Book meets bujo #2; The Glittering Court

10 juli 2017 3 Comments

Book meets bujo #2; The Glittering Court

10 juli 2017 3 Comments

Als iemand die pas op latere leeftijd haar liefde voor lezen heeft ontdekt zijn er ontzettend veel toffe boeken(reeksen) aan mijn aandacht ontsnapt. Ik had bijvoorbeeld nog nooit van Percy Jackson gehoord voordat er eerste film verscheen. Was het me jarenlang een raadsel waarom iedereen plots zo geobsedeerd was door Harry Potter. En toen er opeens allerlei afbeeldingen opdoken op mijn toenmalige blogplatform Girlscene met de tekst ‘Team Edward’ of ‘Team Jacob’ vroeg ik me af wie de EF dat in hemelsnaam waren.

Nog een serie die ik compleet heb gemist is de Vampire Academy reeks van Richelle Mead. Inmiddels heb ik de eerste twee boeken wel gelezen, maar ik voelde me niet gemotiveerd om ermee verder te gaan.

Nu heb ik echter de kans om tegelijk met vele anderen verliefd te worden op het werk van Richelle Mead, want onlangs verscheen de Nederlandse uitgave van deel één uit haar nieuwe reeks; The glittering court. De samenvatting sprak me meteen al aan, maar nog voordat ik die had gelezen wist ik al dat ik het boek MOEST hebben. De cover trok me echt zoals een dampende koeienvlaai strontvliegen aantrekt. En verliefd als ik ben op de mooie omslag besloot ik me erdoor te laten inspireren voor mijn bullet journal spread voor komende week (10-16 juli)

Deze week heb ik gekozen voor een verticale layout. Ik ben zo iemand die het enorm fijn vind om creatief te zijn in haar bujo en daarom leg ik me niet vast op één indeling. Ik durf je nu al te voorspellen dat de opmaak van volgende week er vast en zeker wéér compleet anders uitziet.

Qua kleuren heb ik me weer laten inspireren door de cover. Ik vind de combinatie zacht roze en sapgroen echt zo ontzettend mooi! Best verbazend aangezien ik normaal gesproken helemaal niets heb met roze.

De gebloemde washi-tape kocht ik een poosje geleden op AliExpress (ik ben echt even helemaal losgegaan op die site wat bloemetjes-washi betreft) en het smalle tapeje is afkomstig van de Action.

Om de koppen te arceren heb ik gebruik gemaakt van mijn Sakura Koi brushpennen in de kleuren ‘Lilac’ en ‘Sap green’. De dagen van de maand heb ik geschreven met een Sakura Gelly Roll pen uit hun metallic lijn.

Voor de hoekjes heb ik trouwens een handig hulpje; namelijk een stencil die ik op Etsy heb gekocht in de shop FunForYourPlanner. Het is een kleine stencil waar verschillende soorten ‘bullets’ uit zijn gesneden. Zo teken je gemakkelijk (en mooi) rondjes, vierkantjes, driehoekjes, sterretjes en hartjes. Ik heb de stencil in korte tijd al heeel vaak gebruikt.

Heb jij dit boek al gelezen? Ik hoor graag wat je ervan vond in de comments hieronder.

3 Comments

 • NerdyGeekyFanboy 11 juli 2017 at 12:43

  Ik vind dit echt een hele leuke rubriek Joany! Ik heb zelf even mijn BuJo stilgelegd, maar door zulke blogjes wil ik het zeker weer actief oppakken 🙂

 • Craving Pages 14 juli 2017 at 17:06

  Dankjewel Joost dat hoor ik graag. Ik vind jouw bujo updates ook altijd erg tof 🙂

 • Vivian van Leeuwen 30 juli 2017 at 08:33

  Zo leuk dat je je laat inspireren door boeken bij je bujo! Doet mij beseffen dat ik die kant ook wel eens op kan proberen te gaan met mijn bullet journal, ik doe nu allerlei kleurtjes en layouts door elkaar en dat vind ik heel leuk, maar wat meer consistentie lijkt me ook wel een tof om te proberen. Oh, en dit is inderdaad echt een prachtige cover: ik heb 'm al in mijn kast staan en ben heel benieuwd naar het verhaal.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Wat ik nu lees...

  Recente reviews

  The cruel prince van holly black cover craving pages

  The Cruel Prince van Holly Black

  Author:

  Ik ben geen fan van boeken die enorm worden gehypet. Onbewust lees ik dergelijke boeken eigenlijk nauwelijks omdat ik in het verleden te vaak teleurge

  The accidental beauty queen van teri wilson cover craving pages

  The Accidental Beauty Queen van Teri Wilson

  Author:

  Ik heb weinig op met Beauty Pageants. Ik vond het nog wel leuk toen Sandra Bullock als undercover agente Gracie Hart meedeed aan de Miss USA verki

  Tuck everlasting van natalie babbitt cover craving pages

  Tuck Everlasting van Natalie Babbitt

  Hoewel ik meestal eerst een boek lees voordat ik naar de verfilming kijk wist ik op het moment dat de filmversie van Tuck Everlasting uitkwam niet ee

  Categoriën

  Nog meer recensies

  Mijn boeken

  Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

  Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

  23,645 / 80,000
  ×
  %d bloggers liken dit: