Boeken van eigen bodem op Facebook

12 mei 2018

Boeken van eigen bodem op Facebook

12 mei 2018

Nederlandse en belgische ya en na groepSommige onderwerpen in de boeken-community lijken net als broeken met wijde pijpen steeds weer terug in de mode te komen. Zo dook laatst op Facebook opnieuw het onderwerp ‘vertaalde boeken vs. boeken in hun originele taal’ weer op. Natuurlijk heb ik daar ook een mening over en die is eenvoudig:

Je kunt niet alle vertalingen over één kam scheren.

Sommige zijn supergoed, sommige doen het wat minder lekker… maar hoe dan ook; dat is iets wat ieder voor zich moet bepalen. Persoonlijk stoor ik me er niet aan als jij liever in de originele taal leest. Wat ik echter niet snap zijn radicale beslissingen om dan maar uitsluitend Engels te lezen? Als je liever in de originele taal leest zijn er namelijk ook enorm veel Nederlandse en Belgische auteurs met hele gave boeken op de markt.

Ik vind het oneindig jammer dat dit door vele Engelstalige lezers niet eens als optie wordt gezien, want deze boeken en auteurs verdienen het om gewaardeerd te worden! Zelf vind ik het heerlijk om boeken van eigen bodem te lezen. Ik houd er van om plekken uit het boek te herkennen en dat je de auteurs tegen het lijf kunt lopen op evenementen.

Omdat ik zoveel liefde heb voor boeken van eigen bodem (en buur-bodem) heb ik een Facebook groep gemaakt die volledig in het teken staat van Nederlandse en Belgische YA en NA boeken. Houd jij ervan om auteurs en uitgeverijen van Nederlandstalige boeken te steunen en wil je op de hoogte blijven van nieuwe releases, evenementen en winacties wordt dan lid en deel de groep met je vrienden en vriendinnen!

– Klik hier om je aan te melden –

Wat is jouw favoriete boek van een Nederlandse of Belgische auteur?

1 Comment

 • Do 12 mei 2018 at 14:27

  Wat een tof idee! Ik heb me meteen aangemeld 🙂 Ik lees voornamelijk Engels, maar ik wil ook graag weer wat meer Nederlands lezen én dan vooral van Nederlandse bodem!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Wat ik nu lees...

  Recente reviews

  verleid van k. bromberg cover craving pages

  Verleid van K. Bromberg

  Author:

  Het is zomer. En op de een of andere manier wil ik in de zomer niets liever lezen dan zwoele, romantische boeken. Gelukkig komt SVM Publishing met e

  kill the queen van jennifer esten cover craving pages

  Kill the Queen van Jennifer Estep

  In de maand augustus doe ik mee aan de Disney-A-Thon; een leesmarathon bestaande uit vijf leesuitdagingen en vier verschillende teams. Als lid van te

  nerds! van emilio guzman en thijs van domburg cover craving pages

  Nerds! van Emilio Guzman en Thijs van Domburg

  Net als veel andere boekennerds zijn er een aantal 'triggerwoorden' die mijn aandacht onmiddellijk trekken in een samenvatting, titel of blurb. En - 

  Categoriën

  Nog meer recensies

  Mijn boeken

  Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

  Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

  35,311 / 80,000
  ×
  %d bloggers liken dit: