Mijn kijklijst van Augustus ’19

Films en series craving pages

Als liefhebster van verhalen maak ik weinig onderscheid tussen de verschillende manieren waarop je verhalen kunt consumeren. Ik lees graag boeken, maar ik mag ook graag naar films en series kijken. Aan het eind van de maand blik ik met jullie terug op de films en series die ik heb gekeken en vertel ik je kort wat ik ervan vond.

Elke maand maak ik in mijn bullet journal een lijstje van films en series die ik hoop te kijken de komende maand. Deze maand heb ik echter mijn planning wijd open gehouden. Ik was namelijk van plan om lekker veel te lezen voor de Disney-A-Thon. Nou, dat pakte even anders uit dan gepland…

Films en series craving pages

Wat ik keek in augustus…

De afgelopen maand heb ik heel echt héél veel series gekeken voor mijn doen. Op de een of andere manier stond mijn hoofd totaal niet naar lezen en koos ik voor een wat snellere bron van vermaak: de nieuwe films die beschikbaar waren op Netflix, Videoland en On demand.

After (2019) – Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Anna Todd en gaat over een meisje naar de universiteit gaat en valt voor de charmes van een bad boy. Eerlijk gezegd heb ik het boek niet uit gelezen. Het is een enorme dikkerd van een boek en persoonlijk vond ik dat de schrijfster eindeloos in herhaling bleef vallen waardoor ik mezelf simpelweg niet door het verhaal geworsteld kreeg. Gelukkig is een film veel korter waardoor het verhaal me niet ging vervelen. Het is natuurlijk wel echt een mierzoete zwijmelfilm, maar dat is zo af en toe juist wel lekker. ⭐⭐⭐

Corgi (2019) – Dit leek me wel een leuke film om samen met Noud te kijken. Dankzij onze eigen minpin Bruno is Noud helemaal dol op hondjes dus hij lag al snel dubbel om de capriolen van de koninklijke hondjes. Toch heb ik de film bijna uitgezet door de verschijning van Donald Trump in animatie-vorm. Serieus, wie stopt die kwal in een kinderfilm? En waarom zou je dat doen? ⭐⭐⭐

On the Basis of Sex (2018) – Is een biografische film over het leven van Ruth Bader Ginsburg. Dit was mijn favoriete film van de afgelopen maand. Wat een power-vrouw! Haar indrukwekkende carrière heeft deuren geopend die voorheen gesloten waren voor vrouwen en heeft zich uitgelaten over de onrechtvaardigheid van wetten die vrouwen en minderheden benadeelden. Ik heb serieus gehuild en geapplaudisseerd bij deze film. ⭐⭐⭐⭐⭐

Fighting With the Family (2019) – Hoewel de vorige film het meest indrukwekkend was, vond ik deze toch wel het meest vermakelijk. Het verhaal gaat over een meisje dat opgroeit in een familie worstelaars. Zodoende rolt ze zelf ook in het vak. Wanneer ze samen met haar broer auditie mag doen voor de big league wordt alleen zij geselecteerd. Dat zorgt natuurlijk wel voor wat wrijving binnen de familie. Ik vond dit echt zo’n geweldige film. Heerlijk de sfeer binnen de familie Knight. Dit is een film waarvan ik het stiekem jammer vind dat het geen serie is. ⭐⭐⭐⭐

Dog Days (2018) – Kan iemand me de twee uur alsjeblieft even teruggeven die ik aan deze film heb verspild? Wat een draak van een film. Het is een soort Love Actually (ik krijg in ieder geval het idee dat dat de bedoeling is) met verschillende personages met verschillende verhaallijnen die uiteindelijk allemaal met elkaar worden verbonden door een gedeelde liefde voor hun hond. Ik vond op zich het verhaal over de knappe barista die een vrijwilligersbaantje bij een dierenopvang aanneemt om een reden te hebben om haar crush vaker tegen het lijf te lopen op zich wel aardig en Vanessa Hudgens is gewoon leuk in een goede romkom. Maar Nina Dobrev vond ik jammerlijk onnatuurlijk overkomen in haar rol van stijve, presentatrice die na een break up een ernstig gevalletje bindingsangst ontwikkelt. Het enige lichtpuntje van deze film vond ik de korte, maar krachtige cameo van Dick Casablancas oeps, ik bedoel natuurlijk Ryan Hansen. ⭐⭐

Verder heb ik afgelopen maand – lekker burgerlijk – verschillende afleveringen van Oh, wat een jaar gekeken op Videoland om het gat op te vullen wat Thank you for the music heeft achtergelaten op mijn zaterdag televisieavond.

Vanavond ben ik van plan om Robin Hood (2018) te gaan kijken. Die is dit weekend in de aanbieding op on demand. En ik ben hier al een hele tijd erg benieuwd naar. Helemaal met Taron Egerton als de legendarische ‘boef’ die stal van de rijken om te geven aan de armen. Ik heb er echt zin in.

Wat heb jij afgelopen maand zoal gekeken?

6 thoughts on “Mijn kijklijst van Augustus ’19

  1. Mag ik vragen waar je On the basis of sex hebt gekeken? Ik heb vooral series gekeken en ben eindelijk bij met Supernatural. Verder vond ik Alita Battle angel echt een hele toffe film die ik deze maand heb gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.