Intimiderend lange boekenreeksen

10 mei 2019 2 Comments

Intimiderend lange boekenreeksen

10 mei 2019 2 Comments

Elke vrijdag organiseert Joost (nerdygeekyfanboy.com) de Friday Five rondom een boek-gerelateerd thema. Deze week is het thema “Series die wat korter hadden mogen zijn”.

Dit thema lijkt mij op het lijf geschreven. Ik ben namelijk niet zo’n serie-lezer. Ik houd veel meer van een goede standalone. Een goede duologie of trilogie kan ik nog wel waarderen, maar bij meer delen haak ik al snel af (of ik begin er niet eens aan).

Voor de friday 5 heb ik een paar reeksen op een rij gezet waarin ik wel ben begonnen, maar die ik nooit heb uitgelezen omdat ik het idee had dat ik alle delen die inmiddels uit waren toch niet meer in zou kunnen halen voordat ik onvermijdelijk mijn interesse zou verliezen. Ik ben bang dat ik me niet erg populair ga maken met een paar van mijn antwoorden.

Friday five craving pages

Academicus Vampyrus van Richelle Mead

Ik heb het eerste boek gelezen vlak voordat de verfilming uit kwam en ik vond het heel erg tof. Daarom vind ik het oprecht jammer dat ik de serie pas zo laat in mijn leven heb ontdekt. Als tiener zou ik de boekenreeks moeiteloos hebben gebinged, maar als volwassene lukte het me niet echt om de hype te begrijpen.

Jackaby van William Ritter

Ik heb enorm genoten van het eerste deel van deze reeks. Ik vond het boek zo uniek en verfrissend dat ik niet kon wachten tot ik ook het vervolg zou kunnen lezen. Helaas vond ik het vervolg eigenlijk niet zo bijzonder. Het was gewoon meer van hetzelfde en zonder de originaliteit van het eerste boek deed dit boek met veel minder. Ik ben daarom ook gestopt met de serie.

De Glazen Troon van Sarah J. Maas

Deze serie is een paar jaar geleden voor het eerst vertaald en destijds was ik een van de gelukkige boekbloggers die een recensie-exemplaar mochten ontvangen van het boek. Ik vond het ge-wel-dig. Het tweede deel was al net zo episch. En toen stopte de uitgeverij een tijdje met het vertalen van de reeks. Ik baalde als een stekker, maar vermaakte me in tussentijd met het eerste deel in een nieuwe boekenreeks van Sarah J. Maas namelijk A Court of Thorns and Roses. Het tweede deel vond ik echter zo’n afknapper dat het eigenlijk beide series voor mij heeft verpest. Sinds ik me door Hof van Mist en Woede heb geworsteld heb ik dan ook niets meer van Sarah J. Maas gelezen en het trekt me op de een of andere manier ook niet meer.

Nachtjagers van Jeaniene Frost

Ik aanbad het eerste deel in deze sexy urban fantasy serie. Had een mega crush op Bones (vooral omdat hij me deed denken aan Spike uit Buffy the Vampire Slayer). En de delen die in het Nederlands zijn vertaald heb ik verslonden. Daarna wilde ik alleen maar meer en toen bekend werd dat de uitgeverij de reeks niet verder zou vertalen ben ik overgestapt op de Engelse reeks. Nou ja, ik heb het derde deel in het Engels gelezen en vond het opeens véél minder leuk. De hoofdpersonen waren opeens zo burgerlijk en saai. Ik had beter kunnen stoppen na de eerste twee.

Selection van Kiera Cass

Deel een tot en met drie vond ik helemaal geweldig, maar voor mij had het daarbij mogen blijven. Ik heb de overige boeken trouwens wel gelezen, maar ik vond ze niet echt iets toevoegen aan het verhaal. Sterker nog, ik vind dat de boeken eigenlijk iets afdoen aan de eerste drie boeken. Nope. Deze serie had wat mij betreft beter een trilogie kunnen blijven.

Neem ook een kijkje op de blogs van andere deelnemers van de Friday Five: 

Welke series hadden wat jouw betreft wel wat korter gemogen?

2 Comments

 • Joost (NerdyGeekyFanboy) 10 mei 2019 at 08:00

  Mooi lijstje! Ik ben ook bij Academicus Vampyrus afgehaakt bij het vierde deel, het trok me gewoon niet meer!

 • Nienke Posthuma 10 mei 2019 at 11:30

  De Selectie staat ook op mijn Friday Five. Maar glazen Troon heb ik lekker door kunnen lezen, waardoor ik dus helemaal in de hype zit.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Wat ik nu lees...

  Recente reviews

  The cruel prince van holly black cover craving pages

  The Cruel Prince van Holly Black

  Author:

  Ik ben geen fan van boeken die enorm worden gehypet. Onbewust lees ik dergelijke boeken eigenlijk nauwelijks omdat ik in het verleden te vaak teleurge

  The accidental beauty queen van teri wilson cover craving pages

  The Accidental Beauty Queen van Teri Wilson

  Author:

  Ik heb weinig op met Beauty Pageants. Ik vond het nog wel leuk toen Sandra Bullock als undercover agente Gracie Hart meedeed aan de Miss USA verki

  Tuck everlasting van natalie babbitt cover craving pages

  Tuck Everlasting van Natalie Babbitt

  Hoewel ik meestal eerst een boek lees voordat ik naar de verfilming kijk wist ik op het moment dat de filmversie van Tuck Everlasting uitkwam niet ee

  Categoriën

  Nog meer recensies

  Mijn boeken

  Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

  Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

  23,645 / 80,000
  ×
  %d bloggers liken dit: