Ik mocht een boek illustreren en het is hier!

29 september 2017

Ik mocht een boek illustreren en het is hier!

29 september 2017

Het is inmiddels alweer een paar maanden geleden dat ik werd benaderd door uitgeverij Kosmos met het bericht dat zij een boek over bullet journaling uit gingen geven. Het ging om een boek van Buzzfeed redactrice Rachel Wilkerson Miller… en of ik daarvoor de Nederlandse voorbeelden wilde maken. Na het bericht eerst een stuk of tien keer opnieuw te lezen om mezelf ervan te verzekeren dat ik het goed las klikte ik onmiddellijk op reply en gooide al mijn enthousiasme over mijn contactpersoon.

Na wat heen en weer gemail en een ontmoeting was het officiëel, maar wel nog top secret, ik mocht het boek gaan illustreren. En onlangs viel een van de eerste exemplaren bij mij op de mat. Hoog tijd om het boek uit te lichten op mijn site…

Dit is em! Het – naar mijn mening – meest uitgebreide boek over bullet journaling. Ideaal voor beginners en iedereen die heeft ontdekt wat een enorme vortex Pinterest en Instagram zijn wanneer je op zoek gaat naar inspiratie. 
Wat dit boek in mijn ogen zo fijn maakt zijn de grote, heldere foto’s en het feit dat er meerdere mogelijkheden voor bijvoorbeeld jaar-, maand- en weekoverzichten in staan. Houd je van horizontale spreads? Er staat een voorbeeld in dit boek. Vind je vertical overzichtelijker? Daarvoor staat ook een voorbeeld in dit boek. Op die manier heeft Rachel rekening gehouden met het feit dat bullet journaling voor iedereen anders werkt. Wat de een prettig vind, werkt misschien niet voor een ander. Juist het respect en de nadruk op het vinden van je persoonlijke stijl maken dit boek zo ijzersterk. 
Tegelijkertijd laat Rachel ook haar eigen persoonlijke stijl zien. Wel zo fijn. Zo is het een persoonlijk, doch veelzijdig boek geworden. Wat ik bedoel zie je mooi geïllustreerd op de bladzijde hieronder; twee voorbeelden van een key / legenda

En hoe was het nou om een boek te illustreren?

Ik vond het bovenalles een hele eer dat ik werd gevraagd om beeldmateriaal te maken voor dit boek. Het was ook erg leuk dat ik de originele spreads van Rachel niet klakkeloos na hoefde te maken, maar ook mijn eigen stempel mocht drukken op de voorbeeldpagina’s. 
Wel pittig was het feit dat voor elk foutje er natuurlijk opnieuw moest worden begonnen op een nieuwe bladzijde. Een klein foutje glipt er natuurlijk snel in en ja… dat staat natuurlijk niet zo netjes in een boek. Ik heb wel af en toe momenten gehad dat ik illustratoren die gewoon plaatjes mogen maken in photoshop benijde want oh wat verlangde ik af en toe naar die ctrl+z knoppen. 
Toen mijn werk eenmaal was ingeleverd heb ik echt stuiterend gewacht op het eerste exemplaar. Ik was zo benieuwd! En toen hij eenmaal werd bezorgd… Ik stuiterde echt van blijdschap en trots door het hele huis. Ik heb het boek helaas nog niet in het wild bij de boekhandel gespot, maar hopelijk komt daar snel verandering in. 
Wel heb ik mijn eigen exemplaar meegenomen naar de bullet journal workshop die ik gaf bij boekhandel Boek en Koek in Maarn (Je kunt mij nog altijd boeken voor bujo workshops en/of cursussen). Daar waren de reacties enorm positief. 
Super leuk om anderen aan te kunnen steken met mijn passie en om mee te hebben mogen werken aan dit toffe boek. 
Heb jij je al gewaagd aan bullet journaling?

7 Comments

 • Emmy 29 september 2017 at 06:07

  Trots op jou!

 • Vanessa Gerrits 29 september 2017 at 07:54

  Wauw cool! Ziet er erg mooi uit Joany, fijn dat je talenten op zo'n manier in de spotlight komen te staan – helemaal verdiend!

 • Annemieke 29 september 2017 at 11:59

  Wat super leuk!

 • NerdyGeeky Fanboy 30 september 2017 at 12:11

  Wat een toffe prestatie Joany, supergaaf! 😀

 • Saartje Ndangi 30 september 2017 at 12:20

  Wat leuk proficiat

 • zwartraafje 6 oktober 2017 at 13:38

  Ik vind het nog steeds super leuk dat men je hier voor gecontacteerd heeft en blijf het ook tof vinden om jouw invullingen van zowel je Bullet Journals als je reading journal te bewonderen.

 • Vivian van Leeuwen 29 november 2017 at 15:42

  Supergaaf dat je dit hebt mogen doen! Het bullet journallen is tegenwoordig eht enorm populair en er zijn zoveel boeken over verschenen en aan het verschijnen, maar deze klinkt inderdaad wel erg fijn!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Wat ik nu lees...

  Recente reviews

  Nocturna van maya motayne cover craving pages

  Nocturna van Maya Motayne

  Author:

  Wat een aangename verrassing was het toen vorige week opeens het boek Nocturna werd bezorgd. Ik had het boek al her en der voorbij zien komen op socia

  Sorcery of thorns van Margaret Rogerson cover craving pages

  Blogtober dag 13: Sorcery of Thorns van Margaret Rogerson

  Dit boek werd onder mijn aandacht gebracht toen ik middenin een contemporary-fase zat. Ik schreef het boek daarom al af voordat ik überhaupt wist waar

  city of ghosts van victoria schwab cover craving pages

  Blogtober Dag 6: City of Ghosts van Victoria Schwab

  De maand oktober is door een aantal van mijn favoriete bookstagrammers omgedoopt tot ‘Blogtober’. Voor elke dag van de maand hebben zij een prompt ver

  Nog meer recensies

  Mijn boeken

  Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

  Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

  35,311 / 80,000
  ×
  %d bloggers liken dit: