Film- en Leestips voor Halloweeny’s

Halloween leestips voor halloweeny’s

Halloween wordt met het jaar populairder in Nederland. Sommige mensen ontvangen de feestdag met open armen, terwijl anderen er niet op zitten te wachten snoep uit te delen aan mini-zombies, vampiers en andere wezens op 30 oktober.

Zelf houd ik van Halloween, maar dat heeft meer te maken met het feit dat ik op halloween geoorloofd rond kan lopen in mijn monster-onesie dan met de bangmakerij die erbij komt kijken. Als ik namelijk heel eerlijk ben moet ik toegeven dat ik best wel een Halloweeny ben. 

Omdat ik toch wel van de sfeer kan genieten – en ik vermoed dat ik niet het enige watje ben die at kan – heb ik een aantal passende lees- en kijktips op een rijtje gezet die je wel in de juiste sferen brengen… zonder dat je de rest van de avond alle lampen aan moet hebben in huis.

Hoe meer 👻-jes des te spannender.

Hocus pocus filmposter

Films

Hocus Pocus 👻👻

Hocus Pocus is inmiddels verheven tot ware cult film en met goede reden. Deze kitcherige heksenfilm is eerder hysterisch maar niet heel eng. De topcast waaronder Bette Midler, Sarah Jessica Parker en Kathy Najimy hebben de Sanderson heksen tot ware iconen verheven. 

Wist je trouwens dat er inmiddels ook een gelijknamig boek is verschenen gebaseerd op de film met daarin een vervolg!? Dus dit is eigenlijk een kijk- en leestip in één.

Casper 👻

Casper vind ik ook superleuk om te kijken rondom Halloween. Het gaat dan wel over spoken, maar wel over het allerliefste spookje van de hele wereld. En mocht het je iets te kinderachtig lijken neem dan van mij aan dat het ook een heel fijn, vertederend vleugje romantiek bevat waar je blij van wordt. Casper is cute.

Fun Size 👻👻

Geen fan van het bovennatuurlijke element? Dan kan ik je Fun Size aanraden. Deze film speelt zich af tijdens Halloween. Het brengt je dus prima in de sfeer zonder dat je bang hoeft te zijn voor monsters of creepy crawlies. Het gaat over een meisje dat tijdens het babysitten haar broertje uit het oog verliest. Wat volgt is een absurde achtervolging waarom ik regelmatig hardop moest gniffelen. 

En verder…

  • Practical Magic 👻👻👻
  • Buffy the Vampire Slayer 👻👻👻
  • The Addams family 👻👻
  • Labyrinth 👻👻
  • Mom’s got a date with a vampire 👻

Halloween leestips voor halloweeny’s

Boeken

Down with the Shine – Kate Karyus Quinn 👻👻👻

Down with the Shine gaat over een meisje wiens familie een zeer speciale (maar illegale) drank stookt. Hij kan je niet alleen een stuk in je kraag bezorgen, maar ook al je wensen vervullen. Wanneer hoofdpersoon Lennie stiekem wat moonshine meeneemt naar een feestje pakt dat rampzalig – maar oh zo grappig uit. Echt een aanrader. 

When Life Gives You Demons – Jennifer Honeybourn 👻👻👻

Shelby is een exorcist in opleiding. Nu klinkt het wellicht erg heftig voor een lijst leestips voor halloweeny’s, maar de auteur weet de spanning heel goed te verlichten met heel veel humor. Dat viel natuurlijk ook wel te verwachten met zo’n toffe woordspeling in de titel. 

Rebecca – Daphne du Maurier 👻👻👻👻

Ik besef me heel goed dat het lijkt alsof ik jullie de zoveelste klassieker aan wil smeren, maar neem van mij aan dat dit perfect Halloween leesvoer is voor bangebroeken zoals moi. Rebecca is een gotische roman waarbij je continue blijft twijfelen of er écht iets aan de hand is of niet. Die twijfel maakt het boek zo ontzettend spannend. Het is een beetje alsof je in een spookhuis wandelt. 

Seriously Wicked – Tina Connolly 👻👻

Maak kennis met Camellia: een meisje met de ongelofelijke pech te zijn gestolen door een kwade heks. De vrouw in kwestie wil niets liever dan dat Cemellia in haar voetsporen treedt, maar Camellia deelt het verlangen voor werelddominatie niet en houd zich in plaats daarvan liever bezig met de zorg voor haar weerwolfpup, de draak in de kelder en een zo normaal mogelijk meisje lijken tegenover haar klasgenoten. Liefhebbers van De Hopeloze Heks moeten dit boek echt een kans geven. 

Brave chef Brianna – Sam Sykes 👻

Dit is een graphic novel over de dochter van een beroemd televisiekok. De man staat op het punt met pensioen te gaan en wil dat een van zijn kinderen zijn werk overneemt. Om zichzelf te bewijzen moeten Brianna en haar broers elk in een naburige stad een succesvol restaurant openen. Haar broers eisen heel snel de ‘normale’ steden op waardoor voor Brianna alleen nog een stad vol monsters overblijft. Ik houd van alles aan deze graphic novels.

Ben jij een held met écht enge films. Of kies jij ook liever voor iets luchtigers?

2 thoughts on “Film- en Leestips voor Halloweeny’s

  1. Ik hou ook meer van niet al te griezelige films. Jammer genoeg heb ik niet alle films kunnen zien die ik in gedachten had voor Halloween. Ik ga dus waarschijnlijk gewoon nog eventjes verder kijken ook al is ondertussen iedereen al volop in Kerst-sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.