Een jaar lid van Scribd; mijn mening

4 oktober 2018 No Comments

Een jaar lid van Scribd; mijn mening

4 oktober 2018 No Comments

Als boekenwurm met beperkte ruimte én een beperkt budget ben ik altijd op zoek naar manieren om voor een fijne prijs legaal te kunnen lezen. Zo ben ik al jaren trouw lid van de bibliotheek en sinds vorig jaar maak ik gebruik van een online abonnementsdienst: Scribd. 

Read without limits

Dat is de slogan waarmee Scribd hun diensten aanprijst op hun homepage en het is geen valse reclame als je het mij vraagt. Waar de meeste diensten zich focussen op één specifiek format kun je bij Scribd zowel Ebooks als audioboeken onbeperkt lezen. Verder hebben ze ook een bescheiden aanbod tijdschriften, essays en andere documenten. 

Omdat ik de app heb geinstalleerd op zowel mijn Ipad als mijn mobiel kan ik luisteren wanneer ik wil. Je kunt met een abonnement de boeken downloaden naar je apparaat zodat je ook zonder internetverbinding kunt luisteren. 

Scribd screenshot 2 craving pages


Bediening

De ebooks en/of audioboeken kun je lezen op je tablet, mobiel of computer. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het Kobo Plus abonnement kun je Scribd op de meeste E-ink apparaten helaas (nog) niet gebruiken. Nu vind ik het zelf niet vervelend om op mijn Ipad te lezen, maar pas wel mijn beeldscherminstellingen aan om zo zacht mogelijk te zijn voor mijn ogen. De bediening is heel erg intuïtief en gemakkelijk onder de knie te krijgen. Ook kun je heel gemakkelijk je bewaarde boeken indelen in lijsten om meer overzicht te bewaren. Zelf heb ik 4 lijsten:

 • Boeken die ik wil kopen
 • Boeken die ik heb
 • Nog te recenseren
 • (…maand…) TBR

Qua audioboeken lijkt de Scribd omgeving heel erg op die van de dienst Spotify. Het enige verschil wat ik heb kunnen ontdekken is dat het aanbod van beide diensten nogal verschilt. 

Scribd screenshot 1 craving pages

Aanbod en kosten

Ik ben vooral fan van Scribd vanwege het uitgebreide en actuele aanbod. Veel titels verschijnen tegelijkertijd in de app-bibliotheek als in de webshops. Om jullie een idee te geven van wat je zoal via Scribd kan lezen heb ik een lijstje gemaakt van titels die jullie mogelijk zullen interesseren…

Audioboeken

 • The Poppy War van R.F. Kuang
 • Heretics Anonymous van Katie Henry
 • Furyborn van Claire Legrand
 • City of Ghosts van V.E. Schwab
 • These Rebel Waves van Sarah Raasch

Ebooks

 • Scythe van Neal Shusterman
 • The Wicked Deep van Shea Ernshaw
 • Vicious van V.E. Schwab
 • Radio Silence van Alice Osman
 • De complete Illuminea-trilogie van Jay Kristoff en Amie Kaufman

Voor Scribd – een dienst waarmee je dus zowel ebooks als audioboeken onbeperkt kan lezen – betaal ik maandelijks 7,80 euro. Dat kan momenteel alleen via credit- of debitcard of rechtstreeks via een Itunes abonnement. Persoonlijk vind ik het het geld dubbel en dwars waard want ik hoef slechts één boek per maand te lezen via de app om mijn geld er al uit te hebben. 

In het kort…

 • Scribd is geen Nederlandse dienst. 
 • Je vind dan ook GEEN Nederlandstalige boeken tussen het aanbod.
 • Je hebt ofwel een credit-/debitcard of een abonnement via Itunes nodig. 
 • Je kunt Scribd de eerste 30 dagen gratis uit proberen. 
 • Je kunt zoveel boeken bewaren als je maar wilt.
 • En lijsten maken om de boeken waarin je interesse hebt te organiseren. 
 • Scribd maakt ook leestips aan gebaseerd op je leesgewoonten. 
 • Op die manier heb ik een paar hele toffe titels ontdekt. 

Heb jij een abonnement op een leesdienst?

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat ik nu lees...

Recente reviews

Tuck everlasting van natalie babbitt cover craving pages

Tuck Everlasting van Natalie Babbitt

Hoewel ik meestal eerst een boek lees voordat ik naar de verfilming kijk wist ik op het moment dat de filmversie van Tuck Everlasting uitkwam niet ee

good omens van neil gaiman en terry pratchett cover craving pages

Good Omens van Neil Gaiman en Terry Pratchett

Sinds Amazon Prime Video aankondigde dat zij van plan waren dit boek van Neil Gaiman en Terry Pratchett te verfilmen staat het al hoog op mijn wil-i

stepsister jennifer donnelly cover craving pages

Stepsister van Jennifer Donnelly

Ondanks het gemak van online shoppen gaat er wat mij betreft niets boven een bezoekje aan de échte boekhandel. Vooral wanneer de boekhandel in kwesti

Categoriën

Nog meer recensies

Mijn boeken

Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

23,645 / 80,000
×
%d bloggers liken dit: