verhaal te kort vinden en alleen maar door willen lezen. Ik laat de feedback een nachtje sudderen en ga vroeg slapen.

Nieuwe bankhoes craving pages
Ik gaf de bank een makeover met deze bankhoes van Aliexpress.

Vrijdag

En ik slaap door mijn wekker heen. Oeps. Een half uur te laat haal ik Noud uit zijn bed. Meneer is niet blij dat hij uit zijn slaap wordt gehaald en verkondigd de hele ochtend dat hij héél boos is op mij. Tja, dat heb je wel eens.

Als ik hem die middag op pik is alles gelukkig vergeven en vergeten. Dat is maar goed ook, want wij moeten vanmiddag naar een feestje. Voordat we gaan komt er nog een pakketje binnen van Aliexpress. Ik heb een hoes besteld voor onze bank omdat er een vlek in zit die er niet uit gaat. Ik heb werkelijk alles geprobeerd. Omdat ik de bank vorig jaar pas heb gekocht vind ik het zonde om hem nu al weg te doen en dit lijkt een perfecte oplossing. Ik vind het vrolijke printje trouwens ook helemaal geweldig. ’s avonds kom ik er eindelijk weer aan toe om een boek te lezen.

Weekend

Gelukkig staat er dit weekend helemaal niets op de planning. Op zondagochtend moet Noud naar tuimeljudo, maar verderrust. Zaterdag speel ik lekker de hele dag met Noud en lees ik ‘s avonds The Wallflower Wager uit. Ook leg ik de laatste hand aan mijn inzending voor de new adult schrijfwedstrijd van SVM publishing.

Zondag stuur ik mijn verhaal dan eindelijk in. Wanneer het verhaal is goedgekeurd kun je het lezen op schrijverspunt.nl (ik zal de link dan hier invoegen). Willen jullie voor me duimen 😁

Boeken + Bloggen

Op maandag lees ik mijn audioboek van The Governess Game van Tessa Dare uit en ik begin meteen in het vervolg: The Wallflower Wager. Wat een heerlijke boeken zijn dit. Ik lig meer dan eens dubbel van het lachen. Ook lees ik verder in Kill the Farm Boy van Delilah S. Swanson en Kevin Hearne. Dit is een satirisch chosen one avontuur en ik ga helemaal stuk om de vele woordspelingen en grappen. Dit boek is briljant! Ik wil jullie zo graag vertellen over mijn favoriete plottwist, maar dat zou een te grote spoiler zijn. Verder lees ik deze week Frankenstein uit van Mary Shelley. Not bad toch.

Ik voeg deze week ook een boek toe aan mijn verzameling namelijk: Gek van Clementine van Lex Martin. Heel erg bedankt uitgeverij Volt! Het boek ligt op me te wachten als we terugkomen van Madurodam. Het verhaal klinkt heel tof en de kleuren op de cover zijn echt mijn favoriet.

Op mijn blog verschijnen deze week de volgende artikelen:

Hoe was jouw week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.