Sociaal Lezen TBR; Maart ‘18

Sociaal lezen maart 2018 craving pages

Sociaal lezen maart 2018 craving pagesDat lezen geen solitaire bezigheid hoeft te zijn is één van de favoriete dingen die ik heb geleerd als boekblogger. Daarom lees ik ook steeds vaker boeken samen; ik ga – wanneer het even kan – naar de Leesbeesten leesclub in Eindhoven, doe elk jaar mee aan de #BookBuddyReadathon en organiseer ook een eigen NA leesclub in mijn mobiele community Readiculous. Ook heb ik me voorgenomen om met ingang van deze maand elke maand een boek te lezen samen met Leesdame Luna. Hoewel ik geen échte TBR-planner ben kan ik dus in ieder geval met zekerheid zeggen dat ik in maart de volgende boeken zal gaan lezen…

ALTER EGO van Marissa Meyer

Op 23 maar bespreekt de Leesbeesten Leesclub in Eindhoven – bij boekhandel van Piere – het boek ALTER EGO van Marissa Meyer. Ik weet niet heel veel over het boek, maar uit de flaptekst maak ik op dat het gaat over mensen met superkrachten.

Eerlijk gezegd zie ik er een klein beetje tegenop om dit boek te lezen. Best vreemd voor iemand die dweept met de Lunar Chronicles. Ik verwijt het haar hertelling van ALICE IN WONDERLAND; HARTELOOS, want dat boek was voor mij een grote teleurstelling. Ook kan ik het niet helpen dat ik continue aan de televisie-serie HEROES moet denken wanneer iemand dit boek aan me uit probeert te leggen.

Maar goed, ik wil natuurlijk wel mee kunnen kletsen de 23e dus ga ik sowieso het boek lezen de komende maand.

KIES VOOR MIJ van Stefanie van Mol

Het NA bookclub boek in de Readiculous community is KIES VOOR MIJ van Stefanie van Mol geworden. Hier kijk ik enorm naar uit. Sowieso omdat ik de laatste tijd meer naar NA dan YA neig, maar ook omdat het een van mijn ultieme lievelingstropes bevat; rocksterrenromantiek! Onlangs las ik IDOL van Kristen Callihan waar ik enorm van heb genoten en ik hoop dat dit boek me eveneens goed bevalt. Ik vind het heel erg tof dat dit keer niet de frontman van de band de hoofdrol vertolkt, maar de drummer. Dat vind ik wel een verfrissende afwisseling binnen dit genre.

Je kunt natuurlijk mee lezen met onze NA bookclub. Vergeet dan niet om de Amino-app te installeren (gratis voor iOS en Android) en lid te worden van Readiculous.

GELUKKIG ZIJN MOET JE DURVEN van Rosalinda Wheel

Dit boek lees ik – zoals ik al zei – samen met Luna. Het leek ons een goed idee om een nieuwe feature te introduceren op onze respectievelijke blogs gericht op lezers die vaak het gevoel hebben steeds ‘tussen’ doelgroepen in te vallen. Binnenkort meer hierover op mijn blog (en op leesdame.nl).

Dit zijn de boeken die ik komende maand van plan ben te lezen. Ik ben erg benieuwd naar wat er op jouw TBR lijstje staat.

Ben jij een sociale lezer? Zo ja; op welke manier?

4 thoughts on “Sociaal Lezen TBR; Maart ‘18

  1. Ik vind het heerlijk om over boeken te praten met anderen en zou dus best een ‘sociale lezer’ kunnen zijn, maar ken in het echt bijna niemand die ook van lezen houdt en/of dezelfde smaak heeft als ik… Heb ook nog geen leuke leesclubjes in omgeving Rotterdam kunnen ontdekken, dat zou echt de oplossing zijn! Leuk dat jij wel zoveel mogelijkheden hebt 🙂

    1. Daarom vind ik het ook zo fijn dat er ook online een hele fijne community is voor lezers die over boeken willen kletsen. Ik ben ook lid van verschillende Facebook groepen en heb mijn eigen app community die langzaam maar zeker groeit. Super gezellig 🙂

  2. Op Goodreads lees ik wel eens mee met een boek van de maand met Books Ever After als het boek mij trekt. Verder lees ik mee met de Robin Hobb readalong op instagram. Al loop ik een boek achter, oops. En ik ben nu bezig met een buddy read en later deze ga ik nog een boek lezen met een groepje. Wel allemaal online maar dat werkt ook wel het makkelijkste.

    1. Ik vind het ook erg handig om lekker online samen te lezen. Geweldig hoe internet van een vrij solitaire bezigheid iets heel sociaals heeft gemaakt. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.