The Pages of the Mind; Boeken van Fictieve Personages

14 januari 2018

The Pages of the Mind; Boeken van Fictieve Personages

14 januari 2018

Iedereen heeft wel van die tropes waar hij of zij vrijwel automatisch enthousiast over worden. Een paar van mijn favorieten zijn; boeken, films of series over piraten, met een nerdy hoofdpersoon en veel referenties naar popculture, hervertellingen van oude lievelingsboeken en nog een dingetje waar ik altijd wel voor warm loop: boeken, films of series waarin een boek een belangrijke rol speelt.

Eerder vandaag las ik het boek The Pages of the Mind uit van Jeffe Kennedy en het was zo goed! Het ging over een bibliothecaresse die toevallig ook de belangrijkste vertrouwenspersoon was van de koningin. Als er problemen dreigen stuurt de koningin Dafne (de bibliothecaresse) naar een vijandelijk koninkrijk om te onderhandelen over mogelijke vrede tussen hun rijken. Ter plekke trouwt Dafne echter per ongeluk met de sexy, inheemse koning Nakoa.

Dafne’s vele bezoekjes aan de bibliotheek deden me denken aan fictieve bibliotheken die ik ook wel wil bezoeken en fictieve boeken die ik graag zou willen lezen. Hieronder heb ik een aantal van die boeken voor jullie op een rijtje gezet…

***Waarschuwing!***

Dit artikel bevat spoilers voor degenen die nog niet zo ver zijn met het kijken van Jane the Virgin.

The Pepperwood Chronicles van Nick Miller

Ik ben erg laat ingehaakt op de serie New Girl, maar eenmaal begonnen heb ik de serie in twee weekenden gebinged en heb ik een kleine, ietwat beschamende crush op manchild Nick. Ik werd al nieuwsgierig naar zijn werk toen hij probeerde een zombie boek te schrijven (Z is for Zombie) maar The Pepperwood Chronicles heb ik oprecht nodig in mijn leven. Het is geen geheim dat ik houd van ‘rare’ boeken en volgens mij past dit boek daarom perfect in mijn leesdieet.

The Subject van Jess Mariano

Het is een boek. Het is geschreven door Jess Mariano (uit Gilmore Girls). Alsof jij nog nooit een boek hebt gekocht puur omdat je een crush hebt op de auteur… Niet? Vergeet maar wat ik heb gezegd en negeer het exemplaar van The Subject in mijn denkbeeldige boekenkast.

Snow Falling van Jane Gloriana Villanueva

Onlangs was ik rustig door mijn Twitter tijdlijn aan het scrollen toen ik opeens een foto tegenkwam van dit boek. De Candlelight-roman-achtige cover viel natuurlijk wel op tussen alle posts over YA boeken. Pas bij nadere inspectie realiseerde ik me dat dit het boek is waarvoor Jane (uit Jane the Virgin) een boekendeal ontvangt.

Ghosts From Our Past; Both literaly and figuratively van de Ghostbusters

Deze remake waarin dames de opgevoerde stofzuigers op hun rug hijsen om spoken te bestrijden werd niet door iedereen enthouasiast ontvangen, maar ik vond dit een heerlijke film. Sterker nog; deze film was een belangrijke bron van inspiratie voor mijn eigen boek. Ik zou dan ook heel graag het boek willen lezen dat werd geschreven.

Fillory and Further van Christopher Plover

Is het boek wat een heleboel vreemde gebeurtenissen veroorzaakt in de The Magicians boeken (en televisieserie) van Lev Grossman. Ik heb de boeken nooit gelezen, maar de serie vind ik tof. De manier waarop het boek in de serie wordt omschreven doet me denken aan The Chronicles of Narnia en ik ben altijd wel in voor een fijn high-fantasy kinderboek. Misschien moet ik eerst ook maar de boeken lezen waarop de serie is gebaseerd. Ik zet deel een meteen bij mijn #Beatthebacklist2018 challenge.

Welke fictieve boeken zou jij graag in het echt willen lezen?

1 Comment

 • Vivian 23 januari 2018 at 11:39

  Ooohh, The Pages of the Mind lijkt me tof! Verder ben ik ook echt een sucker voor het idee van fictieve personages die een boek schrijven, dat je ook echt kunt lezen, heeft iets heel magisch voor mij.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Wat ik nu lees...

  Recente reviews

  het einde van elle kennedy cover craving pages

  Het Einde van Elle Kennedy

  Author:

  Er zijn van die auteurs die een spontaan gilletje van blijdschap aan je ontlokken wanneer er een boek van hen verschijnt. Elle Kennedy is zeker zo'n a

  de kleine bakkerij aan het strand van jenny colgan cover craving pages

  De Kleine Bakkerij aan het Strand van Jenny Colgan

  Author:

  Toen ik een poosje geleden het persbericht ontving over de verschijning van De Kleine Bakkerij aan het Strand van Jenny Colgan was ik onmiddellijk e

  het koninkrijk van jess rothenberg cover craving pages

  Het Koninkrijk van Jess Rothenberg

  Het was wel even een bijzonder moment toen het recensie-exemplaar van Het Koninkrijk bij mij op de mat viel. Toen ik namelijk net begon met bloggen

  Nog meer recensies

  Mijn boeken

  Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

  Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

  35,311 / 80,000
  ×
  %d bloggers liken dit: