Hart-Slag van Joanne Carlton

7 maart 2019

Hart-Slag van Joanne Carlton

7 maart 2019
Hart-slag van joanne carlton cover craving pages
Publisher:
Title:
Published: 9/25/2018
Format: Paperback
Laat elk moment tellen. Sam en Jasper zijn hartsvrienden sinds een tragedie in hun kinderjaren hen bij elkaar bracht. De twee geloven dat ze alle tijd van de wereld hebben om hun doelen te bereiken. Hun levens worden brutaal verstoord wanneer ze vernemen dat Jasper terminaal ziek is door een tumor in zijn hart. Het vooruitzicht voorgoed afscheid van elkaar te nemen valt de twee zwaar. Met nog slechts enkele dagen te leven, is Jasper…

Volgens mij is het al lang geen geheim meer dat ik enorm koppig kan zijn. Helemaal wanneer mensen mij boeken aanbevelen. Er zijn slechts een handjevol mensen wiens aanraders ik blind aan durf te schaffen. Sterker nog; hoe meer mensen tegen mij roepen dat ik een zeker boek moet lezen... des te kleiner is de kans dat ik het boek oppak. 

Maar goed, ik doe mee aan de Hebban reading challenges en in januari luidde de opdracht: lees een boek dat je wordt aangeraden door een Hebban boekentipper. En ik kreeg het advies om Hart-Slag van Joanne Carlton te lezen. Dat heb ik dus gedaan.

Hart-slag van joanne carlton craving pages

MIJN FEELS...

In het boek maken we kennis met beste vrienden Sam en Jasper. Ze hebben een ijzersterke band die is gesterkt door een tragische gebeurtenis in hun verleden. Hun gedeelde, pijnlijke verleden is meer leed dan je iemand toewenst in hun leven, maar alsof het tweetal toch nog niet genoeg geleden heeft wordt Jasper gediagnosticeerd met een fatale vorm van kanker.

Gedreven door de meest dringende deadline besluiten Sam en Jasper alles op alles te zetten om het belangrijkste punt op Jaspers bucketlist af te kunnen strepen: optreden voor een groot publiek.

In Hart-Slag wordt steeds gewisseld van perspectief tussen Sam en Jasper en dat is een erg fijne manier om beide personages te leren kennen. Op die manier ervaar je ook hoeveel Jasper en Sam voor elkaar betekenen. Hoe hard ze elkaar nodig hebben. Dat maakt de diagnose van Jasper zo mogelijk nóg hartverscheurender.

Tegelijkertijd vond ik dat de pijn in het heden en verleden van Sam en Jasper wel heel erg hoog opgestapeld werd. Het werd voor mijn gevoel een beetje teveel waardoor sommige dingen minder impact op mij hadden. Bijna alsof ik een beetje verdoofd werd door het vele leed wat ik al gelezen had. Ik denk dat het verhaal nog net zo indrukwekkend was geweest als de auteur zich hier een beetje had ingehouden, maar dat is uiteraard heel persoonlijk. Gelukkig wordt de ietwat deprimerende stemming weer een heel eind verlicht wanneer de twee vrienden met een heerlijke carpe diem mentaliteit op reis gaan om Jaspers laatste wens uit te laten komen.

Al met al is dit een erg indrukwekkend boek en een van de vele redenen waarom het boek volgens mij zoveel impact maakt op lezers is omdat het naast een mooie boodschap ook inspireert om jezelf eens af te vragen: haal ik wel alles uit het leven wat erin zit? Het is een hartverwarmend verhaal, met een plotwending die benadrukt hoe knap Joanne Carlton schrijft.

Wat wil jij nog heel graag bereiken in je leven?

1 Comment

 • Floor Daasvand 27 maart 2019 at 12:11

  Ik ben zelf inderdaad ook koppig haha! Ik wacht altijd zo lang met aangeraden boeken lezen :’)

 • Leave a Reply

  Rate this review:

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Wat ik nu lees...

  Recente reviews

  het einde van elle kennedy cover craving pages

  Het Einde van Elle Kennedy

  Author:

  Er zijn van die auteurs die een spontaan gilletje van blijdschap aan je ontlokken wanneer er een boek van hen verschijnt. Elle Kennedy is zeker zo'n a

  de kleine bakkerij aan het strand van jenny colgan cover craving pages

  De Kleine Bakkerij aan het Strand van Jenny Colgan

  Author:

  Toen ik een poosje geleden het persbericht ontving over de verschijning van De Kleine Bakkerij aan het Strand van Jenny Colgan was ik onmiddellijk e

  het koninkrijk van jess rothenberg cover craving pages

  Het Koninkrijk van Jess Rothenberg

  Het was wel even een bijzonder moment toen het recensie-exemplaar van Het Koninkrijk bij mij op de mat viel. Toen ik namelijk net begon met bloggen

  Nog meer recensies

  Mijn boeken

  Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

  Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

  35,311 / 80,000
  ×