Blijf nog even – Marloes Otten

15 juni 2018 No Comments

Blijf nog even – Marloes Otten

15 juni 2018 No Comments
Blijf nog even marloes otten cover craving pages
Published: 2018
Format: Paperback
In je jeugd heb je nog een heel leven voor je om je dromen waar te maken. Maar wat als dat niet zo is? De zeventienjarige Fleur is een sportieve meid en een topwielrenster. Ze weet al een lange tijd dat ze een min of meer slapende spierziekte heeft. Als ze plotseling klachten krijgt, merkt ze dat haar ziekte actief is geworden. Haar leven zal anders verlopen dan ze ooit hoopte. Ze is boos op…

Met dank aan Droomvallei uitgeverij voor het toesturen van een recensie-exemplaar.

Een tijdje geleden werd ik benaderd door uitgeverij Droomvallei met het verzoek of ik deel wilde nemen aan de blogtour voor 'Blijf nog even' van Marloes Otten. Ik las de samenvatting en kon niet meer weigeren. Ik was te benieuwd.

Het verhaal gaat over Fleur; een sportieve jonge meid met een passie voor wielrennen. Ze heeft een sluimerende spierziekte en net wanneer haar fietscarrière in de lift zit wordt haar ziekte actief. Fleur moet steeds meer dingen inleveren, maar is nog helemaal niet klaar om klaar te zijn met leven.

Rowell is een jongeman met een sociale stoornis die het voor hem erg moeilijk maakt om contact te leggen. Veel liever houdt hij zich schuil achter zijn schetsboek en observeert hij 'normale' mensen in hun dagelijks leven.

Wanneer de paden van de twee elkaar kruisen ontdekken ze precies hoe hard mensen elkaar nodig hebben.

Ik zal niet liegen; ik heb keihard zitten grienen om dit boek. Het was niet aantrekklijk. Natuurlijk wist ik wel dat dit verhaal onmogelijk een happy ending kon hebben, maar ik was er niet op voorbereid dat die er zo in zou hakken. Helemaal omdat ik in het begin een beetje moeite had om een klik te voelen met de hoofdpersonages.

Ik heb namelijk erg weinig met de twee gemeen. Fleur is supersportief en ik ben allergisch tot en met voor fysieke inspanning (dit is uiteraard een beetje overdreven, ik spruit nog geen wortels op de bank). Rowell en ik delen een angst voor sociale situaties, maar daarbovenop had hij ook wat trekjes die me sterk doen denken aan iemand in mijn omgeving met ASS.

Maar, hoewel ik niet echt 'klikte' met de personages raakte ik wel in hen geïnvesteerd. Marloes Otten weet heel raak de gevoelens over te brengen van haar personages. De woede van Fleur bruiste in mijn bloed en de frustraties van Rowell wanneer een tekening niet lukte werden die van mij tijdens het lezen.

Het boek heeft nogal wat tempo. Ik stoorde me stiekem wel een beetje aan de tijdsprongen. Wanneer Fleur en Rowell elkaar een lange tijd niet zien of spreken raakte ik zo gefrustreerd. Ik was me zo bewust van het feit dat de tijd voor het tweetal steeds meer begon te dringen.

Mocht je nieuwsgierig zijn naar de mening van mijn collega bloggers over dit boek dan raad ik je aan om ook eens de bevindingen van de overige blogtour deelnemers te gaan lezen, maar lees sowieso ook dit boek want het was zo mooi.

Blogtour route:

Valeries Boekenwereld
Only by me, Wendy van den Berg
Craving Pages (U bent hier)
Marc-Jan van Dam
Bright Blue Books Blog

No Comments

Leave a Reply

Rate this review:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat ik nu lees...

Recente reviews

The cruel prince van holly black cover craving pages

The Cruel Prince van Holly Black

Author:

Ik ben geen fan van boeken die enorm worden gehypet. Onbewust lees ik dergelijke boeken eigenlijk nauwelijks omdat ik in het verleden te vaak teleurge

The accidental beauty queen van teri wilson cover craving pages

The Accidental Beauty Queen van Teri Wilson

Author:

Ik heb weinig op met Beauty Pageants. Ik vond het nog wel leuk toen Sandra Bullock als undercover agente Gracie Hart meedeed aan de Miss USA verki

Tuck everlasting van natalie babbitt cover craving pages

Tuck Everlasting van Natalie Babbitt

Hoewel ik meestal eerst een boek lees voordat ik naar de verfilming kijk wist ik op het moment dat de filmversie van Tuck Everlasting uitkwam niet ee

Categoriën

Nog meer recensies

Mijn boeken

Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

23,645 / 80,000
×