Good Omens

good omens craving pages

Al verschillende maanden geleden zag ik de eerste reclames voor Good Omens voorbij komen in Prime Video; de streamingdienst van Amazon. Toen nam ik me al voor om het boek te lezen voordat de serie verscheen, maar de tijd ging sneller dan ik had verwacht en op het moment dat de serie in première ging moest ik nog beginnen in het boek.

Gelukkig wordt deze maand de Golden Girls readathon georganiseerd. En het boek Good Omens sluit toevallig aan bij een van de leesprompts voor deze leesmarathon. Dat was precies de stok achter de deur om mij te motiveren dit boek te lezen.

good omens craving pages

Het verhaal gaat over een engel en een demoon die al hechte vrienden zijn sinds God Adam en Eva heeft verbannen uit de paradijselijke tuin. Samen proberen ze het voorspelde Armageddon te voorkomen omdat ze eigenlijk wel gehecht zijn geraakt aan planeet aarde en haar bewoners.

Als fan van verhalen met odd couples vond ik de scènes tussen Aziraphale en Crowley echt ge-wel-dig! Ook hun genegenheid voor elkaar werd erg leuk ontwikkeld. Toch had ik tijdens het lezen van het boek continue het gevoel dat het verhaal eigenlijk meer geschikt was voor film of televisie dan in zijn originele format. Meer daarover in mijn recensie (binnenkort).

Onmiddellijk nadat ik het boek uit had ben ik begonnen met het bingen van deze serie. Helemaal geen straf want deze serie is geweldig. Het is precies mijn soort humor, de casting is on point en de makers zijn erg trouw gebleven aan het boek.

De hoofdrollen in de serie zijn weggelegd voor Martin Sheen (Aziraphale) en David Tennant (Crowley) en deze rollen lijken hen op het lijf geschreven. Crowley mag dan een demoon zijn; hij komt nooit echt over als een schurk. Eerder een boefje. David Tennant speelt dat echt fantastisch. En Martin Sheen is al net zo perfect als engeltje (met een ‘b’ ervoor).

Eigenlijk is een seizoen niet genoeg wanneer je zo’n originele serie hebt neergezet. Met mooie visuele effecten, een goed verhaal, geweldige humor en fantastische chemie tussen de hoofdpersonen. Maar ik betwijfel of er een seizoen twee zal komen aangezien er nooit een vervolg op Good Omens het boek is gekomen en Terry Pratchett, een van de auteurs, is helaas overleden in 2015. Maar dat is natuurlijk een goede reden om deze serie nog heel vaak te herkijken.

Heb jij Good Omens al gelezen of gekeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.