Leesmarathons en Online Readalongs van Januari ‘19

4 januari 2019

Leesmarathons en Online Readalongs van Januari ‘19

4 januari 2019

Elke maand worden er zo veel leesmarathons en read-a-longs georganiseerd dat het soms moeilijk is om door de bomen het bos te zien. Daarom zet ik iedere maand de readathons waarvan ik op de hoogte ben voor jullie op een rij in een handig overzicht. De volgende readathons worden georganiseerd in April.

Als er een bij de leesmarathon staat heb ik me voorgenomen om er aan mee te doen.

Leesmarathons en online readalongs craving pages

JANUARY JAM JAR 01-01 / 31-01

Deze leesmarathon is perfect voor iedereen met keuzestress en een enorme boeken-backlist. De bedoeling is dat je de titels van alle boeken die je eigenlijk in 2018 had willen lezen op lootjes schrijft en deze in een potje doet. Gedurende de hele maand januari trek je vervolgens zoveel mogelijk lootjes en lees je het boek.

Organisator: booksandmunches.com

LATE-A-THON 01-01 / 31-01

Deze leesmarathon is speciaal voor boekbloggers en recensenten die achterliggen met hun recensie-exemplaren. De bedoeling is om in Januari de achterstand zo goed mogelijk in te halen.

Organisator: howlinglibraries.com

BOUT OF BOOKS #24 07-01 / 13-01 

Bout of books banner

YES! Mijn favoriete manier om het nieuwe jaar in te luiden is toch wel de Bout of Books readathon. Ongelofelijk dat we inmiddels al weer toe zijn aan de 24e editie. Bout of Books is een zeer vrijblijvende leesmarathon met deelnemers van over de hele wereld. Regels zijn er niet (veel) maar enthousiaste deelnemers des te meer. Het is een van de gezelligste leesmarathons op het wereld wijde web.

Organisatie: boutofbooks.blogspot.com

Twitter: boutofbooks

Off the Grid Readathon 11-01 / 13-01

Deze leesmarathon heeft slechts één regel; blijf offline en lees! Is lezen voor jou onlosmakelijk verbonden met je Goodreads updaten, je feels delen met Twitter of prachtige bookstagram foto’s delen? Dan is dit een pittige uitdaging voor je.

Organisator: bionicbookwormblog.wordpress.com

Twitter: OffTheGridReads

BIANNUAL BIBLIOTHON 12-01 / 18-01

Twitter: biannualbibliothon

24 IN 48 READATHON 26-01 / 27-01 

Voor iedereen die wel eens heeft overwogen mee te doen aan een 24 uur durende leesmarathon, maar vreesde niet wakker te kunnen blijven is er de 24-in-48-readathon. De titel verklapt het al; breng in twee dagen tijd (48 uur) minstens 24 uur lezend door.

Website: 24in48.com

Twitter: 24in48readathon

WHODUNNITATHON 13-01 / 27-01

 • Read a book with blue on the cover
 • Read a book with an eye on the cover
 • Read a hyped book
 • Read a book with trees or branches on the cover
 • Read a book with genre bending qualities
 • Read the group book: An Anonymous Girl by Greer Hendricks and Sarah Pekkanen

Ben jij nog op de hoogte van leesmarathons die ik ben vergeten deel ze dan vooral in de comments hieronder. Zo kunnen we de lijst samen zo compleet mogelijk maken.

GA JIJ IN JANUARI MEEDOEN AAN EEN LEESMARATHON / READALONG?

4 Comments

 • Anneke 4 januari 2019 at 10:27

  Ik wist eigenlijk niet dat er zoveel readathons worden georganiseerd. Het is ook niet helemaal mijn ding. Ik vind het toch vooral fijn om zelf te bepalen wat en wanneer en hoeveel ik lees. Ik heb wel eens meegedaan met een readathon, die waren dan georganiseerd door Nederlandse bloggers of uitgeverijen. Ik vind dat al een stuk leuker, omdat je dan meer met bekenden zoiets doet.

  • Joany 16 januari 2019 at 07:50

   Dat is natuurlijk ook heel leuk. Ik vind dat soort marathons ook heel erg leuk. Maar ik vind eigenlijk alle leesmarathons leuk 😅. Ik ben wel minder *ahum* streng voor mezelf dan vroeger want het gevoel dat je MOET lezen is geen gevoel waar ik fan van ben.

 • Annabel 4 januari 2019 at 10:34

  Ik ga eens proberen of ik de 24 in 48 eens kan doen! En ik doe altijd mee met die van bout of books.

  • Joany 16 januari 2019 at 07:51

   Leuk! Ik ga je zeker aanmoedigen bij de 24in48 leesmarathon 😁

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Wat ik nu lees...

  Recente reviews

  het einde van elle kennedy cover craving pages

  Het Einde van Elle Kennedy

  Author:

  Er zijn van die auteurs die een spontaan gilletje van blijdschap aan je ontlokken wanneer er een boek van hen verschijnt. Elle Kennedy is zeker zo'n a

  de kleine bakkerij aan het strand van jenny colgan cover craving pages

  De Kleine Bakkerij aan het Strand van Jenny Colgan

  Author:

  Toen ik een poosje geleden het persbericht ontving over de verschijning van De Kleine Bakkerij aan het Strand van Jenny Colgan was ik onmiddellijk e

  het koninkrijk van jess rothenberg cover craving pages

  Het Koninkrijk van Jess Rothenberg

  Het was wel even een bijzonder moment toen het recensie-exemplaar van Het Koninkrijk bij mij op de mat viel. Toen ik namelijk net begon met bloggen

  Nog meer recensies

  Mijn boeken

  Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

  Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

  35,311 / 80,000
  ×
  %d bloggers liken dit: