Book meets bujo #1; The hate u give

1 juli 2017 4 Comments

Book meets bujo #1; The hate u give

1 juli 2017 4 Comments

Zoals jullie hebben kunnen lezen in mijn ‘welkom terug‘-artikel; ben ik van plan om mijn liefde voor boeken op een andere manier te delen dan door middel van recensies. Ook vertelde ik ja dat ik van plan ben vaker te schrijven over een andere passie van me; bullet journaling.

Maar… ik ga de twee ook met elkaar combineren in de serie Book meets bujo. Hierin laat ik je steeds een spread in mijn bullet journal zien die is geinspireerd door een boek wat ik heb gelezen.

Nu moet ik bekennen dat juni niet bepaald een goede leesmaand voor mij was. Uiteindelijk heb ik ‘maar’ 5 boeken gelezen. Gelukkig waren het wel stuk voor stuk erg goede boeken.

Ook is er afgelopen maand onbedoeld een thema in mijn leesgedrag geslopen. Ik las namelijk 3 boeken die passen in het thema black lives matter waaronder The hate u give van Angie Thomas.

Dit verhaal over een meisje dat getuige is wanneer haar vriend Khalil wordt neergeschoten door een politieagent heeft me enorm aangegrepen. Het was alsof ik een ritje nam in een achtbaan…. terwijl de beveiligingsstang eigenlijk iets te los zat voor me. Ik werd van de ene in de andere emotie geslingerd en kreeg nauwelijks kans om bij te komen naar een hoge piek of een heftige drop.

Omdat ik dit zo’n sterk verhaal vond besloot ik om het als inspiratie te gebruiken voor mijn bullet journal spread voor de maand juli.

Zoals je ziet heb ik de kleuren van de cover terug laten komen in mijn spread. Ik begin eigenlijk altijd met een maandoverzicht in de vorm van een kalender. Hier markeer ik belangrijke gebeurtenissen in en eventuele verjaardagen.

De smalle washitape op de pagina heb ik gekocht bij de Action. Ik heb de balk met dagen van de week geaccentueerd met een Sakura Koi brushpen in de kleur Light warm grey. Deze komt uit een set met zes brushpennen in diverse grijstinten. De rode fineliner is een Pigma Micron fineliner met een 0.5 tip.

Onder mijn kalender heb ik een vakje gemaakt met doelen voor de komende maand. Ik wil bijvoorbeeld heel graag de 1100 volgers aantikken op Instagram – dat lijkt me gaaf! En ik moet natuurlijk de speciale rep-pakketjes verzenden voor de Craving Pages reps
Naast mijn doelen heb ik een mooie quote uit het boek geschreven. Ik heb daarvoor de Pigma Micron pennen weer gebruikt. De rode washitape helemaal onderaan past mooi bij de rug van het boek en komt van Aliexpress. 

Vervolgens heb ik nog een pagina gemaakt met een handig maandoverzicht. Deze is vooral bedoeld als aanvulling op de kalender op de pagina ernaast. Er is wat meer ruimte voor evenementen zoals de 24in48 readathon die komende maand weer plaats vind. 
Wat ik ook altijd fijn vind is alvast een kleine kalender voor komende maand. Zo zie ik in een oogopslag welke dag er bij een bepaalde datum hoort. 
Tot zover mijn door The hate u give geinspireerde bujo spread.
Heb jij dit boek al gelezen? Ik hoor graag wat je ervan vond in de comments hieronder.

4 Comments

 • dominds 2 juli 2017 at 08:36

  Wat leuk dat je je Bujo hebt geïnspireerd op The Hate U Give. Ik vond THUG echt een heel intrigerend, speciaal en mooi boek.

 • Eenlettermeergraag 5 juli 2017 at 08:52

  Ik wil eigenlijk gewoon heel graag alleen maar HARTJES achterlaten in de reactie.

 • Craving Pages 14 juli 2017 at 17:08

  THUG is echt zo'n heftig, indrukwekkend verhaal. Het is zo gemakkelijk om je compleet in te leven in Starr.

 • Craving Pages 14 juli 2017 at 17:08

  Ook allemaal hartjes voor deze reactie, dankjewel 🙂

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Wat ik nu lees...

  Recente reviews

  The cruel prince van holly black cover craving pages

  The Cruel Prince van Holly Black

  Author:

  Ik ben geen fan van boeken die enorm worden gehypet. Onbewust lees ik dergelijke boeken eigenlijk nauwelijks omdat ik in het verleden te vaak teleurge

  The accidental beauty queen van teri wilson cover craving pages

  The Accidental Beauty Queen van Teri Wilson

  Author:

  Ik heb weinig op met Beauty Pageants. Ik vond het nog wel leuk toen Sandra Bullock als undercover agente Gracie Hart meedeed aan de Miss USA verki

  Tuck everlasting van natalie babbitt cover craving pages

  Tuck Everlasting van Natalie Babbitt

  Hoewel ik meestal eerst een boek lees voordat ik naar de verfilming kijk wist ik op het moment dat de filmversie van Tuck Everlasting uitkwam niet ee

  Categoriën

  Nog meer recensies

  Mijn boeken

  Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

  Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

  23,645 / 80,000
  ×
  %d bloggers liken dit: