boekenSeries waar ik liever geen afscheid van had genomen

friday five series waar ik liever geen afscheid van had genomen craving pages

Elke vrijdag organiseert Joost (nerdygeekyfanboy.com) de Friday Five rondom een boek-gerelateerd thema. Deze week is het thema: Series waar ik liever geen afscheid had genomen.

Dit is een pittig thema voor mij aangezien ik echt verschrikkelijk ben in het uitlezen van series. Het komt zelden voor dat ik een serie zo goed vind dat ik hem blijf lezen. Toen ik pas begon met bloggen lukte het me nog wel om trilogieën vol te houden, maar daarna ben ik echt wel toe aan iets nieuws. Tegenwoordig lees ik af en toe een duologie, maar daarmee is het ook wel genoeg voor mij.

Het viel me dus nogal tegen om een top vijf samen te stellen dit keer, maarrrr het is gelukt.

friday five series waar ik liever geen afscheid van had genomen craving pages

De Thunder Road-reeks van Katie McGarry

Deze reeks bestaat uit drie delen: Nowhere But Here, Walk the Edge en Long Way Home. Het is een reeks New Adult boeken rondom de leden van een motorbende en de vrouwen in hun leven. Ik heb de hele serie geluisterd terwijl ik behang aan het krabben was en muren aan het schilderen en ik heb nog nooit zoveel plezier gehad in een klusje.

De Something Strange and Deadly trilogie van Susan Dennard

Deze historische, urban fantasy trilogie was een groot avontuur. Ik heb de hele trilogie in een ruk uitgelezen en wilde alleen nog maar méér! De trilogie bestaat uit de volgende boeken: Something Strange and Deadly, A Darkness Strange and Lovely en Strange and Ever After. Deze historische, zombie apocalyps trilogie volgt een jonge vrouw wiens familie op het randje van een financiële ondergang balanceert sinds de verdwijning van haar broer. Terwijl haar moeder haar wanhopig probeert uit te huwelijken aan een rijke vent staan de doden op in hun normaal zo vredige stadje. Eleanor werkt samen met een team excentrieke occultisten om het mysterie op te lossen.

De Lunar Chronicles van Marissa Meyer

Dit is een van mijn favoriete series allertijden! Ik heb elk boek in deze serie gelezen zonder dat mijn aandacht ook maar een moment verslapte. Hoe zou dat ook kunnen? Er gebeurt zo ontzettend veel! In vier boeken (Cinder, Scarlet, Cress en Winter) geeft Marissa Meyer een hypermoderne draai aan klassieke sprookjes. Dit levert een bloedstollend spannende reeks op vol met avontuur, romantiek, humor en sensatie. Elk personage, waaronder de schurk, is ge-wel-dig! Hoewel ik normaal zelden boeken herlees zie ik mezelf binnenkort wel een uitzondering maken voor deze epische serie.

Geek Girl van Holly Smale

Ik begrijp dat de serie een beetje ‘op’ was na zes delen, maar man oh man wat een heerlijke reeks is dit. De serie draait om Harriet Manners; een doodgewone nerdy girl tot ze wordt ontdekt door een modellenschout. Harriets carrière, bijzondere familie en haar liefde voor feitjes resulteren in een ronduit hilarische reeks bestaande uit: Geek Girl 1 – Knap anders!, Geek Girl 2 – Blundert door, Geek Girl 3 – Perfect Plaatje, Geek Girl 4 – Gouden Bergen, Geek Girl 5 – Bekent Kleur en Geek Girl 6 – Voor altijd.

De Girl meets duke reeks van Tessa Dare

Jullie hebben onlangs mijn review kunnen lezen van het eerste boek in deze reeks en het onmogelijke is gebeurd: ik ben weer een serie aan het bingen. Ik heb The Duchess Deal en The Governess Game al uit en ben begonnen in The Wallflower Wager. Als ik die ook uit heb zal ik moeten wachten tot 2020 op het vierde deel. Huilie!

De titel van deze reeks verraad het onderwerp eigenlijk aal. Het is een reeks standalone verhalen over vrouwen die vallen voor de charmes van een hertog en vice versa. Klinkt heel erg keukenromannerig (ik weet dat dit geen goed woord is, maar het dekt de lading) en dat is het ook wel een beetje. Maar de reeks onderscheidt zich dankzij de heerlijke humor van Tessa Dare. Ik zie er tegenop om deze serie uit te hebben en afscheid te nemen van de personages.

Neem ook een kijkje op de blogs van andere deelnemers van de Friday Five: 

Van welke serie kon jij geen genoeg krijgen?

One thought on “boekenSeries waar ik liever geen afscheid van had genomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.