Leesmarathons en online readalongs van Juni ’19

28 mei 2019 No Comments

Leesmarathons en online readalongs van Juni ’19

28 mei 2019 No Comments

Elke maand worden er zo veel leesmarathons en read-a-longs georganiseerd dat het soms moeilijk is om door de bomen het bos te zien. Daarom zet ik iedere maand de readathons waarvan ik op de hoogte ben voor jullie op een rij in een handig overzicht. De volgende readathons worden georganiseerd in juni.

Als er een ⭐ bij de leesmarathon staat heb ik me voorgenomen om er aan mee te doen.

Read your Gays readathon 03-06 / 10-06

Deze leesmarathon staat helemaal in het teken van LGBTQ+ boeken en auteurs. Er zijn zes verschillende uitdagingen, eentje voor iedere kleur van de regenboog.

Summerathon 21-06 / 27-06

Heather (Bookables) organiseert in juni samen met enkele andere booktubers de Summerathon. Het is een laagdrempelige leesmarathon met enkele zomerse challenges.

W.H.I.R.T.Y. Readathon 17-06 / 23-06

W.H.I.R.T.Y. staat voor Why Haven’t I Read That Yet. Deze leesmarathon staat dus in het teken van boeken die je eigenlijk al lang geleden had willen lezen, maar waar je nog steeds niet aan toe bent gekomen.

Deze leesmarathon is de perfecte schop onder je kont motivatie om eindelijk díe boeken te lezen.

Blessed be the readathon 03-06 / 16-06

Deze leesmarathon is geïnspireerd door het boek Het Verhaal van de Dienstmaagd van Margaret Atwood (wellicht ken je het als de The Handmaid’s tale). Dit is natuurlijk een vrij grimmig boek, maar laat je daardoor niet weerhouden van deelname want de challenges die zijn verzonnen voor deze leesmarathon zijn erg vrij interpreteerbaar.

Queer Lit Readathon 02-06 / 08-02

Net zoals de Read your gay’s readathon draait deze leesmarathon om LGBTQ+ boeken. Juni is natuurlijk pride maand en ik vind het te gek dat zoveel booktubers aandacht schenken aan queer lit gedurende deze maand.

Golden Girls readathon 01-06 / 30-06 ⭐

Hells yes! Deze leesmarathon schreeuwt gewoon mijn naam. Ik ben een superfan van deze klassieke comedyserie en vind het geweldig dat iemand een leesmarathon heeft bedacht rondom deze geweldige vrouwen.

Voor de leesmarathon kies je je favoriete personage (ik ben #teamdorothy) en leest vervolgens zoveel mogelijk boeken bij de prompts die speciaal voor dat personage zijn verzonnen.

Er zijn trouwens ook vijf universele prompts voor alle deelnemers.

Ik kan niet wachten om mee te doen aan deze leesmarathon en er een spread voor te maken in mijn bullet journal.

Nog meer leesmarathons in juni…

Ben jij nog op de hoogte van leesmarathons die ik ben vergeten deel ze dan vooral in de comments hieronder. Zo kunnen we de lijst samen zo compleet mogelijk maken. 

GA JIJ IN juni MEEDOEN AAN EEN LEESMARATHON / READALONG?

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat ik nu lees...

Recente reviews

stepsister jennifer donnelly cover craving pages

Stepsister van Jennifer Donnelly

Ondanks het gemak van online shoppen gaat er wat mij betreft niets boven een bezoekje aan de échte boekhandel. Vooral wanneer de boekhandel in kwesti

foundryside robert jackson bennett cover craving pages

Foundryside van Robert Jackson Bennett

Een van de vele redenen dat ik leesmarathons zo leuk vind is omdat ze me motiveren om uit mijn comfortzone te stappen. Zo hebben de bedenkers van de 

de zwendelprins van rima orie cover craving pages

De Zwendelprins van Rima Orie

Author:

Een poosje geleden verscheen bij Uitgeverij Moon De Zwendelprins; het debuut van schrijfwedstrijd winnares Rima Orie. Dankzij de schrijfwestrijd was e

Categoriën

Nog meer recensies

Mijn boeken

Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

23,645 / 80,000
×
%d bloggers liken dit: