Wat ik las in Oktober

31 oktober 2018

Wat ik las in Oktober

31 oktober 2018

Grootse plannen had ik aan het begin van oktober: ik heb een nieuwe, alternatieve TBR jar gemaakt met leuke challenges op de lootjes in plaats van titels én ik had me voorgenomen om mee te doen aan de Spookathon van Kwante. Ik verwachte heeel veel te lezen, maar uiteindelijk heb ik zes boeken uitgelezen en ben ik begonnen in en zevende. Wel heb ik de afgelopen maand mijn Goodreads goal behaald en daar ben ik heel erg trots op. 

In oktober liet ik Instagram beschikken over mijn TBR zoals het lootje uit mijn TBR jar me opdroeg. De eerste vijf titels die ik tegenkwam in mijn feed en die ik ofwel had of via Scribd kon lezen heb ik meegenomen in mijn oktober-goals met als resultaat…

 • 67 seconden van Jason Reynolds
 • Spinning Silver van Naomi Novik
 • Ash Princess van Laura Sebastien (DNF)
 • A Darker Shade of Magic van V.E. Schwab
 • Spiegel van Cara Delevingne

67 Seconden was een meesterwerk! Het boek is geschreven in vrije vers en ik heb daar sowieso al goede ervaringen mee, maar dit boek overtrof alles. Dit is een boek dat de term ‘woordkunst’ waard is want Jason Reynolds liet mij gedurende het lezen voelen hoe het was om een jongen in een vicueuze cirkel te zijn. Ik krijg weer kippenvel als ik terugdenk aan het briljante boek. 

Spinning Silver verijste nogal een investering aangezien ik naar het audioboek heb geluisterd. Damn, wat duurde dat lang, maar gelukkig was het verhaal zo sterk dat dat helemaal niet vervelend was. Net als Ontworteld is Spinning Silver zo sfeervol en sprookjesachtig geschreven dat het een lust was om steeds weer in het verhaal te stappen. Ook het accent van de vrouw die het boek insprak droeg bij aan de belevenis die dit boek was. 

Tja, Ash Princess… ik ben er in begonnen. Kon er totaal niet inkomen. DNF’te het.

A Darker Shade of Magic van V.E. Schwab was geweldig, maar door de enorme hype rondom het boek maakte het minder indruk dan dat ik had verwacht en gehoopt. Tja, V.E. Schwab wordt natuurlijk zo enorm opgehemeld dat ze een raket nodig heeft zo hoog ligt de lat. Dat neemt niet weg dat ik heb genoten van dit boek en heel goed begrijp waarom mensen het zo hypen. 

In Spiegel van Cara Delevingne ben ik wel begonnen, maar ik ben nog niet erg ver. Wel vind ik hem tot dusver best leuk. Ik ben voldoende geintrigeerd door het verhaal om door te willen lezen. 

Verder las ik…

Seriously Wicked van Tina Connolly en dat was zo’n leuk boek! Het gaat over een meisje dat als kind is ontvoerd door een heks. Camellia wil gewoon een normaal leven, maar dat is lastig als je Heksenvoogd slechts twee doelen heeft: de stad domineren en Camellia trainen om in haar voetsporen te treden. Echt een aanrader voor fans van Sabrina the Teenage Witch (de versie met Melissa Joan Hart) en De Hopeloze Heks. 

Gevarenzone van Jennefer Mellink stond al een poosje ongelezen in de kast, maar oktober is natuurlijk de perfecte maand om lekker weg te kruipen met een goede thriller. Het verhaal komt pas echt op gang wanneer de hoofdpersoon samen met haar vrienden haar nieuwe woning in wil wijden door met een oud ouija bord een geest op te roepen. Goed idee jongens (horen jullie mij met mijn ogen rollen?). 

When Life Gives You Demons van Jennifer Honeybourne was, zoals de woordspeling in de titel al doet vermoeden, enorm leuk! Het gaat over Shelby die door haar oom wordt opgeleid tot exorcist. Nu vind ik boeken en films waarin mensen bezeten worden door demonen over het algemeen doodeng. Maar dan ook slaapt-niet-meer-gedurende-een-maand-eng. Dit boek was spannend, maar niet super eng. Het bevat wel een paar leuke schrikmomenten waardoor je continue op het puntje van je stoel zit. 

En ben ik begonnen in…

Truth or Dance van Chinouk Thijssen. Gisteren kon ik nauwelijks ophouden met lezen en vandaag kan ik me niet op mijn boek concentreren omdat mijn hoofd voor snot zit. Elke keer dat ik probeer te lezen begint mijn hoofd te bonken. Frustrerend want dit boek is zo tof! Hopelijk voel ik me snel weer fitter zodat ik verder kan lezen.

Tot zover mijn wrap up van oktober. Fun fact: ik heb met ADSOM mijn Goodreads goal van honderd boeken behaald! Whoohoo! Ik ben vet trots op mezelf, want sinds mijn zwangerschap is het me niet meer gelukt om honderd boeken op een jaar te lezen. Ik weet niet hoe ik het er de komende maand van af breng, want dan krijgt schrijven uiteraard weer voorrang op lezen aangezien het weer National Novel Writing Month is. Doen jullie ook mee? 

Wat was het beste boek dat je las in oktober? 

3 Comments

 • Kelly 31 oktober 2018 at 21:00

  Wat heerlijk als je zoveel boeken kunt lezen in een maand, had ik daar de tijd maar voor! Ik las afgelopen maand ‘Een dag in december’ en lees nu ‘donker water’ van robert bryndza. 🙂

 • Annemieke 9 november 2018 at 09:47

  Mooie wrap. Ik heb wat wisselende dingen gehoord over Ash Princess dus heb ik die maar niet gekocht haha. Misschien haal ik hem eens uit de bieb.

 • zwartraafje 15 november 2018 at 15:13

  Seriously wicked wil ik graag een keertje lezen en ik ben nog aan het wachten op de vertaling van A darker shade of Magic. Ik vrees echter ook een beetje dat het wat gaat tegenvallen na de grote hype dus ik ben volop aan het proberen om mijn verwachtingen wat in te tomen. 🙂

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Wat ik nu lees...

  Recente reviews

  Nocturna van maya motayne cover craving pages

  Nocturna van Maya Motayne

  Author:

  Wat een aangename verrassing was het toen vorige week opeens het boek Nocturna werd bezorgd. Ik had het boek al her en der voorbij zien komen op socia

  Sorcery of thorns van Margaret Rogerson cover craving pages

  Blogtober dag 13: Sorcery of Thorns van Margaret Rogerson

  Dit boek werd onder mijn aandacht gebracht toen ik middenin een contemporary-fase zat. Ik schreef het boek daarom al af voordat ik überhaupt wist waar

  city of ghosts van victoria schwab cover craving pages

  Blogtober Dag 6: City of Ghosts van Victoria Schwab

  De maand oktober is door een aantal van mijn favoriete bookstagrammers omgedoopt tot ‘Blogtober’. Voor elke dag van de maand hebben zij een prompt ver

  Nog meer recensies

  Mijn boeken

  Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

  Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

  35,311 / 80,000
  ×
  %d bloggers liken dit: