The Hundredth Queen van Emily R. King

The hundredth queen van emily r king craving pages
The hundredth queen emily r king craving pages
Publisher:
Published: 6/1/2017
Format: Paperback
He wanted a warrior queen. He got a revolutionary. As an orphan ward of the Sisterhood, eighteen-year-old Kalinda is destined for nothing more than a life of seclusion and prayer. Plagued by fevers, she’s an unlikely candidate for even a servant’s position, let alone a courtesan or wife. Her sole dream is to continue living in peace in the Sisterhood’s mountain temple. But a visit from the tyrant Rajah Tarek disrupts Kalinda’s life. Within hours,…

Een poosje geleden heb ik een verhaal geschreven over Djinns. Daarvoor heb ik veel research gedaan naar Arabische Sprookjes en ik heb een zwak gekregen voor de cultuur. Boeken met Arabische invloeden lees ik dan ook heel graag en ik was meteen enthousiast toen ik de samenvatting las die bij deze prachtige cover hoorde.

De titel verwijst naar een bijzondere traditie waarbij de Rajeh van het land maar liefst honderd vrouwen mag ‘hebben’. Hij heeft er inmiddels negenennegentig en is dus op zoek naar nummer honderd. Zijn afgezanten vinden een geschikte kandidate in het weesmeisje Kalinda. Maar voordat zij zichzelf koningin mag noemen moet ze strijden in een toernooi met iedere vrouw die dezelfde titel ambieerd.

The hundredth queen van emily r king craving pages

Mijn feels...

Vanaf de eerste bladzijde van dit boek wist ik dat ik hem binnen no time uit zou hebben. Het verhaal is met zoveel vaart geschreven dat je nauwelijks een moment hebt om jezelf te herpakken tussen alle extreme pieken en dalen door. Wat betreft de spanning en entertainmentwaarde vond ik de vaart echt geweldig, maar op andere vlakken was ik minder te spreken over het halsbrekende tempo.

Neem bijvoorbeeld de romantiek. Ik houd van slow burning romances. Ik zie twee mensen heel graag verliefd worden op elkaar. Helaas was er niets gelijdelijks aan de romance tussen de hoofdpersoon en haar love interest. Het ging van ‘ik haat je’ naar ‘ik kan niet leven zonder jouw’ in slechts een paar hoofdstukken. Jammer, want beide personages zijn wel interessant genoeg om een slow burning romance tot een genot te maken.

Andere relaties vind ik trouwens wel geweldig uitgewerkt. Zoals de vriendschap tussen Kalinda en haar beste vriendin. De twee hebben een onbreekbare band die ik eigenlijk nog mooier vond dan de romantische relatie. Ook de band tussen een zekere soldaat en zijn moeder vond ik erg mooi omschreven.

Maar de actie, de politieke ontwikkelingen en het onrafelen van Kalinda’s afkomst zorgden voor meer dan genoeg leesvermaak. Het boek is zo meeslepend dat het gemakkelijk is om je omgeving helemaal te vergeten tijdens het lezen (vandaar ook dat Noud in de gelegenheid was om onze salontafel groen te kleuren terwijl Kalinda vocht voor haar leven).

Fijn om te weten...

  • Kalinda is een toffe heldin; ze is niet het beste in alles, maar eigenlijk heel gewoon. Dat vind ik tof.
  • Ze onderscheidt zich met haar talent voor tactisch denken en dat vind ik ook tof.
  • Dit is het eerste deel in een reeks waarvan inmiddels al vier boeken zijn verschenen.
  • Door het open einde zul je onmiddellijk verder willen lezen in deel twee.
  • Zoek je een boek dat je all the feels zal geven? Look no further.
  • Ondanks de bijzondere setting is het boek wel een klein beetje volgens een bekende formule geschreven. Vergelijkingen met andere YA boeken zijn dan ook gemakkelijk getrokken.
  • Mij stoorde dat persoonlijk niet echt.

In welke cultuur / culturen ben jij in het bijzonder geïnteresseerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.