Reading Challenge Januari

5 januari 2019

Reading Challenge Januari

5 januari 2019

Als je al zo lang blogt als ik dan is het onvermijdelijk dat je zo nu en dan dingen leert over jezelf en je leesgewoonten. Ik heb bijvoorbeeld geleerd dat ik productiever ben met een to do list en dat ik méér lees met een TBR of reading challenge. Om die reden dumpte ik onlangs de inhoud van mijn TBR-jar om de lootjes met titels te vervangen door reading challenges.

DE CHALLENGES

Ik heb met opzet niet gekozen voor hele abstracte reading challenges. De meeste zijn vrij te interpreteren. En hoewel het merendeel me moet inspireren om vooral boeken uit mijn eigen collectie – of uit het aanbod van mijn Scribd abonnement – te lezen zijn er ook een paar lootjes waarmee ik lekker mag gaan shoppen.

Een paar voorbeelden van challenges in mijn reading challenge jar;

 • Lees de eerste vijf titels die Goodreads je aanbeveelt
 • Laat Noud vijf boeken uitkiezen om de komende maand te lezen
 • Volg de TBR van een van je favoriete bloggers/bookstagrammers/booktubers
 • Lees de eerste vijf boeken die worden vermeld in je Twitter feed

Alleen voor lootjes zoals; ‘Stel met 25 euro een TBR van 5 boeken samen’ mag ik nieuwe boeken kopen. Verder lees ik alleen boeken die ik al heb of die ik via Scribd kan lezen.

Reading challenge januari 19 craving pages

DE READING CHALLENGE VOOR JANUARI

Elke maand trek ik een lootje uit mijn TBR jar met de reading challenge voor de komende maand. Voor januari mocht ik ein-de-lijk weer een keertje ongegeneerd shoppen want mijn opdracht was

Boeken van maximaal 5 euro

Nu is het elke maand de bedoeling dat ik 5 boeken selecteer om aan de challenge te voldoen, maar als de boeken zo goedkoop zijn kan ik me maar heel moeilijk inhouden. En dus heb ik uiteindelijk 8 nieuwe boeken gekocht die aan de eis voldoen.

Ik had het mezelf natuurlijk gemakkelijk kunnen maken door voor Ebooks te gaan, maar where’s the challenge in that? Dus heb ik op verschillende websites gespeurd naar nieuwe boeken voor minder dan 5 euro. En met 7 mooie hardcovers en een dikke paperback beschouw ik mijn missie als geslaagd. Dit zijn de boeken geworden…

 • Elizabeth and Zenobia van Jessica Miller; een heel mooi geïllustreerd boek over een meisje en (naar ik vermoed) haar denkbeeldige vriendinnetje. Het schijnt een mysterieus verhaal te zijn dat zich afspeelt in een creepy huis. Dat is voldoende om mijn interesse te wekken. (Gekocht voor 4,11 euro)
 • Sick van Tom Leveen gaat over een groep jongeren die zichzelf opsluiten in het dramalokaal wanneere en mysterieuze ziekte al hun schoolgenoten in zombie-achtige wezens veranderd. Vanuit hun ‘veilige’ schuilplaats proberen ze hun dierbaren ook in veiligheid te brengen. (Gekocht voor 2,22 euro)
 • This Monstrous Thing van Mackenzi Lee kon ik niet snel genoeg in mijn winkelmandje gooien. Een hertelling van Frankenstein én geschreven door een van de meest indrukwekkende auteurs van de afgelopen jaren én voor dat prijsje. Shut up and take my money! (Gekocht voor 3,95 euro)
 • The Summer I Found You van Jolene Perry is de enige contemporary YA die ik aan mijn bestelling toevoegde en bedoeld voor de nodige afwisseling. Het gaat over een meisje dat pas is gediagnostiseerd met diabetes. Teleurgesteld in haar lichaam gaat ze met tegenzin op vakantie, waar ze een veteraan ontmoet die zijn arm is verloren in de oorlog. Romantiek volgt… vermoed ik. (Gekocht voor 2,48 euro)
 • Mermaid in Chelsea Creek van Michelle Tea gaat over een stadje dat gebukt gaat onder sleur. Hun enige lichtpuntje is de legende over een zeemeermin die alles beter zal maken. Sophie Swankowski zou zomaar eens die zeemeermin kunnen zijn. Klinkt supervaag, I know, maar ik kan boeken over zeemeerminnen nu eenmaal niet weerstaan. En het is een mooie clothbound editie met illustraties. (Gekocht voor 4,90 euro)
 • From a Distant Star van Karen McQuestion vertelt het verhaal over een jongen in coma. Iedereen heeft hem opgegeven behalve zijn vriendin. Wanneer hij overwacht wakker wordt is ze dolgelukkig tot blijkt dat hij is ontwaakt als een heel andere jongen als waarop ze verliefd is geworden. Mysterieus. (Gekocht voor 4,72 euro)
 • Stained van Cheryl Rainfield gaat over een meisje dat worstelt met het accepteren van de enorme wijnvlek in haar gezicht. Het maakt haar een gemakkelijk doelwit van pesterijen en kwetst haar zelfvertrouwen. Dan wordt ze ontvoert en is ze genoodzaakt om de kracht in zichzelf te vinden om te ontsnappen. (Gekocht voor 4,45 euro)
 • Ik Wist Het van Chantal van Gastel volgt Mia. Een jonge vrouw die haar leven omgooit door haar goedbetaalde baan op te zeggen om een bloemenwinkel te beginnen. Het schijnt een klein vleugje magie te bevatten waar ik heel erg benieuwd naar ben. (Gekocht voor 4,99)

Voor alle boeken samen heb ik 31,82 euro betaald dus dat komt neer op zo’n 3,98 per boek. Binnenkort zal ik met jullie mijn tips delen voor het vinden van nieuwe boeken voor een schijntje.

De boeken die ik heb gelezen zal ik gaandeweg doorstrepen. Momenteel ben ik bezig in Ik Wist Het van Chantal van Gastel en ik vind het echt een heerlijk boek! Heel moeilijk neer te leggen.

Welke boeken hoop jij in Januari te kunnen lezen.

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat ik nu lees...

Recente reviews

Nocturna van maya motayne cover craving pages

Nocturna van Maya Motayne

Author:

Wat een aangename verrassing was het toen vorige week opeens het boek Nocturna werd bezorgd. Ik had het boek al her en der voorbij zien komen op socia

Sorcery of thorns van Margaret Rogerson cover craving pages

Blogtober dag 13: Sorcery of Thorns van Margaret Rogerson

Dit boek werd onder mijn aandacht gebracht toen ik middenin een contemporary-fase zat. Ik schreef het boek daarom al af voordat ik überhaupt wist waar

city of ghosts van victoria schwab cover craving pages

Blogtober Dag 6: City of Ghosts van Victoria Schwab

De maand oktober is door een aantal van mijn favoriete bookstagrammers omgedoopt tot ‘Blogtober’. Voor elke dag van de maand hebben zij een prompt ver

Nog meer recensies

Mijn boeken

Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

35,311 / 80,000
×
%d bloggers liken dit: