Tuck Everlasting van Natalie Babbitt

Tuck everlasting van natalie babbit craving pages
Tuck everlasting van natalie babbitt cover craving pages
Publisher:
Published: 1/20/2015
Format: Paperback
Blessed with—or doomed to—eternal life after drinking from a magic spring, the Tuck family wanders about trying to live as inconspicuously and comfortably as they can. When ten-year-old Winnie Foster stumbles on their secret, the Tucks take her home and explain why living forever at one age is less of a blessing than it might seem. Complications arise when Winnie is followed by a stranger who wants to market the spring water for a fortune.…

Hoewel ik meestal eerst een boek lees voordat ik naar de verfilming kijk wist ik op het moment dat de filmversie van Tuck Everlasting uitkwam niet eens dat er überhaupt een boek van was. Sowieso zou ik het geduld om eerst het boek te lezen niet op kunnen brengen op die leeftijd want ik was helemaal fan van Gilmore Girls en Rory (Alexis Bledel) speelde de hoofdrol in deze film. 

Onlangs kwam ik het boek tegen in de Scribd-bibliotheek en iets zette mij ertoe aan om het boek meteen te gaan lezen. Ik merkte meteen grote verschillen op die mij even deden twijfel of ik wel verder wilde lezen, maar gelukkig heb ik dat inderdaad gedaan. Wat een lieflijk boek is dit toch.

Tuck everlasting van natalie babbit craving pages

Mijn Feels...

Tuck Everlasting is een verhaal geïnspireerd door de legende over de fontein der eeuwige jeugd. Winnie is een welopgevoed meisje van goede komaf, maar ze heeft nogal wat trekjes die men destijds allesbehalve 'damesachtig' vond. Ze is een wildebras met een grote fantasie die graag vuurvliegjes vangt en de bossen rondom haar huis verkent.

Op een dag ontmoet ze in de bossen een onbekende jongen en zijn familie. De familie reageert nogal overdreven op Winnie, alsof ze hen op heterdaad heeft betrapt terwijl ze duistere daden plannen. En de familie heeft inderdaad een geheim dat bewaard moet blijven. Daarom nemen ze Winnie mee naar hun huis. Terwijl Winnie de familie beter leert kennen worden haar ouders bijgestaan in hun zoektocht naar hun dochter door een man met weinig goeds in de zin.

Zoals ik al zei schrok ik een beetje door een grote verandering tussen het boek en de film; de leeftijd van de hoofdpersonen. Winnie is echt nog maar een meisje wanneer ze de familie Tuck en in het bijzonder hun jongste zoon Jesse. Dat leeftijdsverschil maakt al meteen duidelijk dat er niet echt sprake van romantiek kan zijn in dit verhaal en aangezien dat mijn favoriete onderdeel is van de film was ik dus vrij vroeg in het verhaal al een beetje teleurgesteld.

Toch is Winnie als tienjarige ook een erg leuk personage. Omdat ze zo jong is in het boek verwacht je als lezer een zekere naïviteit of op zijn minst een zekere onschuld. Die onschuld heeft ze zeker, maar naïef vond ik haar allerminst. De manier waarop ze filosofeert over het leven van de familie Tuck is wijzer dan je van iemand van haar leeftijd zou verwachten en dat vind ik mooi.

Het boek is heel atmosferisch geschreven. Van de bossen van Winnie's familie tot aan de maniertjes, alles draagt bij aan het creëren van een verhaal waarin je als het ware in kunt stappen om alles om je heen te vergeten. Het is prachtig.

Het boek bevat een vleugje spanning en heel veel stof die aanzet tot nadenken. Ik denk dat dit een boek is wat ik later ook met veel plezier aan mijn zoontje voor zal lezen.

Fijn om te weten...

  • Hoofdpersoon Winnie is in het boek maar tien jaar
  • Dus als je puur leest omdat de romance in de film smaakte naar meer dan kun je beter iets anders lezen
  • Maar als je houd van boeken met pientere meisjes in de hoofdrol dan is dit geweldig leesvoer
  • Het leest totaal niet als een kinderboek
  • Omdat het onderwerp aanzet tot nadenken over zwaardere dingen des levens
  • Maar niet op een hele ernstige manier

Ken jij nog meer boekverfilmingen waarbij de leeftijd van de personages drastisch is veranderd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.