Fanart; Helemaal het einde van Lisette Jonkman

24 juli 2017

Fanart; Helemaal het einde van Lisette Jonkman

24 juli 2017

Zoals jullie hier al hebben kunnen lezen is Craving Pages geen ‘recensie’-blog meer. Het is dan wel een boekenblog, maar ik vind dat er nog véél meer manieren zijn om te laten zien dat boeken tof zijn (of juist niet). Een van die manieren is natuurlijk al immens populair, maar daarom niet minder leuk; ik heb het over het maken van fanart!

Hoewel ik het superleuk vind om fanart te maken heb ik in al die jaren als boekblogger eigenlijk nog maar zelden mijn tekeningen gedeeld (m.u.v. mijn webcomics dan). Ik vind het zelf altijd heel erg leuk om fanart te zien, dus waarom niet zo nu en dan mijn eigen fanart delen met jullie? Met om te beginnen een tekening die is geïnspireerd door het nieuwste boek van een van mijn favoriete auteurs ever; Helemaal het einde van Lisette Jonkman.

Wel even anders

In het nieuwste boek van Lisette maken we kennis met rockster Roxy. Ze is de zangeres van Surrender to expectiations en leeft zoals het een rockster betaamd op een streng dieet van drank, drugs en rock&roll. Tot een catastrofale gebeurtenis haar over the edge pusht en haar manager naar huis stuurt om ze weer allemaal op een rijtje te zetten. Roxy staat een enorme cultuurschok te wachten, want Roxy’s geboortedorp is alles behalve glamorous. 
Ik moest wel even wennen hoor aan dit nieuwe boek van Lisette. Het is immers een stuk rauwer en volwassener dan ik van haar gewend ben. Daarnaast raakte Roxy’s gevecht met drugs een gevoelige snaar van mij omdat ik van heel dichtbij iemand bijna ten onder heb zien gaan aan drugs. Tja, dat hakte er wel even in, helemaal omdat ik stiekem wel een echte feel good roman verwachtte. 
Maar hoewel ik dus even mijn verwachtingen moest bijstellen heb ik echt wel genoten van het verhaal. Het was aangrijpend, ontroerend, grappig en ijzersterk. Ik vond de setting ook geweldig. Tijdens het lezen verlangde ik er echt enorm naar om me ook een poosje heerlijk terug te trekken op ’t platte land (doe net alsof ik dat laatste zei met een dik boers accent voor effect, dankjewel.) 
Hoewel het voor mijn gevoel een beetje stroef op gang kwam vond ik dit gewoon weer een fantastisch boek. Hélemaal het einde 😉

fanart

Voor dit project wist ik al meteen dat een Bertha moest betrekken in het portret van de hoofdpersonen. Een beslissing waar ik later onvoorstelbaar veel spijt van kreeg, want… – spoiler alert – een koe tekenen is freakin’ moeilijk!
Jeroen heeft me zo hard uitgelachen dat ik uiteindelijk ben gestopt met hem te vragen of ‘dit dan op een koe leek’. Voordeel, ik heb wel vellen vol beesten waar de ontwerpers van Pokémon nog jaloers op zouden zijn. Ik zweer je dat ik zelfs een heuse grumpy cow heb ontworpen als tegenhanger van zijn kattige naamgenoot. 
Maar goed, deze post gaat niet over mijn fanart-failures, maar over het resultaat (misschien is dat wel leuk voor een toekomstige post; fanart failures? Let me know). En dat ziet er zo uit…

Ik ben zoals altijd wanneer ik fanart maak begonnen met het maken van een schets. Het papier wat ik gebruik is heel dik printpapier met een ietwat gladde textuur. Ik heb namelijk ontdekt dat dit papier echt superfijn is als ondergrond voor mijn alcohol markers van de Action. De inkt blijft er ook wat langer ‘op liggen’ waardoor ik gemakkelijker kan blenden. Het drukt ook echt maar een ietsiepietsie beetje door. 
De lineart heb ik vervolgens gedaan met mijn pigma micron fineliners. Ik was van plan om het plaatje verder op de computer in te kleuren, maar ben op het laatste moment van gedachten veranderd. Ik heb de afbeelding dus uiteindelijk met alcohol markers ingekleurd. Wat mij betreft met een heel tof resultaat. 
Met een witte gelpen heb ik her en der wat highlights aangebracht die ik vervolgens een beetje heb vervaagd met de markers. 

En dat is mijn fanart. Heb jij Helemaal het einde al gelezen? 

5 Comments

 • dominds 24 juli 2017 at 13:12

  Wauw, hij is erg mooi geworden. Ik ben erg benieuwd naar Helemaal het einde, ik vond Lisette Jonkman's andere boeken erg leuk en vermakelijk 🙂

 • Kelly 25 juli 2017 at 16:54

  Wat leuk zeg! Ik ben erg benieuwd naar het boek 🙂

 • Marleen de Roo 25 juli 2017 at 17:20

  Dit is zooo gaaf! En ik moet echt het boek lezen

 • zwartraafje 27 juli 2017 at 21:07

  Ik heb het boek nog niet gelezen maar zag wel dat je fanart zowel door Lisette als LS Amsterdam werd gedeeld en was meteen super blij voor je toen ik dat zag.

 • Rianne Warmerdam 4 augustus 2017 at 10:00

  Wow. Supermooi. Ik wou dat ik dat kon. En het klinkt als een goed boek. Komt op mijn lijstje!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Wat ik nu lees...

  Recente reviews

  Nocturna van maya motayne cover craving pages

  Nocturna van Maya Motayne

  Author:

  Wat een aangename verrassing was het toen vorige week opeens het boek Nocturna werd bezorgd. Ik had het boek al her en der voorbij zien komen op socia

  Sorcery of thorns van Margaret Rogerson cover craving pages

  Blogtober dag 13: Sorcery of Thorns van Margaret Rogerson

  Dit boek werd onder mijn aandacht gebracht toen ik middenin een contemporary-fase zat. Ik schreef het boek daarom al af voordat ik überhaupt wist waar

  city of ghosts van victoria schwab cover craving pages

  Blogtober Dag 6: City of Ghosts van Victoria Schwab

  De maand oktober is door een aantal van mijn favoriete bookstagrammers omgedoopt tot ‘Blogtober’. Voor elke dag van de maand hebben zij een prompt ver

  Nog meer recensies

  Mijn boeken

  Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

  Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

  35,311 / 80,000
  ×
  %d bloggers liken dit: