Kim Reaper; Grim Beginnings – Sarah Graley

15 februari 2018 No Comments

Kim Reaper; Grim Beginnings – Sarah Graley

15 februari 2018 No Comments

Het is jullie vast niet ontgaan dat ik sinds kort hartstikke hooked ben aan mijn Amino Group; Readiculous. Met goede reden, want in een gezellig gesprek in een van de chatrooms in deze groep werd ik door een mede-boekenwurm gelezen op een hele toffe graphic novel.

Bij het zien van de cover was het al liefde op het eerste gezicht. De heerlijke woordspeling in de titel, de twee meiden de heel nonchalant bovenop een stapel schedels zitten en het legertje katten, zombies en grim reapers dat het op hen voorzien heeft nodigden mij stuk voor stuk uit om deze graphic novel te lezen.

*Ik ontving een gratis digitaal recensie-exemplaar via Netgally in ruil voor mijn eerlijke review*

In het boek maak je kennis met Becka; een vrolijke, lieve maar stoere meid met een mega-crush op Kim. Wat Becka echter niet weet – tot ze Kim door een portaal naar haar werk volgt – is dat Kim een Grim Reaper is die zieltjes van dode dieren naar het hiernamaals begeleidt.

Vanaf dat moment volgt een lief, leuk, grappig, spannend en hartverwarmend verhaal waar ik doorheen ben gevlogen. Heel veel aspecten van het boek spraken me aan maar bovenalles vond ik het geweldig dat het boek zo ‘lekker gek’ is.

Extra punten verdient de auteur / illustrator met haar heerlijke, diverse personages. Dan heb ik het niet eens per se over het feit dat Becka bi/lesbisch(?) is, maar eerder over het feit dat ze geen gratenpakje is, maar een meid met curves zonder dat dat haar gevoel van eigenwaarde in de weg zit. Geweldig!

Dit boek vind ik een absolute aanrader voor liefhebbers van verhalen over stoere meiden, absurde situaties en heel veel humor. Het was gewoon zo leuk!

Wat is jouw favoriete graphic novel?

 

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat ik nu lees...

Recente reviews

Buzz kill van beth fantaskey cover craving pages

Buzz Kill van Beth Fantaskey

Een van de manieren waarop ik veel toffe titels heb ontdekt is door zo nu en dan op strooptocht te gaan op Amazon op zoek naar wat oudere (en véél g

the nowhere girls van amy reed cover craving pages

The Nowhere Girls van Amy Reed

Author:

Jeetje, wat ben ik blij dat jullie me nu niet achter mijn laptopje kunnen zien zitten. Toen ik dit boek kocht was ik in de veronderstelling dat ik een

stukjes van mezelf van renee watson cover craving pages

Stukjes van Mezelf van Renée Watson

Soms lees je een boek waarvan je zo onder de indruk bent dat het je grote moeite kost om nu precies te verwoorden wat je er zo tof aan vond. Dat probl

Categoriën

Nog meer recensies

Mijn boeken

Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

23,645 / 80,000
×
%d bloggers liken dit: