Boeken en ijsjes

ijsjes en boeken craving pages

Ik was al hoopvol er voor de rest van dit jaar vanaf te zijn: die ondraaglijke hitte waardoor je nog niet eens met je ogen kunt knipperen zonder te gaan zweten als een otter. Gelukkig heb ik het perfecte recept voor zo’n afgrijselijk hete dag. Boeken, een zwembad en héél veel ijsjes.

Normaal gesproken koppel ik boeken aan thee, maar gezien de temperatuur voel ik daar vandaag weinig voor. Daarom heb ik besloten om met jullie mijn ideale boeken + ijs combinaties te delen.

ijsjes en boeken craving pages

Raketje

Een raketje koppel ik uiteraard aan een toffe science-fiction roman. Een hele sterke aanrader is Dare Mighty Things van Heather Kaczynski. Het is een boek over een piepjonge NASA stagaire die wordt uitgekozen om misschien wel deel te nemen aan een uiterst geheime ruimtemissie. Maar, eerst moet ze het opnemen tegen een groep leeftijdsgenoten en er kan maar een winnaar zijn.

Nog een heel tof boek is Illuminea van Jay Kristoff en Meagan Spooner. Ik weet het; ik heb dit boek extreem laag gewaardeerd op Goodreads. Daarom raad ik je niet aan om dit boek te lezen, maar om het te luisteren als audioboek. In audioboek format, met complete cast, is dit boek zoveel prettiger om te lezen. En het hielp mij enorm om echt geïnvesteerd te raken in het verhaal.

Nog een toffe sci-fi is Inside Out van Maria V. Snyder. Dit verhaal speelt zich af in een enorm ruimteschip en volgt de belevenissen van een meisje dat de tunnels onderhoudt van dat schip. Ze doet op een dag een ontdekking waardoor haar leven onmiddellijk gevaar loopt. Het is een échte pageturner van een zeer begaafd auteur en ik kan het niet warm genoeg aanbevelen. Oeps, dat is misschien geen goede woordkeuze in deze hitte.

Dubbellikker

Dit zijn toch wel mijn lievelingsijsjes. Vroeger sneakte ik altijd naar de diepvries op zolder om stiekem heel veel ijsjes te eten op mijn kamertje. Ik was echt verslaafd. Deze ijsjes passen bij uitstek fantastisch bij een toffe duologie. Wat dacht je van The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue en The Lady’s Guide to Petticoats and Piracy van Mackenzi Lee? Het eerste boek gaat over een jongeman die samen met zijn beste vriend en jongere zus nog een laatste feestreis wil maken voordat hij zich schikt in de rol die zijn vader voor hem heeft uitgestippeld. Het loopt anders dan verwacht.

Oeh, of Warcross en Wildcard van Marie Lu voor de liefhebbers van LITRPG boeken. In het eerste deel maken we kennis met een jonge premie jager / hacker die criminelen uit een virtuele wereld opspoort. Op een dag hackt ze iets wat onmogelijk te hacken zou moeten zijn en ze valt daarom op bij ’s werelds bekendste en rijkste programmeur die een bijzonder voorstel voor haar heeft.

En last but not least denk ik aan Wintersong en Shadowsong van S. Jea-Jones. De cover van het eerste deel is al genoeg om je lichaamstaal een paar graden te laten zakken. Ice, ice baby! Het verhaal gaat over een meisje wiens zusje wordt ontvoert door de koning van de goblins. Om haar te redden moet ze afdalen in de ondergrondse om het meisje te zoeken. Daar ontmoet ze de koning en komt ze voor lastige beslissingen te staan.

Magnum

Bij een Magnum denk ik aan sexy, romantieke boeken. Vraag me niet waarom, want ik heb geen flauw idee waar die associatie vandaan komt. Waarschijnlijk heeft het iets te maken met hun zwoele reclames. Anyway, een aantal sexy new adult boeken die ik van harte aan kan bevelen zijn om te beginnen Grenzeloos van Lis Lucassen. Dit verhaal gaat over een Nederlands meisje dat in Amerika naar de universiteit gaat. Daar ontmoet ze een hele knappe jongen. Vonken slaan over, maar er is meer nodig om een relatie te laten slagen. Ik hou van dit boek: heel veel chemie tussen de personages, veel ontwikkeling in de personages en fijne sexytimes die niet too much zijn voor mijn tere zieltje. Love it!

Mijn tweede tip is De Deal van Elle Kennedy. Elle Kennedy schrijft niet alleen jaloersmakende romances waarbij je je op elke pagina afvraagt waarom jij nooit zo’n mannen tegenkomt in het echt; ze heeft ook nog eens een geweldig gevoel voor humor. Het verhaal gaat over Hannah en Garrett. Hij heeft haar hulp nodig om te slagen voor een belangrijk tentamen, zij heeft zijn hulp nodig om de aandacht te trekken van het object van haar affectie. Met tegenzin maken ze een deal, met alle gevolgen van dien. Serieus mensen. Lees 👏 dit 👏 boek 👏

Als derde wil ik jullie nog aanraden om Ik Niet Op Jou van Sally Thorne te lezen. Helemaal als je een liefhebber bent van hate to love romances. Dit boek gaat over twee collega’s die er een sport van hebben gemaakt om elkaar onder werktijd zo’n best te treiteren. Lucy denkt dat Joshua oprecht een hekel aan haar heeft, maar wij – de lezers – weten natuurlijk vanaf het begin dat dit een typisch gevalletje meisjes-plagen-kusjes-vragen is. Wat een hele problematische trope is, maar daarom niet minder vermakelijk.

Ik kan nog met gemak een poosje doorgaan met ijsjes en boeken koppelen, maar ik ga toch een paar ijsjes reserveren voor een mogelijk deel 2. De zomer is immers nog niet voorbij en hoewel ik hoop van niet, kunnen er goed nog meer hete dagen in het verschiet liggen.

Wat is jouw lievelingsijsje?

2 thoughts on “Boeken en ijsjes

  1. Wat een leuk idee! Dubbellikkers vond ik vroeger ook echt helemaal fantastisch. Het bleef stom als je ze op school met z’n tweetjes moest delen.

    Idee voor deel 2: de Cornetto: ijsjes met een fantastisch einde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.