Reading Challenge Februari

Reading challenge februari ‘19 craving pages

Als je al zo lang blogt als ik dan is het onvermijdelijk dat je zo nu en dan dingen leert over jezelf en je leesgewoonten. Ik heb bijvoorbeeld geleerd dat ik productiever ben met een to do list en dat ik méér lees met een TBR of reading challenge. Om die reden dumpte ik onlangs de inhoud van mijn TBR-jar om de lootjes met titels te vervangen door reading challenges.

DE CHALLENGES

Ik heb met opzet niet gekozen voor hele abstracte reading challenges. De meeste zijn vrij te interpreteren. En hoewel het merendeel me moet inspireren om vooral boeken uit mijn eigen collectie – of uit het aanbod van mijn Scribd abonnement – te lezen zijn er ook een paar lootjes waarmee ik lekker mag gaan shoppen.

Een paar voorbeelden van challenges in mijn reading challenge jar;

 • Lees de eerste vijf titels die Goodreads je aanbeveelt
 • Laat Noud vijf boeken uitkiezen om de komende maand te lezen
 • Volg de TBR van een van je favoriete bloggers/bookstagrammers/booktubers
 • Lees de eerste vijf boeken die worden vermeld in je Twitter feed

Alleen voor lootjes zoals; ‘Stel met 25 euro een TBR van 5 boeken samen’ mag ik nieuwe boeken kopen. Verder lees ik alleen boeken die ik al heb of die ik via Scribd kan lezen.

Reading challenge februari ‘19 craving pages

DE READING CHALLENGE VOOR FEBRUARI

Aan het einde van elke maand trek ik een lootje om mijn challenge voor de komende maand te bepalen. Onlangs was het weer zover en dit keer luidt mijn uitdaging…

Buzzfeed bepaalt mijn TBR.

Volgens mij zijn de meeste mensen wel bekend met de website Buzzfeed, maar voor degenen die het niet kennen: Buzzfeed is een online entertainment platform. Ze behandelen uiteenlopende onderwerpen van beauty en fashion tot interieur en van lekker eten tot opvoeding. Ook boeken komen regelmatig aan bod.

In plaats van vijf boeken ga ik dit keer slechts drie boeken selecteren voor de TBR Jar Challenge. Ik heb het de komende maand namelijk ook druk heb met de VaLITines readathon – waar ik verderop in deze post wat meer over zal vertellen – en ik doe mee aan een leesclub rondom De Meisjesmagneet van Jackie van Laren.

De drie leestips die Buzzfeed me gaf waren…

Hebban challenge

Dit jaar probeer ik ook om mijn leespaspoort van Hebban vol te maken. Niet alleen wil ik het liefst alle 99 vakjes inkleuren; ik wil ook de maandelijkse challenges afvinken. De uitdaging voor de maand februari is ‘Lees een populair leesclubboek’.

Ik zou ervoor kunnen kiezen om Leah on the Off Beat dubbel in te zetten voor zowel mijn TBR Jar Challenge als voor de Hebban uitdaging. Ik kan ook Stilte van Mia Sheridan selecteren en meteen een paar hokjes aantikken op mijn VaLITines Bingo kaart. Maar stiekem gaat mijn hart alleen sneller kloppen voor het boek The Loneliest Girl in the Universe van Lauren James. Helaas heb ik die nog niet, dus ik twijfel heel erg of ik hem misschien toch maar moet kopen.

Ik ben ook een van de gelukkigen die mee mogen doen aan de leesclub voor De Meisjesmagneet van Jackie van Laren. Dus die ga ik ook sowieso lezen in februari.

VaLITines readathon

De hele maand lang wordt ook de VaLITines leesmarathon georganiseerd. Compleet met challenges, instagram prompts, twitterchats en -sprints en een buddyread. Ik heb mezelf opgegeven voor Book Buddy Roulette en het lot heeft mij gekoppeld aan Kayla van @thebooktubeturtle. Samen hebben we als buddyreadboek gekozen voor Radiosilence van Alice Oseman. Ik heb nog niet eerder een boek van deze auteur gelezen, maar ik heb begrepen dat de hoofpersoon (of in ieder geval een van de personages) zichzelf identificeert als ACE (aseksueel) en aangezien ik me identificeer als hetero romatisch ACE ben ik heel erg benieuwd naar dit boek.

Ik noemde al eerder de VaLITines Bingo kaart. Je kunt hem in een Google document bekijken door op – deze link – te klikken.

Om het mezelf niet té moeilijk te maken ga ik sommige uitdagingen combineren.

Mijn complete TBR ziet er dus ongeveer zo uit…

Stilte van Mia Sheridan

 • Hebban februari challenge
 • VaLITines cold shower challenge
 • VaLITines roses are red challenge
 • VaLITines forgotten love challenge
 • VaLITines to the ends of the earth challenge
 • VaLITines five stars challenge

Radio Silence van Alice Oseman

 • TBR Jar challenge
 • VaLITines living single challenge
 • VaLITines more to love challenge
 • VaLITines sharing is caring challenge

De Meisjesmagneet van Jackie van Laren

 • Hebban leesclub

The Hating Game van Sally Thorne

 • TBR Jar challenge
 • VaLITines the gift that keeps giving challenge

Little Women van Louisa May Alcott

 • TBR Jar challenge
 • VaLITines heart warming challenge

Leah on the Off Beat van Becky Albertalli

 • TBR Jar Challenge

Er staan nu nog een aantal bingo uitdagingen open, maar die vul ik later wel in als ik er überhaupt aan toe kom.

Welk boek hoop jij sowieso te lezen in februari?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.