Reading Challenge November

3 november 2018 2 Comments

Reading Challenge November

3 november 2018 2 Comments

Als je al zo lang blogt als ik dan is het onvermijdelijk dat je zo nu en dan dingen leert over jezelf en je leesgewoonten. Ik heb bijvoorbeeld geleerd dat ik productiever ben met een to do list en dat ik méér lees met een TBR of reading challenge. Om die reden dumpte ik onlangs de inhoud van mijn TBR-jar om de lootjes met titels te vervangen door reading challenges.

De Challenges

Ik heb met opzet niet gekozen voor hele abstracte reading challenges. De meeste zijn vrij te interpreteren. En hoewel het merendeel me moet inspireren om vooral boeken uit mijn eigen collectie – of uit het aanbod van mijn Scribd abonnement – te lezen zijn er ook een paar lootjes waarmee ik lekker mag gaan shoppen. 

Een paar voorbeelden van challenges in mijn reading challenge jar;

 • Lees de eerste vijf titels die Goodreads je aanbeveelt
 • Laat Noud vijf boeken uitkiezen om de komende maand te lezen
 • Volg de TBR van een van je favoriete bloggers/bookstagrammers/booktubers
 • Lees de eerste vijf boeken die worden vermeld in je Twitter feed

Alleen voor lootjes zoals; ‘Stel met 25 euro een TBR van 5 boeken samen’ mag ik nieuwe boeken kopen. Verder lees ik alleen boeken die ik al heb of die ik via Scribd kan lezen. 

Reading challenge november craving pages

De reading challenge voor November…

Elke maand trek ik op Instagram Stories een lootje uit mijn TBR jar met de reading challenge voor de komende maand. Voor november is het een hele leuke geworden:

De wrap-ups van collega bloggers bepalen mijn TBR

De meeste boekbloggers uploaden hun wrap ups op de laatste dag van de maand of aan het begin van de volgende maand, vandaar dat mijn challenge ook pas vandaag online verschijnt. Ik moest geduldig afwachten tot de updates van een aantal leuke bloggers online verschenen. 

Inmiddels is het me gelukt om met behulp van de wrap-ups van verschillende toffe boekbloggers – en een vlogger – een diverse TBR samen te stellen. 

 • Warcross van Marie Lu kwam ik tegen in de wrap up van Liesbet @zwartraafje. En aangezien deze al een aanzienlijke tijd stof staat te sparen op mijn boekenplank komt dit me erg goed uit. Ik ben heel erg benieuwd naar het boek want ik heb nog niets van Marie Lu gelezen wat ik niet helemaal fantastisch vond en ik heb eigenlijk alleen nog maar positieve dingen gehoord over Warcross. 
 • Truth or Dance van Chinouk Thijssen stond in de wrap up van Joost @nerdygeekyfanboy, maar volgens mij hebben heel veel bloggers dit boek de afgelopen maand verslonden. Ik heb er al een beginnetje in gemaakt in oktober maar las hem eergisteren pas uit. Man oh man, wat een spannend verhaal! Ik kan niet wachten op het vervolg. 
 • The Hating Game van Sally Thorne kwam ik tegen in de wrap up van Melissa @melissasfandomworld1 en daarmee voegt ze een fijne afwisseling toe aan mijn eigen TBR voor November. The Hating Game is een echte laugh-out-loud feelgood roman (heb ik me laten vertellen) en ik heb er echt zin in om deze te gaan lezen. 
 • Hocus Pocus van A.W. Jantha had ik eigenlijk met Halloween willen lezen, maar toen heb ik toch voorrang gegeven aan thrillers van eigen bodem. Fijn dat hij in deze wrap up van Kwante @kwanteinwonderland staat want nu kan ik hem meenemen in mijn November TBR. 
 • Little Women van Louisa May Alcott heb ik al een paar keer gelezen, maar toen ik hem voorbij zag komen in een video van Elena @elenareadsbooks – een van mijn favoriete booktubers – kreeg ik zo veel zin om hem weer te gaan lezen dat ik besloot hem als reread op mijn TBR te zetten. Het knoeit weliswaar een klein beetje met de bedoeling van mijn TBR potje (meer boeken van mijn nog-te-lezen-lijstje strepen), maar dat heb ik wel over voor deze klassieker. 

De doorgestreepte boeken heb ik inmiddels al gelezen. Momenteel ben ik bezig in Dare Mighty Things van Heather Kaczynski als audioboek en ben ik begonnen in Een Dag in December van Josie Silver.

Welk boek lees jij momenteel? En welk boek hoop je sowieso te kunnen lezen in november?

Welk boek lees jij momen

2 Comments

 • mascha 13 november 2018 at 09:34

  Ik hoop dat ik deze maand vier boeken kan lezen (maar dat wordt niet al te makkelijk). Ik ga vandaag beginnen in het boek ”deadline” van Racheal Ward. Een boek war ik al langere tijd heel nieuwsgierig naar ben. En daarna ga ik ”soms lieg ik” lezen.
  Die twee boeken wil ik sowieso lezen de komende weken

 • zwartraafje 16 november 2018 at 20:15

  Oh, wat leuk dat je Warcross gaat lezen. Dat boek bleek echt een aangename verrassing voor me te zijn. Hopelijk is het vervolg dat ook. Momenteel ben ik bezig in De schaduw van de vos van Julie Kagawa. Alleen ben ik de afgelopen week amper aan lezen toegekomen. Hopelijk kan ik het boek dit weekend uitlezen.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Wat ik nu lees...

  Recente reviews

  stukjes van mezelf van renee watson cover craving pages

  Stukjes van Mezelf van Renée Watson

  Soms lees je een boek waarvan je zo onder de indruk bent dat het je grote moeite kost om nu precies te verwoorden wat je er zo tof aan vond. Dat probl

  de bekentenissen van frannie langton van sara collins craving pages

  De Bekentenissen van Frannie Langton van Sara Collins

  Een poosje geleden ontving ik een persbericht voor het boek De Bekentenissen van Frannie Langton van Sara Collins. Hoewel in normaal gesproken voora

  de mitford moorden van Jessica Fellowes cover craving pages

  De Mitford Moorden van Jessica Fellowes

  Een poosje geleden kwam ik op Youtube het boek The Mitford Murders tegen en ik was onmiddellijk geïnteresseerd. Een murder mysterie die zich afsp

  Categoriën

  Nog meer recensies

  Mijn boeken

  ×
  %d bloggers liken dit: