Leesmarathons en Online Readalongs van Maart ‘19

24 februari 2019

Leesmarathons en Online Readalongs van Maart ‘19

24 februari 2019

Elke maand worden er zo veel leesmarathons en read-a-longs georganiseerd dat het soms moeilijk is om door de bomen het bos te zien. Daarom zet ik iedere maand de readathons waarvan ik op de hoogte ben voor jullie op een rij in een handig overzicht. De volgende readathons worden georganiseerd in februari.

Als er een ⭐️ bij de leesmarathon staat heb ik me voorgenomen om er aan mee te doen.

#Leesmeemarathon 16-03 ⭐️

Chelsey (leesmeemetmij.be) besloot onlangs haar eigen 24 uurs leesmarathon te organiseren op Instagram. Omdat er zoveel interesse in was heeft ze besloten om er een maandelijks terugkerend event van te maken waar je alleen of in een gezellige DM-groep met andere deelnemers fijn de leesdoelen wat dichterbij te brengen.

Organisator: leesmeemetmij.be

Buzzword Readathon ronde 3 18-03 / 24-03

Deze leesmarathon heb ik onlangs ontdekt en jammer genoeg heb ik dus ronde een en twee gemist. De leesmarathon speelt in op het idee dat bepaalde woorden héél vaak terugkeren in titels van boeken. Elke maand kiezen ze daarom een buzzword en de bedoeling is een TBR samen te stellen met boeken met dat woord in de titel.

Organisator: Booksandlala & ChelseaDolling Reads

March Mystery Madness 01-03 / 31-03

Deze leesmarathon staat helemaal in het teken van mystery boeken. Van een maart tot en met 31 maart is het dus de bedoeling om zoveel mogelijk boeken te lezen met een mysterie. Het leuke aan deze leesmarathon is dat bijna ieder genre wel boeken te vinden zijn met een mysterie.

Organisator: LizziefayeLovesBooks & Troi Towel

Rory Gilmore Readathon 01-03 / 31-03


Deze leesmarathon combineert twee van mijn grote liefdes: lezen en Gilmore Girls. Zoals jullie wellicht weten heeft de website Buzzfeed een paar jaar geleden een lijst samengesteld met alle boeken die worden besproken of gelezen door Rory in de televisieserie Gilmore Girls. Veel fans hebben zich voorgenomen om boeken van deze lijst te gaan lezen, maar nu is er dus ook een echte leesmarathon rondom de lijst. De bedoeling is om minimaal een – maar liefst zo veel mogelijk – boeken te lezen van de Rory Gilmore Challenge.

Organisator: The dyslexic reader

De Rory Gilmore Challenge: https://www.buzzfeed.com/krystieyandoli/all-339-books-referenced-in-Gilmore-girls

Plug and Readathon 10-03 / 16-03 ⭐️

Deze leesmarathon draait om digitaal lezen. Daarbij denk je wellicht meteen aan ebooks en audioboeken, maar ook verhalen op Wattpad, Sweek of Fanfiction.net en webcomics tellen mee. Eigenlijk alle manieren waarop je digitaal kunt lezen. Tijdens de leesmarathon worden o.a. Twittersprints en challenges georganiseerd.

Organisator: Kathy Trithardt

The Irish Readathon 01-03 / 31-03

Zoals de titel van deze leesmarathon verraadt draait deze leesmarathon om boeken rondom Ierland. Dat kunnen dus zowel boeken van een Ierse auteur zijn of boeken die zich afspelen in Ierland.

Ik ben een groot liefhebber van het land en overweeg serieus om mee te doen aan deze leesmarathon. Het is sowieso altijd leuk om een land beter te leren kennen door middel van boeken.

Tijdens de leesmarathon kun je meedoen aan verschillende challenges.

Organisator: Fred Weasley Died Laughing

Marching Mammoth Readathon 01-03 / 31-03 ⭐️

Deze leesmarathon is ideaal voor iedereen die al een eeuwigheid tegen een dikke pil aan zit te hikken: het is namelijk de bedoeling om tijdens de Marching Mammoth Readathon een of meerdere boeken te lezen van 800 bladzijden of meer.

Organisator: Bigalbooks

Ben jij nog op de hoogte van leesmarathons die ik ben vergeten deel ze dan vooral in de comments hieronder. Zo kunnen we de lijst samen zo compleet mogelijk maken. 

GA JIJ IN FEBRUARI MEEDOEN AAN EEN LEESMARATHON / READALONG?

1 Comment

 • Floor 13 maart 2019 at 16:41

  Ik zit er aan te denken om mee te doen aan de buzzwordathon en de Irish Readathon. Op de dag van Chelsey haar readathon ben ik helaas de hele dag weg, dus dat wordt hem jammer genoeg niet

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Wat ik nu lees...

  Recente reviews

  Nocturna van maya motayne cover craving pages

  Nocturna van Maya Motayne

  Author:

  Wat een aangename verrassing was het toen vorige week opeens het boek Nocturna werd bezorgd. Ik had het boek al her en der voorbij zien komen op socia

  Sorcery of thorns van Margaret Rogerson cover craving pages

  Blogtober dag 13: Sorcery of Thorns van Margaret Rogerson

  Dit boek werd onder mijn aandacht gebracht toen ik middenin een contemporary-fase zat. Ik schreef het boek daarom al af voordat ik überhaupt wist waar

  city of ghosts van victoria schwab cover craving pages

  Blogtober Dag 6: City of Ghosts van Victoria Schwab

  De maand oktober is door een aantal van mijn favoriete bookstagrammers omgedoopt tot ‘Blogtober’. Voor elke dag van de maand hebben zij een prompt ver

  Nog meer recensies

  Mijn boeken

  Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

  Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

  35,311 / 80,000
  ×
  %d bloggers liken dit: