Kim Reaper; Grim Beginnings – Sarah Graley

15 februari 2018

Kim Reaper; Grim Beginnings – Sarah Graley

15 februari 2018

Het is jullie vast niet ontgaan dat ik sinds kort hartstikke hooked ben aan mijn Amino Group; Readiculous. Met goede reden, want in een gezellig gesprek in een van de chatrooms in deze groep werd ik door een mede-boekenwurm gelezen op een hele toffe graphic novel.

Bij het zien van de cover was het al liefde op het eerste gezicht. De heerlijke woordspeling in de titel, de twee meiden de heel nonchalant bovenop een stapel schedels zitten en het legertje katten, zombies en grim reapers dat het op hen voorzien heeft nodigden mij stuk voor stuk uit om deze graphic novel te lezen.

*Ik ontving een gratis digitaal recensie-exemplaar via Netgally in ruil voor mijn eerlijke review*

In het boek maak je kennis met Becka; een vrolijke, lieve maar stoere meid met een mega-crush op Kim. Wat Becka echter niet weet – tot ze Kim door een portaal naar haar werk volgt – is dat Kim een Grim Reaper is die zieltjes van dode dieren naar het hiernamaals begeleidt.

Vanaf dat moment volgt een lief, leuk, grappig, spannend en hartverwarmend verhaal waar ik doorheen ben gevlogen. Heel veel aspecten van het boek spraken me aan maar bovenalles vond ik het geweldig dat het boek zo ‘lekker gek’ is.

Extra punten verdient de auteur / illustrator met haar heerlijke, diverse personages. Dan heb ik het niet eens per se over het feit dat Becka bi/lesbisch(?) is, maar eerder over het feit dat ze geen gratenpakje is, maar een meid met curves zonder dat dat haar gevoel van eigenwaarde in de weg zit. Geweldig!

Dit boek vind ik een absolute aanrader voor liefhebbers van verhalen over stoere meiden, absurde situaties en heel veel humor. Het was gewoon zo leuk!

Wat is jouw favoriete graphic novel?

 

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat ik nu lees...

Recente reviews

het einde van elle kennedy cover craving pages

Het Einde van Elle Kennedy

Author:

Er zijn van die auteurs die een spontaan gilletje van blijdschap aan je ontlokken wanneer er een boek van hen verschijnt. Elle Kennedy is zeker zo'n a

de kleine bakkerij aan het strand van jenny colgan cover craving pages

De Kleine Bakkerij aan het Strand van Jenny Colgan

Author:

Toen ik een poosje geleden het persbericht ontving over de verschijning van De Kleine Bakkerij aan het Strand van Jenny Colgan was ik onmiddellijk e

het koninkrijk van jess rothenberg cover craving pages

Het Koninkrijk van Jess Rothenberg

Het was wel even een bijzonder moment toen het recensie-exemplaar van Het Koninkrijk bij mij op de mat viel. Toen ik namelijk net begon met bloggen

Nog meer recensies

Mijn boeken

Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

35,311 / 80,000
×
%d bloggers liken dit: