Boekenweek voor jongeren ‘18

23 september 2018 1 Comment

Boekenweek voor jongeren ‘18

23 september 2018 1 Comment

Het is zover! Gisteren ging de boekenweek voor jongeren van start en samen met enkele andere bloggers heb ik me aangemeld om op initiatief van Laurie (BLOG) een heus feestje te maken van deze week. We doen dat door middel van een blogtour. De komende week kun je elke dag een relevant artikel lezen op de deelnemende blogs. 

Vandaag bijten we de spits af met een introductie van Laurie over de Boekenweek voor jongeren…

Boekenweek voor jongeren

Door Laurie Lans

Gisteren was het zover, de boekenweek voor jongeren is van start gegaan. Deze week duurt van 21 t/m 29 september en is dus speciaal voor jongeren. Het leek een aantal bloggers, inclusief mijzelf, een leuk idee om deze week onder de aandacht te brengen door middel van een blog tour. In dit introductie artikel wordt uitgelegd wat de boekenweek voor jongeren inhoudt en zal ik een overzicht van de tour stops geven.


Wat is het

De boekenweek is eigenlijk, net als de Kinderboekenweek, een leesbevorderingscampagne. In deze week worden er door het hele land activiteiten georganiseerd en maken schrijvers een tour langs middelbare scholen en dat allemaal om jongeren te stimuleren wat vaker een boek op te pakken. De schrijverstour staat bekend onder de naam Literatour en is dus echt voor scholen. 

Beste boek voor jongeren

Aan het begin van de boekenweek wordt bekend gemaakt welk boek het beste boek voor jongeren van het jaar 2018 is. Een volwassen vakjury heeft tien boeken genomineerd en een jongerenjury kiest daaruit de winnaars. Ja, winnaars. Twee auteurs maken kans op een mooie prijs. Over de lijst met nominaties zal in dit artikel niet worden uitgeweid, want dat is al genoeg gebeurd. Laten we deze feestelijke week niet beïnvloeden door negativiteit.


Activiteiten

Tijdens deze week worden er activiteiten voor jongeren georganiseerd. Zo is er op zondag 23 september YALFU in Utrecht. Wist je al dat Becky Albertalli komt? Bestel stel je tickets! Er doen dus ook een aantal boekhandels mee, misschien wel eentje bij jou in de buurt! Kijk daarvoor even op hun website of ga even langs.


Tour stops

Zoals aangekondigd een overzicht van alle tour stops tijdens deze blog tour.


Wat gaan we doen?

Tja, dat blijft nog even geheim 🙂Heel erg veel leesplezier deze week!

Hoe vier jij de boekenweek?

1 Comment

 • Floor 24 september 2018 at 16:30

  Ik heb er zin in!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Wat ik nu lees...

  Recente reviews

  Tuck everlasting van natalie babbitt cover craving pages

  Tuck Everlasting van Natalie Babbitt

  Hoewel ik meestal eerst een boek lees voordat ik naar de verfilming kijk wist ik op het moment dat de filmversie van Tuck Everlasting uitkwam niet ee

  good omens van neil gaiman en terry pratchett cover craving pages

  Good Omens van Neil Gaiman en Terry Pratchett

  Sinds Amazon Prime Video aankondigde dat zij van plan waren dit boek van Neil Gaiman en Terry Pratchett te verfilmen staat het al hoog op mijn wil-i

  stepsister jennifer donnelly cover craving pages

  Stepsister van Jennifer Donnelly

  Ondanks het gemak van online shoppen gaat er wat mij betreft niets boven een bezoekje aan de échte boekhandel. Vooral wanneer de boekhandel in kwesti

  Categoriën

  Nog meer recensies

  Mijn boeken

  Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

  Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

  23,645 / 80,000
  ×
  %d bloggers liken dit: