Leesmarathons en online readalongs van augustus ’19

27 juli 2019

Leesmarathons en online readalongs van augustus ’19

27 juli 2019

Elke maand worden er zo veel leesmarathons en read-a-longs georganiseerd dat het soms moeilijk is om door de bomen het bos te zien. Daarom zet ik iedere maand de readathons waarvan ik op de hoogte ben voor jullie op een rij in een handig overzicht. De volgende readathons worden georganiseerd in augustus.

Als er een ⭐ bij de leesmarathon staat heb ik me voorgenomen om er aan mee te doen.

N.E.W.T.’s readathon 01-08 / 31-08

In augustus is het vanzelfsprekend tijd voor het volgende tovenaarsexamen. In de booktube community zijn de O.W.L.’s en de N.E.W.T.’s leesmarathons inmiddels een begrip. Het zijn leesmarathons geïnspireerd door de belangrijkste examens voor een jonge tovenaarsleerling in de wizarding world van Harry Potter.

CatchUp-A-Thon 25-08 / 31-08

Heb jij nog een torenhoge TBR? Dan is deze leesmarathon misschien iets voor jou. Hij is bedoeld om je TBR achterstand in te halen. Het is dus te bedoeling om boeken te lezen die je al hebt. Er zijn weinig regels, maar er is wel een bingobord met negen challenges en dat is altijd wel leuk… toch?

Monster-a-thon 01-08 / 31-08

Er is een nieuwe leesmarathon trend; competitief lezen. De monster-a-thon is ook zo’n leesmarathon. Er zijn drie teams en iedere deelnemer kan op verschillende manieren zo veel mogelijk punten verdienen voor zijn, haar of hun team.

Mythology Readathon 17-08 / 31-08

De leesmarathon is eveneens een competitieve leesmarathon en hij staat in het teken van mythology. Er zijn vier teams: aarde, winter, vuur en lucht. Ieder team heeft vier prompts en een groepboek.

Leesmeemarathon 05-08 / 11-08 ⭐

Chelsey organiseert al een poosje elke maand een 24 uurs leesmarathon, maar in verband met vakantie is er een maandje overgeslagen. In augustus komt de LeesMeeMarathon echter met een klapper terug, want dan duurt de marathon geen 24 uur, maar een héle week! Hoe leuk is dat.

Om het allemaal onder controle te houden krijgt Chelsey dit keer versterking van Valerie (Valeriesboekenwereld). Er zullen twittersprints gehouden worden en er wordt een heuse boekenjacht georganiseerd.

Ik ga ook dit keer weer fanatiek meedoen, maar ik weet niet of ik erg succesvol zal zijn met de boekenjacht aangezien ik onlangs nog grote schoonmaak in mijn kast heb gehouden.

Website

Nog meer leesmarathons in augustus

Ben jij nog op de hoogte van leesmarathons die ik ben vergeten deel ze dan vooral in de comments hieronder. Zo kunnen we de lijst samen zo compleet mogelijk maken. 

GA JIJ IN augustus MEEDOEN AAN EEN LEESMARATHON / READALONG?

1 Comment

 • Nienke 27 juli 2019 at 10:36

  Heb je de zonnige Zomerbingo van LS Amsterdam al eens genoemd? Deze zomer hebben ze een bingokaart uitgebracht. Daarop staan zomerse challenges. Op Instagram post je een foto van het door jou gelezen boek en streep je de challenge af op de bingokaart.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Wat ik nu lees...

  Recente reviews

  verknocht van lisette jonkman cover craving pages

  Verknocht van Lisette Jonkman

  Er zijn maar weinig auteurs waardoor ik bij de aankondiging van een nieuw boek in een vreugdedansje uitbarst, maar Lisette Jonkman is daar een van. Bi

  verleid van k. bromberg cover craving pages

  Verleid van K. Bromberg

  Author:

  Het is zomer. En op de een of andere manier wil ik in de zomer niets liever lezen dan zwoele, romantische boeken. Gelukkig komt SVM Publishing met e

  kill the queen van jennifer esten cover craving pages

  Kill the Queen van Jennifer Estep

  In de maand augustus doe ik mee aan de Disney-A-Thon; een leesmarathon bestaande uit vijf leesuitdagingen en vier verschillende teams. Als lid van te

  Categoriën

  Nog meer recensies

  Mijn boeken

  Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

  Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

  35,311 / 80,000
  ×
  %d bloggers liken dit: