Popsugar Reading Challenge 2019

Popsugar reading challenge craving pages

Sommige mensen moeten er niet aan denken om zichzelf te verplichten bepaalde boeken te lezen. Ik ben ook geen fan van het gevoel te ‘moeten’ lezen. Toch houd ik van reading challenges zoals de Popsugar reading challenge, de boekenbingo van Leesdame of de maandelijkse Hebban reading challenges.

Ik vermoed dat het iets te maken heeft met mijn besluiteloosheid. Ik vind het namelijk zo lastig om een nieuw boek uit te kiezen. Natuurlijk heb ik het mezelf ook niet gemakkelijk gemaakt door een TBR te verzamelen met ruim 250 ongelezen boeken in mijn kast en op mijn ereader, hehehe.

Dit jaar ga ik me wagen aan de Popsugar Reading Challenge (zoals je waarschijnlijk al vermoedde na het lezen van de titel van deze post). Op deze pagina kun je mijn vooruitgang volgen. Wanneer ik een opdracht heb vervuld streep ik hem door en zet ik de titel erbij die ik heb gelezen voor de bewuste challenge. Zodra de recensie van het betreffende boek online staat maak ik een directe link van de titel.

En hier is hij; de challenge…

 1. A book becoming a movie in 2019
 2. A book that makes you nostalgic: Slayer – Kiersten White
 3. A book you think should be turned into a movie: Ik Wist Het – Chantal van Gastel
 4. A book written by a musician
 5. A book with at least one million ratings on Goodreads: De Alchemist – Paulo Coelho
 6. A book with a plant in the title or on the cover: Notes From My Captivity – Kathy Parks
 7. A reread of a favorite book
 8. A book about a hobby: Slam! Vol. 1 – Pamela Ribon
 9. A book you meant to read in 2018: Stilte – Mia Sheridan
 10. A book with ‘pop’, ‘sugar’ or ‘challange’ in the title
 11. A book with an item of clothing or accessory on the cover: Butterface – Avery Flynn
 12. A book inspired by mythology, legend or folklore: Tuck Everlasting – Natalie Babbit
 13. A book published posthumously
 14. A book you see someone reading on TV or in a movie
 15. A retelling of a classic: This Monstrous Thing – Mackenzi Lee
 16. A book with a question in the title
 17. A book set on a college or university campus: Grenzeloos – Lis Lucassen
 18. A book about someone with a superpower: The Supervillain and Me – Daniëlle Banas
 19. A book told from multiple characters POV’s: The Nowhere Girls – Amy Reed
 20. A book set in space: Gemina – Jay Kristoff & Amie Kaufman
 21. A book by two female authors: Clueless; Senior Year – Amber Benson & Sarah Kuhn (illustrator: Siobhan Keenan & Natacha Bustos)
 22. A book with a title that contains ‘salty’, ‘sweet’, ‘bitter’ or ‘spicey’
 23. A book set in Scandinavia
 24. A book that takes place during one day: Sick – Tom Leveen
 25. A debut novel: Inkt – Alice Broadway
 26. A book that’s published in 2019: Op Het Slappe Koord – Vanessa Gerrits
 27. A book featuring an extinct or imaginary creature: The Beast Player – Nahoko Uehashi
 28. A book recommended by a celebrity you admire
 29. A book with ‘love’ in the title: Love & Gelato – Jenna Evans Welch
 30. A book featuring an amateur detective: Buzzkill – Beth Fantaskey
 31. A book about a family: My brother’s husband vol.1 – Gengoroh Tagame
 32. A book written by a author from Asia, Africa or South America: My Brother’s husband vol. 2 – Gengoroh Tagame
 33. A book with a zodiac sign or astrology term in the title
 34. A book that includes a wedding: Van Chanel naar flanel – Marijke Vos
 35. A book by an author whose first and last names start with the same letter: Don’t You Forget About Me – Mhairi McFarlane
 36. A ghost story: Elizabeth and Zenobia – Jessica Miller
 37. A book based on a true story: This is Going To Hurt – Adam Kay
 38. Your favorite prompt from a pas Popsugar Reading Challenge
 39. A book with a two-word title: Dark Matter – Blake Crouch
 40. A book revolving around a puzzle or game: The Accidental Beauty Queen – Teri Wilson
 41. A cli-fi (climate fiction) book
 42. A “choose your own adventure” book
 43. An own voices book: Dear Martin – Nic Stone
 44. Read a book during the season it’s set in
 45. A Lit RPG book: Warcross – Marie Lu
 46. A book with no chapters / unusial chapter headings / unconventionally numbered chapters: Stained – Cheryl Rainfield 
 47. Two books that share the same title (1)
 48. Two books that share the same title (2)
 49. A book that has inspired a common phrase or idiom (e.g. Big Brother from 1984)
 50. A book set in an abbey, cloister, monastary, vicarage or convent

Ik heb mijn reading challenge op Goodreads ingesteld op 75 boeken dus voldoende om deze challenge te behalen. Al vrees ik dat ik niet voor elk prompt een boek op mijn TBR heb. Heb je leestips die aansluiten bij één of meerdere prompts laat het me dan vooral weten in een reactie hieronder.

Wat vind jij van reading challenges?

4 thoughts on “Popsugar Reading Challenge 2019

 1. Ik hou van reading CHALLENGES, maar deze ben ik bang dat ik hem dan toch niet haal. Hij is overigens wel heel tof dus misschien bedenk ik me nog. Jij in ieder geval heel veel succes!

  1. Voor mij is het niet zo belangrijk of ik de hele lijst vol maak. Het is eerder een bron van inspiratie wanneer ik even niet weet wat ik wil lezen. Als ik aan het eind van het jaar waar diverser heb gelezen dankzij de lijst beschouw ik de challenge als geslaagd ongeacht hoeveel hokjes ik heb af kunnen vinden.

 2. Ik vind challenges op zich een leuke manier om nieuwe boeken te ontdekken maar vermits ik ook al snel last heb van leesstress en ik dat net wil vermijden ga ik dit jaar enkel de Goodreads-challenge doen. Al is de kans wel groot dat ik aan het einde van het jaar af en toe ga kijken naar dit soort lijstjes en zie was ik kan afvinken zonder er bewust mee bezig te zijn geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.