Boeken van eigen bodem op Facebook

12 mei 2018 1 Comment

Boeken van eigen bodem op Facebook

12 mei 2018 1 Comment

Nederlandse en belgische ya en na groepSommige onderwerpen in de boeken-community lijken net als broeken met wijde pijpen steeds weer terug in de mode te komen. Zo dook laatst op Facebook opnieuw het onderwerp ‘vertaalde boeken vs. boeken in hun originele taal’ weer op. Natuurlijk heb ik daar ook een mening over en die is eenvoudig:

Je kunt niet alle vertalingen over één kam scheren.

Sommige zijn supergoed, sommige doen het wat minder lekker… maar hoe dan ook; dat is iets wat ieder voor zich moet bepalen. Persoonlijk stoor ik me er niet aan als jij liever in de originele taal leest. Wat ik echter niet snap zijn radicale beslissingen om dan maar uitsluitend Engels te lezen? Als je liever in de originele taal leest zijn er namelijk ook enorm veel Nederlandse en Belgische auteurs met hele gave boeken op de markt.

Ik vind het oneindig jammer dat dit door vele Engelstalige lezers niet eens als optie wordt gezien, want deze boeken en auteurs verdienen het om gewaardeerd te worden! Zelf vind ik het heerlijk om boeken van eigen bodem te lezen. Ik houd er van om plekken uit het boek te herkennen en dat je de auteurs tegen het lijf kunt lopen op evenementen.

Omdat ik zoveel liefde heb voor boeken van eigen bodem (en buur-bodem) heb ik een Facebook groep gemaakt die volledig in het teken staat van Nederlandse en Belgische YA en NA boeken. Houd jij ervan om auteurs en uitgeverijen van Nederlandstalige boeken te steunen en wil je op de hoogte blijven van nieuwe releases, evenementen en winacties wordt dan lid en deel de groep met je vrienden en vriendinnen!

– Klik hier om je aan te melden –

Wat is jouw favoriete boek van een Nederlandse of Belgische auteur?

1 Comment

 • Do 12 mei 2018 at 14:27

  Wat een tof idee! Ik heb me meteen aangemeld 🙂 Ik lees voornamelijk Engels, maar ik wil ook graag weer wat meer Nederlands lezen én dan vooral van Nederlandse bodem!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Wat ik nu lees...

  Recente reviews

  Tuck everlasting van natalie babbitt cover craving pages

  Tuck Everlasting van Natalie Babbitt

  Hoewel ik meestal eerst een boek lees voordat ik naar de verfilming kijk wist ik op het moment dat de filmversie van Tuck Everlasting uitkwam niet ee

  good omens van neil gaiman en terry pratchett cover craving pages

  Good Omens van Neil Gaiman en Terry Pratchett

  Sinds Amazon Prime Video aankondigde dat zij van plan waren dit boek van Neil Gaiman en Terry Pratchett te verfilmen staat het al hoog op mijn wil-i

  stepsister jennifer donnelly cover craving pages

  Stepsister van Jennifer Donnelly

  Ondanks het gemak van online shoppen gaat er wat mij betreft niets boven een bezoekje aan de échte boekhandel. Vooral wanneer de boekhandel in kwesti

  Categoriën

  Nog meer recensies

  Mijn boeken

  Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

  Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

  23,645 / 80,000
  ×
  %d bloggers liken dit: