Notes from My Captivity van Kathy Parks

3 januari 2019

Notes from My Captivity van Kathy Parks

3 januari 2019
Note from my captivity van kathy parks craving pages cover
Author:
Published: 7/10/2018
Format: ebook
Adrienne Cahill cares about three things: getting into a great college; becoming a revered journalist like her idol, Sydney Declay; and making her late father proud of her. So when Adrienne is offered the chance to write an article that will get her into her dream school and debunk her foolish stepfather's belief that a legendary family of hermits is living in the Siberian wilderness, there's no question that she's going to fly across the…

Als iemand die meer Booktube video’s kijkt dan reguliere televisie komt het regelmatig voor dat ik een boek tegenkom waar mijn hebzucht enthousiast van wordt. Soms komt het door het enthousiasme van de booktuber in kwestie. Soms komt het door de samenvatting van het boek. En soms - oke vaak - komt het omdat ik een insta-love reactie heb op de cover. Dat overkwam me ook toen ik het boek Notes From My Captivity voorbij zag komen in een video van BooksandLala.

In het boek maken we kennis met Adrienne, een ambitieuze tiener die droomt van een carrière als journalist. Om een goede indruk te kunnen maken op de toelatingscommissie van haar droomuniversiteiten vergezeld ze haar stiefvader op een expeditie naar Siberië om daar op zoek te gaan naar een legendarische kluizenaarsfamilie waar ze eigenlijk niet in geloofd... tot ze door de familie gevangen wordt genomen. Notes from my captivity van kathy parks craving pages

MIJN FEELS...

Zoals ik al zei kocht ik dit boek met de meest oppervlakkige reden: de cover. I love dit soort eenvoudige, maar betekenisvolle ontwerpen. Toen ik de samenvatting las was ik wel even nerveus. Het klonk namelijk helemaal niet als mijn cup of tea. In mijn gedachten had ik per ongeluk een boek gekocht waarin Stockholm syndroom werd geromantiseerd en dat is niet iets waar ik van kan genieten. Het boek belandde dan ook een poosje op de plank, maar vlak voor de jaarwisselling voelde ik toch een onbedwingbare drang om het te lezen en ik ben zo blij dat ik dat heb gedaan.

Met hoofdpersoon Adrienne had ik niet bepaald een onmiddellijke klik. Ze kwam op mij over als iemand met een hele hoge pet op van zichzelf. Tegelijkertijd was ze heel neerbuigend tegenover haar stiefvader en stiefbroer. Dat streek me een beetje tegen de haren in, want vooral haar stiefvader Dan kwam op mij over als een enorme goedzak die dergelijke behandeling niet verdiende.

De personages zijn stuk voor stuk enorm goed en driedimensionaal uitgewerkt. Dat blijkt vooral uit de enorme emotionele groei die Adrienne doormaakt gedurende het verhaal en uit het feit dat zelfs de meest ‘onopvallende’ randpersonages je lang bijblijven.

Mensen zeggen wel eens dat boeken een unieke, handzame manier zijn om de hele wereld over te reizen en dat bewijst dit boek. Kathy Parks weet je echt mee te nemen naar het woeste Siberië. Ze maakt je bewust van de gevaren van de natuur en eerbiedig tegelijk.

Ze weet het verhaal tot leven te brengen. De ontwikkelingen waren niet allemaal even onvoorspelbaar, maar daar stoorde ik me niet aan omdat de rest gewoon klopte: het tempo, de personages, de sfeer, de spanning en de mate waarmee ik geïnvesteerd raakte in het verhaal.

Mijn vooroordeel met betrekking tot Notes From My Captivity bleek totaal ongegrond. Het steekt een beetje dat ik daardoor bijna dit prachtige, indrukwekkende verhaal was misgelopen.

FIJN OM TE WETEN..

  • De achterflap deed mij vermoeden dat Adrienne in haar uppie op zoek ging naar de familie; dat vond ik zo onrealistisch dat ik dit boek lange tijd niet oppakte.
  • Maar dat blijkt dus niet het geval. Ze gaat samen met haar stiefvader en een team.
  • Het verhaal is grotendeels contemporary,
  • maar het bevat ook een vleugje magie.
  • Of een hallucinogene thee.
  • Adrienne is een superstoere hoofdpersoon,
  • maar niet super-likeable.

Wat is jouw eerste boek van 2019?

No Comments

Leave a Reply

Rate this review:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat ik nu lees...

Recente reviews

het einde van elle kennedy cover craving pages

Het Einde van Elle Kennedy

Author:

Er zijn van die auteurs die een spontaan gilletje van blijdschap aan je ontlokken wanneer er een boek van hen verschijnt. Elle Kennedy is zeker zo'n a

de kleine bakkerij aan het strand van jenny colgan cover craving pages

De Kleine Bakkerij aan het Strand van Jenny Colgan

Author:

Toen ik een poosje geleden het persbericht ontving over de verschijning van De Kleine Bakkerij aan het Strand van Jenny Colgan was ik onmiddellijk e

het koninkrijk van jess rothenberg cover craving pages

Het Koninkrijk van Jess Rothenberg

Het was wel even een bijzonder moment toen het recensie-exemplaar van Het Koninkrijk bij mij op de mat viel. Toen ik namelijk net begon met bloggen

Nog meer recensies

Mijn boeken

Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

35,311 / 80,000
×