Stilte van Mia Sheridan

Stilte van mia sheridan craving pages
Stilte mia sheridan cover craving pages
Author:
Genre:
Publisher:
Title:
Published: 8/1/2017
Format: Paperback
'Stilte' van Mia Sheridan vertelt het heftige verhaal van Bree, die om een traumatische ervaring te verwerken haar boeltje oppakt en naar een nieuwe stad verhuist. Bij het boodschappen doen loopt ze daar Archer tegen het lijf. Ze is meteen van hem onder de indruk, maar Archer is nogal zwijgzaam. Als in: hij praat helemaal niet. Al sinds zijn zevende niet. Kan haar liefde zijn stilte doorbreken? Stilte is een aangrijpende New Adult-roman en het…

Bewaren jullie ook wel eens boeken tot de hype een beetje is gezakt? De laatste jaren is het een techniek die ik vaak toepas om teleurstelling door onrealistisch hoge verwachtingen te voorkomen. Ook Stilte van Mia Sheridan bleef wat langer op de TBR stapel liggen dan gebruikelijk, maar onlangs kreeg ik toch de craving om dit boek te lezen. 

De samenvatting van het boek sprak me onmiddellijk aan. Ik kreeg er een beetje Nicholas Sparks vibes bij. En als een echte Nicholas Sparks junkie kan ik die vibe enorm waarderen. Natuurlijk was het nog even afwachten om te zien of mijn instinct het bij het rechte eind had.

Stilte van mia sheridan craving pages

MIJN FEELS...

Stilte begint al meteen met een fijne dosis intrige. We ontmoeten Bree; een jonge vrouw die duidelijk ergens voor op de vlucht is. Ze huurt een huis in een idyllisch plaatsje aan het water en voelt zich onmiddellijk welkom in het stadje dankzij de hartelijke inwoners.

Op een avond ontmoet ze tijdens het doen van de boodschappen een mysterieuze man. Het blijkt de in zichzelf gekeerde kluizenaar Archer te zijn. Via Via komt ze erachter dat Archer niet meer kan praten door een heftig ongeluk uit zijn jeugd. Vanaf dat moment zet Bree alles op alles om een vriend voor Archer te zijn, maar ontdekt al snel de waarheid achter het gezegde stille wateren hebben diepe gronden...

Op de een of andere manier had ik niet echt een klik met Bree. In het begin was ik nog geïnteresseerd in haar achtergrond en in het bijzonder in haar reden om te vluchten. Maar naarmate het boek vorderde vond ik haar reacties steeds onlogischer en ongeloofwaardiger. Ik denk dat ik niet vaak een personage heb ontmoet wat zo’n compleet ander karakter heeft als ik. En hoewel dat niet hoeft te betekenen dat je je niet in kunt leven in een personage werkte het me in dit geval wel tegen. Ik begrijp haar niet.

Archer vond ik een veel mooier personage - niet alleen vanwege zijn fysieke omschrijving - met veel meer diepgang. Hem kon ik veel beter begrijpen en ik vond hem ook veel échter dan Bree.

Het verhaal is niet super origineel. Het gaat opnieuw om twee gebroken mensen die elkaar lijmen met liefde. Het is geen vervelende trope mits het goed is uitgewerkt en ik vind dat Mia Sheridan het zeker goed heeft uitgewerkt. Ondanks mijn problemen met een aantal keuzes van de hoofdpersonen zijn ze wel allebei unieke, interessante personages.

Mijn grootste struggle was eigenlijk het feit dat ik niet echt de chemie voelde tussen het tweetal. Ook vond ik dat er wel héélerg veel dingen fout gingen voor het tweetal. Dit stoort me wel vaker aan boeken in dit genre; dat er zoveel leed wordt opgestapelt dat je er als lezer een soort van immuniteit voor opbouwt. Tegen het einde van het boek was ik dusdanig verdoofd dat het me nog maar weinig kon schelen hoe het verhaal van Bree en Archer af zou lopen.

Jammer.

FIJN OM TE WETEN...

 • Trigger warning voor zinloos geweld, kindermishandeling en huiselijk geweld
 • Ik had gelijk over de Nicholas Sparks vibe
 • Mijn afkeer van de personages was echt heel persoonlijk
 • Dus laat je daardoor alsjeblieft niet ontmoedigen om dit boek te lezen
 • Serieus, misschien vind jij Bree wel superstoer
 • Het boek bevat wel een aantal facepalm momenten waarbij je gewoon plaatsvervangende schaamte voelt omdat Bree bepaalde dingen niet aan zag komen
 • Die zo gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden
 • Sorry, ik moet dit stukje niet gebruiken voor persoonlijke rants
 • Het is heus wel een goed, vermakelijk boek mits je van deze formule houdt

Bewaar jij gehypete boeken ook wel eens tot later?

Overall Score

Stilte

Bewaren jullie ook wel eens boeken tot de hype een beetje is gezakt? De laatste jaren is het een techniek die ik vaak toepas om teleurstelling door onrealistisch hoge verwachtingen te voorkomen. ...

 • Plot
 • Personages
 • Entertainment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.