Her Elysium van Emmy Engberts

Her elysium van emmy engberts craving pages
Her elysium van emmy engberts cover craving pages
Genre:
Publisher:
Published: 6/13/2018
Format: Paperback
A chance meeting in the online game Destruction of Elysium changes the lives of a healer and a tank forever. The digital worlds of MMORPGs are Alex' only safe space. Online, she's the great AlexTheDestroyer, leader of one of the biggest raiding guilds in Destruction of Elysium, a max level tank who can handle any monster and she knows her way around every dungeon. In real life, she's just Alex, a clumsy girl who's hyper…

Een poosje geleden - nog voordat ik hopeloos achter lag met reviews - gaf ik me op voor het recensieteam van “HER ELYSIUM” van schrijfster Emmy Engberts. De samenvatting sprak me onmiddellijk aan met de belofte van gamergirls en een LGBTQ+ romance. Heel enthousiast begon ik met lezen. 

Bij belangrijke boeken zoals deze voel ik op de een of andere manier altijd wat meer ‘druk’ om het boek goed te vinden. Dat was ook dit keer weer het geval. Er waren zoveel elementen waardoor ik hoge hoop koesterde voor het boek: het is geschreven door een auteur van eigen bodem, het speelt in op de vraag naar diversiteit en het is een nerdy want... gamers. Het zou dus heel goed aan mijn torenhoge verwachtingen kunnen liggen dat ik het boek met minder enthousiasme uitlas dan waarmee ik eraan begon.

Her elysium van emmy engberts craving pages

Mijn feels...

Het verhaal begint superlief. Nou ja, geweldadig in de game, maar schattig in real life. De meetcute van de hoofdpersonen was een fijne balans tussen zwijmelwaardig en realistisch. Ook zijn de hoofdpersonen ondanks hun gedeelde liefde voor MMORPG’s (Massively Multiplayer Online Role-playing Games) heel anders qua karakter en dat sprak mij enorm aan.

Ik leefde heel erg mee met Alex. Ze doet net alsof ze een hele stoere meid is, maar van binnen is ze net zo onzeker en bang als Fleur. Fleur lag me wat minder. Ik was niet echt oprecht overtuigd van haar. Haar personage kwam een beetje houterig op mij over. Misschien omdat ik zelf geen girly bot in mijn lijf heb. Ik heb meer gemeen met Alex.

Tijdens het lezen had ik nogal vaak het gevoel dat het verhaal zich iets te langzaam ontwikkelde. Volgens mij werd dat vooral veroorzaakt door het gebrek aan conflict van buiten het tweetal af. Ik wil niet beweren dat het verhaal een slechterik nodig had, maar wat heftiger onbegrip vanuit de omgeving van de meiden en hun reactie daarop zou - voor mijn gevoel - meer inzicht geven in de persoonlijkheid van de personages.

Ja, er was veel actie, geweld en spanning in de game-scenes. Maar omdat de game niet echt invloed uitoefent op het echte leven van de meiden voelde het in dit geval vaak als ‘maar een spelletje’ en opvulling. Al leverde het zo af en toe wel hele mooie dialogen op.

Voor mij persoonlijk was dit boek minder dan dat ik ervan had gehoopt. Het is niet slecht geschreven en zeker ook geen slecht verhaal, alleen had ik graag wat meer pieken en dalen erin gezien om mij het emotionele-rollercoaster gevoel te geven. Wel vind ik het hele concept en de groeiende band tussen Alex en Fleur heel mooi uitgewerkt. Ik verwacht daarom ook veel van Emmy Engberts in de toekomst.

Fijn om te weten...

  • Het boek bevat veel gamersjargon, maar moeilijke termen worden goed uitgelegd door de auteur op een manier die niet afleid van het verhaal.
  • De hoofdstukken beginnen met de uitleg van een game term die aansluit bij het hoofdstuk. Echt heel tof bedacht!
  • Het verhaal speelt zich af in Nederland, is geschreven door een Nederlandse auteur.
  • Maar het is wel in het Engels geschreven.
  • Hoewel het boek deel uitmaakt van een serie is het ook prima als standalone te lezen aangezien elk deel in de “FLOWERS AND KEYBOARDS” reeks andere hoofdpersonages volgt.

Vertel eens...

Wat zijn jouw favoriete contemporary (LGBTQ+) boeken waarin nerdculture een belangrijke rol speelt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.