This is Going to Hurt van Adam Kay

This is going to hurt van adam kay craving pages
This is going to hurt van adam kay cover craving pages
Author:
Genre:
Publisher:
Published: 9/7/2017
Format: Hardcover
Welcome to 97-hour weeks. Welcome to life and death decisions. Welcome to a constant tsunami of bodily fluids. Welcome to earning less than the hospital parking meter. Wave goodbye to your friends and relationships. Welcome to the life of a junior doctor. Scribbled in secret after endless days, sleepless nights and missed weekends, comedian and former junior doctor Adam Kay’s This Is Going to Hurt provides a no-holds-barred account of his time on the NHS…

Weet je... ik heb eigenlijk helemaal geen idee meer wat mijn motivatie was om dit boek te kopen en te lezen. Wellicht was het alleen maar om een vakje in te kunnen vullen op mijn leespaspoort. Ik kan me in ieder geval niet meer herinneren dat ik er een ander blogger over heb horen praten. Hoe dan ook... ik ben blij dat ik dit boek heb gelezen want dit boek was een echte dijenkletser!

Eigenlijk lees ik niet veel non-fictie en wanneer ik het lees dan kies ik meestal voor de audioboek variant. Dan voelt het net alsof iemand me gewoon over zijn of haar dag aan het vertellen is en dat vind ik leuk. Toch trok iets aan dit boek mijn aandacht en dus begon ik vol goede moed, maar zonder enige verwachtingen aan het verhaal van Adam Kay.

This is going to hurt van adam kay craving pages

Op een dag ontvangt Adam bericht dat zijn bevoegdheid om geneeskunde te beoefenen op het punt staat ingetrokken te worden. We leren dat Adam een artis in opleiding was die uiteindelijk heeft besloten om toch maar geen arts te worden. De brief maakt hem wel een beetje nostalgisch en daarom beluit hij zijn oude dagboeken eens na te lezen om zichzelf eraan te herinneren dat hij de juiste beslissing heeft genomen. En gelukkig voor ons zijn de leukste uitreksels uit zijn dagboek gebundeld in dit hilarische, maar soms ook hartbrekende boek.

Adam Kay heeft een heerlijk gevoel voor humor. Ik moest regelmatig hardop lachen om de manier waarop hij vertelt over de hoogte- en dieptepunten van zijn opleiding. Toch weet je al vooraf dat het niet allemaal lachen, gieren, brullen kan zijn, want iets heeft Adam doen besluiten om niet verder te gaan als arts. Dat verklapt de inleiding al. Doordat je dit al weet voordat je echt in het verhaal zit krijgen de grappen wel een ietwat zwart randje waar niet iedereen van zal houden (maar ik wel).

Ondankt de laugh out loud grappen behouden de heftigere dagboek uitreksels wel hun verdrietige lading. Dat is maar goed ook, want lang niet alles in deze branche is natuurlijk grappig. Ik kon het respect waarmee hij deze verdrietigere onderwerken aansneed heel erg waarderen.

Het boek geeft je een goed beeld van wat Adam Kay en andere artsen in opleiding moeten hebben doorstaan. In zijn geval is het helemaal zuur omdat zijn doel uiteindelijk niet zijn roeping bleek te zijn. Het heeft mij een geheel nieuwe waardering gegeven voor professionals in de gezondheidszorgd.

FIJN OM TE WETEN...

  • Het verhaal wordt verteld in dagboek-vorm
  • Onderverdeeld in de verschillende fasen in een artsenopleiding
  • Iedere fase begint met een inleiding van de auteur
  • Ik vond deze inleiding regelmatig een beetje te lang van stof
  • Want de dagboek stukjes waren veel grappiger
  • Het gaat om de verhalen van een arts in opleiding dus triggerwarnings voor bloedvergieten en gruwelijke verwondingen horen erbij
  • Maar de nasty scenes zijn naar mijn mening goed behapbaar dankzij de humor van de auteur
  • Dit boek laat je drinken spuiten uit je neus van het lachen

Lees jij wel eens non-fictie? Aanraders zijn van harte welkom.

One thought on “This is Going to Hurt van Adam Kay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.