Vondsten van Augustus

27 augustus 2018

Vondsten van Augustus

27 augustus 2018
vondsten van augustus 2018 craving pages

Een van de meest voorkomende vragen die ik krijg is: “Hoe vind je toch zo vaak boeken waar ik nog nooit van heb gehoord” en ik vermoed dat ik niet de enige boekblogger ben die met die vraag te maken krijgt. 

Dat bracht me op het idee voor een nieuw terugkerend item op Craving Pages (en misschien ook op jouw blog). Vanaf nu zal ik aan het einde van elke maand een aantal boeken met jullie delen waar ik nauwelijks tot niets over heb gehoord in boekenblog land en die té veelbelovend klinken om aan de aandacht te ontsnappen. 

Het zijn trouwens altijd boeken die ik ook daadwerkelijk zelf heb aangeschaft zodat ik de besproken boeken hieronder t.z.t. kan koppelen aan een bijbehorende recensie. 

Mijn vondsten van Augustus 

Karma Girl van Jennifer Estep

Dit is het eerste deel in een serie boeken de zich afspeelt in het fictieve plaatsje Bigtime. Het stadje wemelt van de superhelden en hoewel de meeste mensen hun hulp wel kunnen waarderen heeft Carmen een stronthekel aan het cape-, masker- en lycradragende deel van de bevolking. Helemaal aangezien haar liegende, bedriegende ex-verloofde ook een superheld blijkt te zijn. 

Om die reden maakt de journaliste het haar persoonlijke missie om zoveel mogelijk ‘superhelden’ te ontmaskeren voor wat – en wie – ze in werkelijkheid zijn. 

Klinkt dat niet helemaal geweldig? Ik krijg een beetje Sophie Kinsella x Marissa Meyers ‘RENEGADES’ vibes. Ik kan niet wachten om deze te lezen.

Gevonden: Ik zocht in de webshop van Kobo naar het boek hieronder en degenen die bekend zijn met de site weten dat Kobo bij hun zoekresultaten ook graag suggesties doet voor andere titels die je wellicht interesseren. Nou in dit geval hadden ze gelijk want ‘KARMA GIRL’ trok onmiddellijk mijn aandacht.

God Save the Queen van Kate Locke

Als ik echt heeeel erg eerlijk ben… Dan moet ik toegeven dat ik dit boek heel impulsief heb aangeschaft vanwege de mooie cover. Maar bij nadere inspectie klonkt het boek ook nog eens heel erg gaaf. 

Het speelt zich af in een alternatief Londen waarin iedereen met koninklijk bloed wordt geïnfecteerd met de pest omdat het als bonus bijwerking eeuwige ondood veroorzaakt. Verder las ik goblins, vampiers, weerwolven, hysteria en samenzwering in de samenvatting en ik was verkocht. Ik ben heel erg benieuwd naar dit eerste deel van deze trilogie. 

Gevonden: Op Instagram door te zoeken op de #coverbuy. Ik ben heel erg visueel ingesteld en als ik een fysiek boek koop dan wil ik het liefst een boek wat mooi zal staan in mijn boekenkast en op Instagram. Dus ja, dan zoek ik wel eens op oppervlakkige zoektermen als deze (en het heeft me al vele pareltjes opgeleverd in mijn collectie.)

The Strange Case of the Alchemist’s Daughter van Theodora Goss

the strange case of the alchemists daughter van theodora goss craving pages

Ik weet niet veel over dit boek behalve dat ik de cover prachtig vind en dat het gaat over de dochters van bekende gekke geleerden uit klassieke fictie. Denk aan Frankenstein, Jekyll, Moreau enz. Ik flipte zowat van enthousiasme want die beloften beschrijft alles waarvan ik niet wist dat ik het nodig had in een boek. Ik ben zo ontzettend benieuwd naar dit boek. Al ben ik wel van plan het langzaam te lezen om nog even te kunnen sparen voor het monsterlijk dure – en dikke – vervolg. 

Gevonden: Ik gaf het hierboven ook al toe; ik houd van pretty covers. Dit boek viel mij dan ook meteen op toen het als prop opdook in een ASMR video van een van mijn favoriete ASMR-tiesten. 

Voor bloggers

Ontdek jij ook regelmatig pareltjes die je wilt delen met anderen? Dan nodig ik je bij deze uit om deel te nemen aan deze nieuwe rubriek door ook een titel te plaatsen met jouw vondsten. De link naar jouw post kun je opnemen in het formulier hieronder zo kunnen we niet alleen samen nieuwe boeken ontdekken… maar ook nieuwe blogs! Tof toch?

Welke pareltjs heb jij afgelopen maand ontdekt?

 

4 Comments

 • Annemieke 29 augustus 2018 at 13:07

  The Strange Case of the Alchemist Daughter heb ik ook al een paar keer voorbij zien komen. Het ziet er erg interessant uit.

 • Sabrina 30 augustus 2018 at 08:52

  Ik vond dit boek niet in augustus, maar las hem wel deze maand, dus ik hoop dat dat ook telt. Het boek is ‘de ongelooflijke zoektocht van Millie Bird’ van Brooke Davis. Ik was onwijs onder de indruk van dit boek. De schrijfstijl is prachtig en ook het verhaal, waarin een 7-jarig meisje op zoek gaat naar haar moeder met behulp van twee oudjes, is prachtig. Ik had nog nooit van dit boek gehoord, maar ben blij dat ik het gevonden heb.

 • zwartraafje 12 september 2018 at 15:35

  Zodra ik wat speciale boeken bestel of ontdek probeer ik hier aan mee te doen. Echt een leuk idee om zo de wat minder bekende boeken in de spotlight te zetten.

 • Blogger Lovin #26 | Zwartraafje 16 september 2018 at 06:52

  […] #153 – Titles I Keep Messing or Mixing Up Vondsten van Augustus From Ten To One – The Book Edition 9 leestips voor vogelliefhebbers Mijn 25 mooiste boeken […]

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Wat ik nu lees...

  Recente reviews

  het einde van elle kennedy cover craving pages

  Het Einde van Elle Kennedy

  Author:

  Er zijn van die auteurs die een spontaan gilletje van blijdschap aan je ontlokken wanneer er een boek van hen verschijnt. Elle Kennedy is zeker zo'n a

  de kleine bakkerij aan het strand van jenny colgan cover craving pages

  De Kleine Bakkerij aan het Strand van Jenny Colgan

  Author:

  Toen ik een poosje geleden het persbericht ontving over de verschijning van De Kleine Bakkerij aan het Strand van Jenny Colgan was ik onmiddellijk e

  het koninkrijk van jess rothenberg cover craving pages

  Het Koninkrijk van Jess Rothenberg

  Het was wel even een bijzonder moment toen het recensie-exemplaar van Het Koninkrijk bij mij op de mat viel. Toen ik namelijk net begon met bloggen

  Nog meer recensies

  Mijn boeken

  Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

  Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

  35,311 / 80,000
  ×
  %d bloggers liken dit: