Mijn Piratenboeken Collectie

Daughter of the pirate king daughter of the siren queen tricia levenseller craving pages

Daughter of the pirate king daughter of the siren queen tricia levenseller craving pages

Ik zat op de middelbare school toen een vriendinnetje mij dwong om PIRATES OF THE CARIBBEAN met haar te kijken omdat Legolas – haar ultieme celebrity crush – er in mee speelde. Eerlijk gezegd voelde ik er weinig voor omdat ik dacht dat het een typische ‘jongensfilm’ zou zijn (wat een k*tterm he, maar zo dacht ik nu eenmaal destijds). Dat pakte, zoals we allemaal weten wel even anders uit, want vanaf dat moment was ik piraten-superfan.

Jammer genoeg waren er destijds weinig boeken waar ik mijn piraten-fix uit kon halen. Tenzij je historische romans met titels zoals Verleid door de piraat, In de armen van de piraat of Passie van de piraat meetelt. En ja, bij gebrek aan opties heb ik ook dat soort boeken gelezen… En heel veel fanfictie.

Tegenwoordig is er – Godzijdank – veel meer aanbod voor piratenfantasten zoals ik. Mijn eigen boekenkast bevat ook een schat aan piratenboeken. Vandaag wilde ik deze graag even op een rijtje zetten voor iedereen die net als ik geen genoeg kan krijgen van deze zeeschuimers.

THE GENTLEMAN’S GUIDE TO VICE AND VIRTUE van Mackenzie Lee

The gentleman’s guide to vice and virtue mackenzie lee craving pages

Monty leeft onder het tiranieke bewind van zijn vader. Zijn toekomst is al helemaal voor hem uitgestippeld. Nog een laatste keer mag hij van de vrijheid proeven op een reis met zijn beste vriend (en geheime crush) Percy en zijn keurige zusje Felicity. Alleen heeft Monty een ongeëvenaard talent voor het aantrekken van problemen.

Persoonlijk vond ik het boek tof, maar wel een tikkeltje overhypet. Daarbij moest ik veel te lang wachten voordat de piraten eindelijk hun intrede deden in het verhaal.

Piratenmeter: ☠☠

BLACKHEARTS & BLACKSOULS van Nicole Castroman

Black hearts black souls nicole castroman craving pages

In deze boeken van Nicole Castroman volgen we de jonge jaren van Edward Teach (die kater uit zou groeien tot een van de meest beruchte piraten ooit; Black Beard.

Het boek gaat voornamelijk over Edwards romance met een meisje beneden zijn stand waardoor ik regelmatig keukenmeidenroman-vibes kreeg, maar ook heftige onderwerpen zoals bijvoorbeeld slavernij, klassenverschil en racisme komen aan bod.

BLACKHEARTS

Piratenmeter: ☠

BLACKSOULS

Piratenmeter: ☠☠

DAUGHTER OF THE PIRATE KING & DAUGHTER OF THE SIREN QUEEN van Tricia Levenseller

Daughter of the pirate king daughter of the siren queen tricia levenseller covers craving pages

Dit is een van mijn favoriete piratenreeksen uit mijn verzameling. Alosa is de dochter van een berucht piratenkapiteit dienhet heeft voorzien op een bijzondere schatkaart. Om de kaart voor haar vader te pakken te krijgen laat Alosa zich met opzet gevangen nemen door vijandige piraten… met alle gevolgen van dien.

Veruit het meest avontuurlijke en fantasierijke piratenverhaal uit mijn lijst.

DAUGHTER OF THE PIRATE KING

Piratenmeter: ☠☠☠☠☠

DAUGHTER OF THE SIREN QUEEN

Piratenmeter: TBR

ALIAS HOOK van Lisa Jensen

Alias hook lisa jensen craving pages

In deze hervertelling van PETER PAN is niet kapitein Haak, maar Peter Pan de schurk. Peter ontvoert jongetjes naar Neverland, maar raakt op hen uitgekeken wanneer ze opgroeien. Als de puberende jongens worden verstoten door Peter is er nog maar een plek voor ze… aan boord het schil van de eerste verloren jongen die het lef had op te groeien: Kapitein Haak.

Neverland is zijn vloek. Eentje waaraan hij nooit heeft kunnen ontsnappen, maar wanneer een volwassen vrouw per ongeluk in Neverland belandt lijkt hij nog een kans te krijgen om aan Peter en Neverland te ontsnappen.

Dit is een van mijn all time lievelingsboeken. Zo romantisch, avontuurlijk, sinister en spannend. Echt een aanrader!

Piratenmeter: ☠☠☠

PIRATES van Celia Rees

Pirates cilia rees craving pages

Hrt verhaal van twee jonge vrouwen die langzaam maar zeker in een leven van piraterij afzakken. Meer durf ik er niet over te zeggen, want ik moet hem nog lezen.

Piratenmeter: TBR

INHERITED van Freedom Matthews

Inherited freedom matthews craving pages

De bemanning van The Wilted Rose is vervloekt. Als afstammelingen van de bemanning die de vloek over het schip heeft afgeroepen is het aan de huidige crew om de vloek te breken om ook maar enige kans op een gelukkig leven te hebben.

Piraterij en magie. Dat klinkt toch toch tof! Jammer genoeg is het onmogelijk om veel meer te verklappen zonder belangrijke plotwendingen prijs te geven.

Piratenmeter: ☠☠☠

THE GIRL FROM EVERYWHERE van Heidi Heilig

The girl from everywhere heidi heilig craving pages

Een piratenschip dat door de tijd reist… need I say more. Ik moet deze hoognodig gaan lezen want het klinkt gewoon te tof. Waarom heb ik dit boek nog niet gelezen?

Piratenmeter: TBR

Ken jij nog toffe piratenboeken die sowieso op mijn wishlist moeten?

2 thoughts on “Mijn Piratenboeken Collectie

  1. Leuke boeken! Mijn vriend vertelde mij vorig jaar ook dat ik echt de films eens moest kijken. Ze leken mij helemaal niets, uiteindelijk keken we alle films in 2 dagen en I Love it!

  2. Ik ben ook helemaal fan van Daughter of the Pirate King! En Pirates of the Carribean uiteraard 😉
    The Girl from Everywhere staat hier ook te wachten, evenals Invictus die volgens mij ook tijdreizende piraten heeft!
    Ik heb een exemplaar van The Unbinding of Mary Reade via Netgalley, ook een boek met vrouwelijke piraten! Ben erg benieuwd naar dit boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.