Foundryside van Robert Jackson Bennett

foundryside van robert jackson bennett craving pages
foundryside robert jackson bennett cover craving pages
Genre:
Series:
Published: NaN/NaN/NaN
Sancia Grado is a thief, and a damn good one. And her latest target, a heavily guarded warehouse on Tevanne’s docks, is nothing her unique abilities can’t handle. But unbeknownst to her, Sancia’s been sent to steal an artifact of unimaginable power, an object that could revolutionize the magical technology known as scriving. The Merchant Houses who control this magic--the art of using coded commands to imbue everyday objects with sentience--have already used it to…

Een van de vele redenen dat ik leesmarathons zo leuk vind is omdat ze me motiveren om uit mijn comfortzone te stappen. Zo hebben de bedenkers van de Bookemon Badgeathon bijvoorbeeld drie boeken geselecteerd waarmee je extra punten kunt verdienen voor je team. En strijdlustig als ik ben ben ik daar natuurlijk helemaal voor gegaan. 

Foundryside van Robert Jackson Bennet is een van de geselecteerde boeken en ik zal je eerlijk vertellen: Ik had er nog nooit van gehoord en ik denk eerlijk gezegd dat ik het boek niet zo snel uit eigen beweging zou hebben gelezen. Gelukkig dat deze leesmarathon het boek onder mijn aandacht heeft gebracht want dit boek is ge-wel-dig!

foundryside van robert jackson bennett craving pages

Mijn feels...

Sancia is een dievegge die tegen een gulle vergoeding graag haar talent verhuurt. Op een dag wordt ze echter achter een voorwerp aangestuurd met zulke ongelofelijke krachten dat het het hele magische systeem in haar wereld op zijn kop zou kunnen zetten. Het duurt niet lang voordat het nieuws dat ze in het bezit is van dit voorwerp de verkeerde mensen bereikt en opeens wordt Sancia opgejaagd door afgezanten van de belangrijkste huizen van de stad. Haar enige kans op overleving is als ze samenwerkt met een team onwaarschijnlijke bondgenoten.

Houden jullie er ook zo van als een boek waar je eigenlijk nog nooit eerder van hebt gehoord je enorm weet te verrassen? Nou, dat had ik met Foundryside van Robert Jackson Bennett. Het is een fantasy verhaal met fantastische worldbuilding, een ingewikkeld, maar goed uitgewerkt magie-systeem en personages waar je gelukkig van wordt.

Maar hoewel ik Sancia vanaf de eerste bladzijde al een tof personage vond duurde het wel even voordat ik echt in het verhaal zat. Nee, dat zeg ik verkeerd. Ik zat al snel in het verhaal, maar door een zeker 'personage' wat eigenlijk geen personage is, verloor ik heel even mijn interesse. Ik hou van fantasy, en ik hou van gekke boeken, maar door dit personage rolde ik toch wel even met mijn ogen. Ik vond het echt iets té vergezocht en was ervan overtuigd dat ik me het hele boek zou blijven ergeren aan diegene, maar dat bleek gelukkig niet het verhaal. Het personage waar ik zo'n hekel aan had bleek namelijk een heel erg goed achtergrondverhaal te hebben, waardoor hij opeens een stuk geloofwaardiger werd.

Foundryside is een heist-verhaal waarin veel op het spel staat. Dat maakt het verhaal echt gruwelijk spannend. Het tempo schommelt een beetje tussen héél erg vlot en traag, maar persoonlijk vind ik dat wel prettig. Het geeft de lezers de kans om een beetje bij te komen van de adrenalinestoten van de pieken en om de personages beter te leren kennen. Sancia's team bestaat uit een bonte verzameling personages. Elk heel driedimensionaal en interessant. Er is ook veel diversiteit onderling en daarmee scoort de auteur punten. Helemaal omdat hij de diversiteit niet inzet als een plottwist o.i.d.

Ik heb heel erg genoten van dit boek en ik ben blij dat ik het dankzij deze leesmarathon heb gevonden.

Fijn om te weten...

 • Dit is een aanrader voor lezers die liever geen kleffe, romantische scènes lezen
 • Er wordt wel gehint naar romantiek, maar het speelt nauwelijks een rol in het verhaal
 • Foundryside is het eerste deel in de Founders-reeks
 • Het vervolg Shorefall wordt verwacht in 2020
 • Gelukkig heeft het boek geen pittige cliffhanger op het einde
 • Wat niets veranderd aan het feit dat ik enorm uitkijk naar het vervolg

Welk boek zou jij nooit hebben gelezen zonder aanmoediging van een ander?

One thought on “Foundryside van Robert Jackson Bennett

 1. Klinkt precies als mijn soort boek. Ik heb hem op mijn TBR gezet 😀
  Ik vind jouw recensie altijd echt zo fijn. Vooral die ‘fijn om te weten’ is echt heel fijn om te kijken of een boek iets voor je is 😀
  Ik hoop dan ook dat je nog heel langs blijft bloggen en recenseren.
  Liefs, Anika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.