Stoppen met series; dit zijn mijn redenen – Craving Pages

Stoppen met series; dit zijn mijn redenen

You may also like...

13 reacties

 1. Rowan schreef:

  Reden 1 en 2 komen bij mij (helaas) vaak genoeg voor haha. Ach ja, ik blijf altijd de hoop houden dat ik ze ooit nog eens zal uitlezen.

 2. Storiesofwonder schreef:

  Als je De Duistere Machten wel wilt lezen, kun je ook een samenvatting van De Kronieken van de Onderwereld lezen. Zo weet je toch wat er is gebeurd in de drie boeken en hoef je ze niet te lezen.

 3. Anneke schreef:

  Ik heb vooral last van het vergeten van het verhaal. Dan heb ik deel 1 en 2 gelezen en moet ik heel lang wachten op deel 3. Als deel 3 dan uitkomt, heb ik eigenlijk geen zin om 1 en 2 weer te lezen, maar ik weet er tegelijkertijd ook te weinig meer van. En dus haak ik af…

 4. Vivian schreef:

  Poeh, ik lees niet zo heel veel series meer… wat het vaakste gebeurt, is dat ik deel één niet tof vond en daardoor ook gewoon de behoefte niet voel om de rest te lezen. Soms is het inderdaad ook zo dat er gewoon te veel delen zijn waardoor ik de motivatie een beetje verlies, maar dat weerhoudt me er eigenlijk op voorhand al van om met een serie te beginnen. Vind ik een verhaal tof, dan ga ik er ook wel echt voor. Dat het middenin de serie niet zo tof meer is, heb ik vlgens mij nog niet meegemaakt gelukkig.

 5. je bent niet er enige, meestal is boek 1 de beste en dan verminderd het.
  Net zoals een tv programma of een film met 1, 2, 3 enz.. daar heb ik ook dit gevoel bij

 6. Annemieke schreef:

  Ik kijk tegenwoordig echt even hoelang een serie gaat zijn en of ik mij daaraan wil toeleggen (bij meer dan 3-4). Er zijn wel series met meerdere, meerdere delen zoals Discworld die ik wel echt wil hebben gelezen (meer dan 40) maar het heerlijke daarvan is dat het in principe standalones zijn en ik hoef dus niet alle details te onthouden haha. Dus kan ik er in een langzaam tempo doorheen.

 7. Kelly schreef:

  Ik begrijp het helemaal. Maar als er één serie is waarvan ik je zou willen aanmoedigen om door te lezen, is het Mistborn wel. Sanderson is een meester, en het verhaal is het allermooist als je hem afgerond ziet, want de clues en de foreshadowing die hij doet is fantastisch. De boeken lezen uiteindelijk ook vrij gemakkelijk weg voor een fantasyserie.

 8. Marieke schreef:

  Ik vergeet meestal waar de eerdere delen over gaan en daardoor stop ik met een serie. En dat terwijl de meeste series wel echt heel tof zijn. Eigenlijk zou ik een samenvatting moeten lezen en dan doorgaan. Misschien doe ik dat de volgende keer wel 🙂

 9. zwartraafje schreef:

  Kronieken van de Onderwereld heb ik zelf ook nog steeds niet uitgelezen. Enkele jaren terug stelde ik een lijstje samen met reeksen die ik nog niet had uitgelezen (of zelfs niet meer wilde uitlezen) en dat is ondertussen weer een pak langer geworden. Vaak gewoon doordat er teveel tijd tussen twee delen zit en het me niet echt meer aanspreekt om opnieuw die wereld in te duiken.

 10. Daenelia schreef:

  Wat fijn om te horen dat ik niet de enige ben die Maas niks vind. Maar ik knapte al af nij het eerste boek, op de ontzettend tenenkromende schrijfstijl, waardoor ik niet eens toe kwam aan het verhaal. Bar slecht. Ik pakte zelfs een potlood om de tekst in het Engels te editten. Brrrr.
  Sanderson vind ik wel een goeie schrijver, maar ik moet me er ook toe zetten om weer een boek op te pakken van hem. Misschien ben ik ergens wel bang dat hij het niveau niet kan volhouden.
  Ik ben gstopt met Terry Goodkind’s serie. Dat was al jaren geleden, na 6 delen, omdat het echt nergens meer over ging. Nu ga ik de boeken die ik heb ceremonieel verbranden of in de prullenbak gooien omdat meneer Goodkind eigenlijk een a-hole is 🙂 En dat zegt wat: als ik een boek wil vernietigen omdat ik de schrijver foute dingen hebn horen zeggen…

 11. mascha schreef:

  vooral reden 2… waar ging deel 1 ook al weer over? Er is maar één serie die ik uit kon lezen zonder dit probleem. Gone van Michael Grant. Geniale serie overigens. Een serie die ik in zijn geheel zou kunnen herlezen omdat hij zo goed is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: