Boekenblog Hulpbronnen Plattegrond

12 april 2018 6 Comments

Boekenblog Hulpbronnen Plattegrond

12 april 2018 6 Comments

Boekblogger hulpbronnen plattegrond Craving pages

Boekbloggen is een van de leukste dingen in mijn leven. Mijn blog is veel meer dan een plaats waar ik over boeken kan praten met mensen die ik niet met ducttape aan hun stoel hoef te lijmen om te voorkomen dat ze verveeld weglopen.

Ik vind het ook ontzettend tof dat steeds meer boekenwurmen de stap nemen om een boekenblog te beginnen. Je staat op het punt deel uit te gaan maken van een hele hechte, gezellige community. Welkom! One of us! One of us!

Dat de boekenblogcommunity uitsluitend… – of op zijn minst ‘grotendeels’ – uit leuke mensen bestaat bewijst het feit dat veel boekbloggers in het verleden hun kennis hebben gedeeld met beginnende of aspirant boekbloggers. Superlief en handig die tips, maar soms wel een beetje lastig terug te vinden. Een belangrijk onderdeel van een succesvolle blog is regelmatig vernieuwen… daardoor raken deze schatten aan informatie wel eens ondergesneeuwd door andere – eveneens toffe – artikelen.

Om die reden leek het me een goed idee om deze nuttige, leerzame tips te verzamelen op een centraal punt; de Boekenblog Hulpbronnen Plattegrond.

Ik heb mijn best gedaan om een zo compleet mogelijk overzicht te maken, maar mocht ik jouw tips per ongeluk zijn vergeten stuur me dan vooral een link via mijn contactformulier of via Twitter of Instagram.

Boekenblog Hulpbronnen Plattegrond

Deze artikelen heb ik tot dusver verzameld…

Beginnen met een boekenblog

Planning

Inhoudelijk

Plugins

Samenwerken met bedrijven

Promotie / Marketing

Vormgeving

Geld verdienen

Opinie

Motivatie

Bookstagram tips

Booktube tips

De links hieronder sturen je door naar informatieve video’s van Nederlandse booktubers.

Welke artikelen mogen niet ontbreken in deze lijst? Deel ze in een comment hieronder en ik voeg ze z.s.m. toe aan de lijst.

6 Comments

 • Lisa 12 april 2018 at 10:27

  Wat een chill overzicht! Ga binnenkort alles even af 😀

 • Lalagè 13 april 2018 at 07:21

  Wow dat zijn er veel! Zelf heb ik laatst ook een artikel met tips geschreven: https://lalageleest.wordpress.com/2018/03/17/tips-voor-boekbloggers/ Daaronder is een boeiende discussie ontstaan.

 • Annemieke 14 april 2018 at 07:14

  Fijne lijst als je iets specifieks zoekt.

 • […] Emmy from Zon en Maan talks about why retellings are so popular. ⌘ Joany from Craving Pages made a list of book blogging sources amongst the dutch/belgian book bloggers. ⌘ Liesbet from Zwartraafje made a list of english book titles that end up feeling like an […]

 • Vivian 26 januari 2019 at 14:54

  Wat vet dat je mijn blog zo vaak hebt vermeld, ik voel me helemaal vereerd <3 hoop dat mensen er iets aan hebben!

  • Joany 31 januari 2019 at 05:33

   Dat weet ik zeker! Je artikelen zijn zo duidelijk en leerzaam, zonder dat het belerend overkomt. Ik lees ze met heel veel plezier.

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Wat ik nu lees...

  Recente reviews

  Buzz kill van beth fantaskey cover craving pages

  Buzz Kill van Beth Fantaskey

  Een van de manieren waarop ik veel toffe titels heb ontdekt is door zo nu en dan op strooptocht te gaan op Amazon op zoek naar wat oudere (en véél g

  the nowhere girls van amy reed cover craving pages

  The Nowhere Girls van Amy Reed

  Author:

  Jeetje, wat ben ik blij dat jullie me nu niet achter mijn laptopje kunnen zien zitten. Toen ik dit boek kocht was ik in de veronderstelling dat ik een

  stukjes van mezelf van renee watson cover craving pages

  Stukjes van Mezelf van Renée Watson

  Soms lees je een boek waarvan je zo onder de indruk bent dat het je grote moeite kost om nu precies te verwoorden wat je er zo tof aan vond. Dat probl

  Categoriën

  Nog meer recensies

  Mijn boeken

  Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

  Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

  23,645 / 80,000
  ×
  %d bloggers liken dit: