Boekenblog Hulpbronnen Plattegrond

12 april 2018

Boekenblog Hulpbronnen Plattegrond

12 april 2018

Boekblogger hulpbronnen plattegrond Craving pages

Boekbloggen is een van de leukste dingen in mijn leven. Mijn blog is veel meer dan een plaats waar ik over boeken kan praten met mensen die ik niet met ducttape aan hun stoel hoef te lijmen om te voorkomen dat ze verveeld weglopen.

Ik vind het ook ontzettend tof dat steeds meer boekenwurmen de stap nemen om een boekenblog te beginnen. Je staat op het punt deel uit te gaan maken van een hele hechte, gezellige community. Welkom! One of us! One of us!

Dat de boekenblogcommunity uitsluitend… – of op zijn minst ‘grotendeels’ – uit leuke mensen bestaat bewijst het feit dat veel boekbloggers in het verleden hun kennis hebben gedeeld met beginnende of aspirant boekbloggers. Superlief en handig die tips, maar soms wel een beetje lastig terug te vinden. Een belangrijk onderdeel van een succesvolle blog is regelmatig vernieuwen… daardoor raken deze schatten aan informatie wel eens ondergesneeuwd door andere – eveneens toffe – artikelen.

Om die reden leek het me een goed idee om deze nuttige, leerzame tips te verzamelen op een centraal punt; de Boekenblog Hulpbronnen Plattegrond.

Ik heb mijn best gedaan om een zo compleet mogelijk overzicht te maken, maar mocht ik jouw tips per ongeluk zijn vergeten stuur me dan vooral een link via mijn contactformulier of via Twitter of Instagram.

Boekenblog Hulpbronnen Plattegrond

Deze artikelen heb ik tot dusver verzameld…

Beginnen met een boekenblog

Planning

Inhoudelijk

Plugins

Samenwerken met bedrijven

Promotie / Marketing

Vormgeving

Geld verdienen

Opinie

Motivatie

Bookstagram tips

Booktube tips

De links hieronder sturen je door naar informatieve video’s van Nederlandse booktubers.

Welke artikelen mogen niet ontbreken in deze lijst? Deel ze in een comment hieronder en ik voeg ze z.s.m. toe aan de lijst.

6 Comments

 • Lisa 12 april 2018 at 10:27

  Wat een chill overzicht! Ga binnenkort alles even af 😀

 • Lalagè 13 april 2018 at 07:21

  Wow dat zijn er veel! Zelf heb ik laatst ook een artikel met tips geschreven: https://lalageleest.wordpress.com/2018/03/17/tips-voor-boekbloggers/ Daaronder is een boeiende discussie ontstaan.

 • Annemieke 14 april 2018 at 07:14

  Fijne lijst als je iets specifieks zoekt.

 • […] Emmy from Zon en Maan talks about why retellings are so popular. ⌘ Joany from Craving Pages made a list of book blogging sources amongst the dutch/belgian book bloggers. ⌘ Liesbet from Zwartraafje made a list of english book titles that end up feeling like an […]

 • Vivian 26 januari 2019 at 14:54

  Wat vet dat je mijn blog zo vaak hebt vermeld, ik voel me helemaal vereerd <3 hoop dat mensen er iets aan hebben!

  • Joany 31 januari 2019 at 05:33

   Dat weet ik zeker! Je artikelen zijn zo duidelijk en leerzaam, zonder dat het belerend overkomt. Ik lees ze met heel veel plezier.

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Wat ik nu lees...

  Recente reviews

  het einde van elle kennedy cover craving pages

  Het Einde van Elle Kennedy

  Author:

  Er zijn van die auteurs die een spontaan gilletje van blijdschap aan je ontlokken wanneer er een boek van hen verschijnt. Elle Kennedy is zeker zo'n a

  de kleine bakkerij aan het strand van jenny colgan cover craving pages

  De Kleine Bakkerij aan het Strand van Jenny Colgan

  Author:

  Toen ik een poosje geleden het persbericht ontving over de verschijning van De Kleine Bakkerij aan het Strand van Jenny Colgan was ik onmiddellijk e

  het koninkrijk van jess rothenberg cover craving pages

  Het Koninkrijk van Jess Rothenberg

  Het was wel even een bijzonder moment toen het recensie-exemplaar van Het Koninkrijk bij mij op de mat viel. Toen ik namelijk net begon met bloggen

  Nog meer recensies

  Mijn boeken

  Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

  Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

  35,311 / 80,000
  ×
  %d bloggers liken dit: