Schrijf je boek in 1 jaar; aan de slag

28 augustus 2019

Schrijf je boek in 1 jaar; aan de slag

28 augustus 2019

Zoals jullie kunnen zien in mijn zijbalk ben ik al een tijdje aan het werk aan een nieuw schrijfproject: een urban fantasy verhaal. Terwijl dat verhaal zoetjesaan ontwikkelt werk ik echter ook aan een ander verhaal. Iets totaal anders dan wat ik hiervoor heb geschreven. Een new adult roman met als werktitel Ingetogen.

Ingetogen gaat over Maris, vers van de kunstacademie verwacht ze dat de kansen voor het oprapen liggen, maar helaas valt de werkelijkheid enorm tegen. Door een speling van het lot laat ze haar schetsboek slingeren in de tattooshop waarnaar ze haar BFF Judith vergezeld waar het wordt gevonden door Robbie; de onuitstaanbare kunstenaar die haar zodanig teisterde met haar brave voorkomen dat ze nu opgescheept zit met een tongpiercing die ze eigenlijk niet eens wilde.

Eigenaresse Rixt is diep onder de indruk van Maris’ stijl en biedt haar een stageplek aan in de shop. Er is slechts een nadeel: ze moet het vak leren van de klootzak van een Robbie.

Schrijf je boek in 1 jaar craving pages

Schrijf je boek in 1 jaar

Wanneer je werkt aan meerdere projecten tegelijkertijd is het – voor mij – heel erg belangrijk om goed georganiseerd te werk te gaan. Best een uitdaging voor iemand die van nature een grote pantser is. Gelukkig heb ik hulp, want een poosje geleden ontving ik het boek Schrijf je boek in 1 jaar ter recensie. Gezien het onderwerp van het boek leek het me een goed idee om jullie niet alleen te vertellen wat ik van het boek vind, maar om jullie mee te nemen in het proces. Zo zien jullie met eigen ogen of het me met de hulp van dit boekje lukt om binnen een jaar een boek te schrijven.

Mijn eerste indruk van het boek is trouwens heel erg positief. Het boek bevat tips, opdrachten en leuke anekdotes over het schrijfproces van de auteurs zelf. Dit laatste voegt echt iets extra’s toe, want daardoor leer je begrijpen waarom een bepaalde tip nuttig kan zijn voor je.

Mijn eerste opdracht is meteen al heel erg leuk: Hiervoor moet ik de cover van een dummy versieren met plaatjes die me doen denken aan mijn verhaal. Ik ben fan van alles waardoor ik geoorloofd door Pinterest kan browsen.

Sfeerbeelden of fancasten?

Sommige auteurs kiezen ervoor om een boek te fancasten (of heet dat anders wanneer je dat doet voor je eigen werk šŸ˜•). Fancasten houdt in dat je op zoek gaat naar een acteur of persoon met dezelfde fysieke kenmerken als je hoofdpersoon. Zelf doe ik dat eigenlijk nooit om dezelfde reden als dat ik het niet fijn vind wanneer er een model op een cover staat. Ik wil dat zowel mijn lezers als ikzelf vrij zijn om zelf een beeld te vormen van de personages. Ik houd wel een karakterlijst bij met zowel fysieke kenmerken als eigenaardigheden van de personages.

Dus voor mijn eerste opdracht ga ik eerst maar eens naar de hobbywinkel om een dummy op de kop te tikken en daarna: VOORWAARTS NAAR PINTEREST!

Zo doe ik het normaal gesproken…

Het leek me wel leuk om jullie ook een idee te geven van hoe ik normaal gesproken te werk zou gaan. Dus wanneer ik geen gebruik maak van een boek met handige tips. Eigenlijk lijkt mijn eerste stap wel een beetje op de eerste opdracht, want ik begin ook met het opdoen van inspiratie en het creƫren van een bepaalde stemming. Ik werk echter meer met geluid dan met beeld.

Mijn eerste stap wanneer er een verhaal uit mijn hoofd moet is het opzoeken van muziek die bij bepaalde scenes past. Ik zet er meestal een paar avonden voor opzij. Ik ga lekker liggen op de bank of op bed en dan zet ik gewoon een lijst aanraders van Youtube Music op shuffle. Wanneer de oortjes in gaan en de ogen dicht gaat de wereld om me heen even uit en dan merk ik het vanzelf wanneer een nummer bij een deel van het verhaal past omdat ik het dan voor me zie als een soort videoclip.

Dit zijn alvast een paar nummers die klikten met Ingesloten.

Houd jij van schrijven? Hoe bereidt jij je voor op een nieuw verhaal?

1 Comment

 • Annabel 29 augustus 2019 at 10:09

  Ik hou van schrijven, maar ik heb nog nooit een verhaal afgemaakt. Vind er vaak de tijd niet voor en dan haak ik weer af. Dit boekje klinkt wel heel tof.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Wat ik nu lees...

  Recente reviews

  het einde van elle kennedy cover craving pages

  Het Einde van Elle Kennedy

  Author:

  Er zijn van die auteurs die een spontaan gilletje van blijdschap aan je ontlokken wanneer er een boek van hen verschijnt. Elle Kennedy is zeker zo'n a

  de kleine bakkerij aan het strand van jenny colgan cover craving pages

  De Kleine Bakkerij aan het Strand van Jenny Colgan

  Author:

  Toen ik een poosje geleden het persbericht ontving over de verschijning vanĀ De Kleine Bakkerij aan het StrandĀ van Jenny Colgan was ik onmiddellijk e

  het koninkrijk van jess rothenberg cover craving pages

  Het Koninkrijk van Jess Rothenberg

  Het was wel even een bijzonder moment toen het recensie-exemplaar vanĀ Het KoninkrijkĀ bij mij op de mat viel. Toen ik namelijk net begon met bloggen

  Nog meer recensies

  Mijn boeken

  Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

  Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

  35,311 / 80,000
  ×
  %d bloggers liken dit: