Vergeten Ebooks op mijn Ereader

Vergeten ebooks op mijn ereader craving pages

Vergeten ebooks op mijn ereader craving pagesÉén van de redenen waarom ik sneller een fysiek boek aanschaf dan een digitaal exemplaar is het feit dat ik ook veel sneller een boek uit mijn kast pak dan dat ik op mijn ereader ga browsen naar mijn volgende boek. Fysieke boeken, vooral die op mijn TBR plank (of eigenlijk die in mijn TBR kast), hebben dan ook de bijzondere eigenschap dat ze op mijn schuldgevoel werken. Het heeft iets enorm confronterends om in een oogopslag te zien hoeveel boeken ik nog moet lezen.

Aangezien dat me al een schuldgevoel bezorgd is deze post al helemaal een vorm van zelfkastijding; want niet alleen heb ik deze ebooks nog niet gelezen… ik was zelfs helemaal vergeten dat ik ze ooit heb gekocht. Oeps. Hopelijk is deze post motivatie genoeg om ze heel snel alsnog te lezen.

Reboot amy tintera craving pages

REBOOT van Amy Tintera

Ik herinner me nog dat ik dit boek kocht vlak voordat de Nederlandse vertaling werd aangekondigd door Best of YA. Opeens was het een enorme hype in boekenblogland en als gevolg verloor ik alle interesse in het boek. Door de enthousiaste reacties vlogen mijn verwachtingen de pan uit en uit pure angst voor teleurstelling heb ik het boek sindsdien vermeden tot ik het ben vergeten. Misschien is nu dan het perfecte moment om het alsnog te gaan lezen?

Proof of forever lexa hillyer craving pages

PROOF OF FOREVER van Lexa Hillyer

Ik geef het toe; de prijs van een ebook is soms voldoende om mij overstag te laten gaan. PROOF OF FOREVER was maar 99ct. toen ik hem kocht en meer weet ik er niet meer over te vertellen. Best erg als de prijs memorabeler is dan het plot (maar dat kan ook aan mijn Dagobert-complex liggen).

*checkt flaptekst*

Oh ja, een contemporary waarbij een meisje terug in de tijd reist en de kans krijgt om haar vriendschap met haar voormalige besties te herstellen. Klinkt toch niet slecht?

Illusionarium heather dixon craving pages

ILLUSIONARIUM van Heather Dixon

Heather Dixon schreef ook ENTWINED; die hertelling van het verhaal over de 12 dansende prinsessen. Ik kan me echter totaal niet herinneren of dit ook een in-het-nieuw-gestoken-sprookje is.

*Leest samenvatting op Goodreads*

Heeft nog steeds geen idee waar het verhaal over gaat. Hmm.

Invasion of the tearling erika johansen craving pages

THE INVASION OF THE TEARLING van Erika Johansen

Deze had ik natuurlijk al lang gelezen moeten hebben. Het is een van de zeldzame gevallen waarin ik bijna een tientje neertelde voor een eboek… en dan lees ik hem niet. Why?

Ik heb het eerste deel gelezen en het heeft een diepe indruk op me gemaakt (niet diep genoeg om het vervolg te lezen blijkbaar, maar toch…). Waarom heb ik deze nog niet gelezen? Ik ben nu een beetje bang dat ik teveel van deel 1 vergeten ben om hier zomaar in te stappen. Misschien moet ik een reread inlassen van QUEEN OF THE TEARLING  en dan maar meteen all drie de delen bingen? Doen? Niet doen?

Exquisite captive heather demetrios craving pages

EXQUISITE CAPTIVE van Heather Demetrios

Okee, volgens mijn Kobo app heb ik al 53% van dit boek gelezen. Waarom herinner ik me dan helemaal niks? Is het een DNF? Of een vergissing van de app? Heb ik hem misschien een keerk per ongeluk geopend? Mijn geheugen laat me echt compleet in de steek.

Ik vind het onvoorstelbaar dat dit een DNF is want het gaat over djinns! Degene die mij al langer volgen weten hoe geobsedeerd ik ben met deze magische wezens sinds ONCE UPON A TIME IN WONDERLAND. Ik ga hem binnenkort toch maar een (tweede?) kans geven.

Voor nu laat ik het even bij deze titels. Vijf vergeten ebooks vind ik al erg genoeg (al kan ik met gemak nog drie van dit soort posts volmaken).

Heb jij vergeten ebooks op je ereader / tablet?

15 thoughts on “Vergeten Ebooks op mijn Ereader

  1. Ik heb sowieso ergens een vergeten e-reader liggen. Ik kijk er nooit naar om, puur omdat de boeken die daarop staan niet als “echte boeken” voelen. Ik ben echt een fysieke boekenlezer.

  2. Ik zou bij de invasie van de tearling aanraden om het eerste deel opnieuw te lezen. Ik deed dat zelf niet en had daardoor de eerste helft geen flauw idee wie wie was. Overigens was het boek, en het derde deel, zeker de moeite waard 🙂

  3. Oef, goeie! Ik heb zoveel ongelezen e-books op mijn e-reader en telefoon staan. Die moet ik nodig eens gaan lezen ja. Vaak denk ik: ”Wow het e-book is veel goedkoper, laat ik die maar aanschaffen. ” en dan vergeet ik hem en dat is echt zonde van m’n geld eigenlijk.

  4. Oja. Heel herkenbaar. In ieder geval van een paar jaar geleden. Tegenwoordig lees ik de ebooks die ik koop vrij vlot maar ik heb nog steeds ebooks van jaren geleden waar ik maar niet aan begin.

  5. Ongetwijfeld. Al helemaal doordat ik dankzij Bookbub een hele poos gratis (uiteraard wel legale) ebooks bij elkaar heb gesprokkeld. Doordat die boeken geen plaats innemen ben ik sneller geneigd ze toch maar te bewaren maar lezen … tja, dat komt er dus niet van. Ik ben echter wel van plan om mijn ereader mee naar Londen te nemen zodat we minder gewicht moeten versleuren én meer ruimte in onze koffer hebben om in het terugkomen wel een aantal fysieke boeken mee naar huis te nemen. Ik heb trouwens ook de slechte gewoonte om die ebooks niet mee te tellen bij mijn Boekenkast in cijfers of TBR-aantal. Ocharme die digitale boeken!

  6. Ik ga Proof of Forever toevoegen op Goodreads, want die klinkt vet leuk! Verder is dit wel echt heel herkenbaar haha, ik heb zó onwijs veel ebooks, ook echt nog uit de tijd dat mijn smaak heel anders was dan nu… dus geen idee of ik die ebooks nog ooit ga lezen. Ik heb laatst wel flink wat verwijderd waarvan ik dacht ”nee, gaat niet meer gebeuren” maar alsnog staat er veel oude meuk op. Maar hey, wie weet zitten er toffe dingen tussen!

    1. Ja, dat herken ik ook heel goed; er staan nog enorm veel paranormal romances op mijn ereader uit de tijd dat ik nog helemaal fan was van ‘Twilight’-achtige verhalen 😅

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.