Bookemon Badgeathon 2019; Wrap Up

8 juni 2019 1 Comment

Bookemon Badgeathon 2019; Wrap Up

8 juni 2019 1 Comment

Zoals je wellicht hebt gelezen op mijn social media of in mijn Bookemon Badgeathon 2019; Check In post heb ik in mei meegedaan aan een hele gave Pokémon inspired leesmarathon. Inmiddels is de leesmarathon afgelopen en de uitslag is bekend. Hoog tijd om jullie bij te praten over de afgelopen leesmand.

Voorafgaande aan de leesmarathon was het de bedoeling dat deelnemers een team kozen om zich bij aan te sluiten. Er waren drie mogelijkheden: Team Mystic, Team Valor en Team Instinct. Ik heb gekozen voor Team Mystic.

bookemon badgeathon wrap up craving pages

Vanaf 1 mei tot en met 31 mei konden deelnemers aan de slag om zoveel mogelijk punten te verzamelen voor hun team. Dat kon op verschillende manieren:

 • Tussen 3 mei en 17 mei kon je Stardust verzamelen (een gelezen bladzijde is gelijk aan 1 stardust punt)
 • Je kon een, of meerdere) battle boeken lezen (250 punten per battle boek)
 • De hele maand mei kon je badges verdienen door boeken te lezen die aansluiten bij de prompts die zijn verzonnen voor elke badge (100 punten per badge)

Ik heb uiteindelijk 6666 punten verdiend voor mijn team. Er waren in totaal vijftien badges te verdienen en ik heb ze allemaal verzameld! Whoohoo! Dat zijn dus al 1500 punten in the pocket.

bookemon badgeathon wrap up badges craving pages

Ik heb alle drie de battle boeken gelezen. Zélfs Gemina, terwijl ik het eerste deel echt doodvervelend vond. Dit keer heb ik voor de audioboek-variant gekozen en dat is me veel beter bevallen dan het unieke format van de papieren versie.

 1. Foundryside van Robert Jackson Bennett
 2. Genesis (Iluminae #2) van Amie Kaufman en Jay Kristoff
 3. The Devouring Gray van Christine Lynn Herman

Verder heb ik meegedaan aan een geheime opdracht waarmee ik 50 punten heb verdiend voor mijn team. Er bleek achteraf nog een tweede geheime opdracht te zijn geweest waarmee je 100 punten kon verdienen, maar die ontdekte ik helaas pas later.

Voor degene die de tel bijhouden: we zitten inmiddels op 2.300 punten.

In de periode waarin Stardust punten verzameld konden worden (van 3 tot en met 17 mei) heb ik 4.366 bladzijden gelezen. Daarmee komt mijn totaal op 6.666 punten.

Naast de boeken die ik las voor de badges las ik ook nog De Zwendelprins van Rima Orie. Waardoor ik uiteindelijk 16 boeken heb gelezen in de maand mei. Dankzij deze leesmarathon heb ik gevarieerder gelezen dan ooit tevoren. Bijna elk genre is aan bod gekomen dankzij de verschillende badges en wat dat betreft vind ik deze readathon een groot succes. Ik ga volgend jaar sowieso weer mee doen.

…ook al heeft mijn team niet gewonnen, hahaha.

Heb jij meegedaan aan een leesmarathon in mei?

1 Comment

 • Nienke Posthuma 8 juni 2019 at 12:34

  Ik heb nog nooit meegedaan aan een Readathon. Maar wie weet, in de toekomst een keer… 😉

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Wat ik nu lees...

  Recente reviews

  stepsister jennifer donnelly cover craving pages

  Stepsister van Jennifer Donnelly

  Ondanks het gemak van online shoppen gaat er wat mij betreft niets boven een bezoekje aan de échte boekhandel. Vooral wanneer de boekhandel in kwesti

  foundryside robert jackson bennett cover craving pages

  Foundryside van Robert Jackson Bennett

  Een van de vele redenen dat ik leesmarathons zo leuk vind is omdat ze me motiveren om uit mijn comfortzone te stappen. Zo hebben de bedenkers van de 

  de zwendelprins van rima orie cover craving pages

  De Zwendelprins van Rima Orie

  Author:

  Een poosje geleden verscheen bij Uitgeverij Moon De Zwendelprins; het debuut van schrijfwedstrijd winnares Rima Orie. Dankzij de schrijfwestrijd was e

  Categoriën

  Nog meer recensies

  Mijn boeken

  Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

  Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

  23,645 / 80,000
  ×
  %d bloggers liken dit: