App uitgelicht; Readiculous op Amino

Als rasechte boekenwurm / gadgetnerd kan ik enorm gelukkig worden van de ontdekking van toffe boekgerelateerde apps. Ik spit graag de app store door op zoek naar toffe nieuwe software voor mijn mobiel en tablet. In App Uitgelicht zet ik een van die apps in de schijnwerper en vertel ik jullie meer over mijn ervaringen met de desbetreffende app. Deze week wil ik jullie graag kennis laten maken met de app: Amino en in het bijzonder met mijn groep Readiculous NL/BE.

Zoals je misschien al een beetje op hebt kunnen maken aan deze inleiding is Amino een community-app. Het is de verzamelnaam voor ontzettend veel platforms met uiteenlopende categorieën. Zo zijn er dus ook verschillende boek-gerelateerde Amino groepen. Na een paar maanden door te hebben gebracht in Engelstalige groepen besloot ik echter dat het hoog tijd werd voor een Nederlandstalige Amino groep voor boekennerd en zo zag onlangs Readiculous NL/BE het levenslicht.

Wat is het?

Animo is eigenlijk het best te omschrijven als heel veel dingen in een. Als je lid bent van een groep kun je je eigen content delen zoals; blogs, polls, vragen, filmpjes, foto’s, links, tags, enz. Je kunt chatten in een van de openbare chatrooms of DM’en met individuele gebruikers. Zo combineert de app eigenlijk de mogelijkheden van Twitter, Facebook, Instagram, Tumblr en Whatsapp in een programma. Het is een beetje zoeken in het begin, maar als je het eenmaal door hebt is de app mega verslavend.

Readiculous

Is de Nederlandstalige boekennerd afdeling binnen deze heerlijke app die is opgezet door ondergetekende. Hier kun je naast alles wat ik hierboven al heb genoemd meedoen aan winacties, reading challenges, boekbesprekingen, enz. Als je een blog hebt kun je die promoten in de groep en kennis maken met andere boekbloggers in de boekblogger-chatroom. Er is plaats om boeken te koop/ruil aan te bieden (let op de huisregels) en te shoppen. Hieronder kun je een kleine rondleiding in de groep bekijken…

Klinkt dat als muziek in je oren? Meld je dan aan voor de groep via de button in de zijbalk of klik hier.

Wat kost het?

HELEMAAL NIKS!!! Alleen heel veel vrije uurtjes, hahaha.

Wat ik ervan vind

Persoonlijk vind ik dit een van de leukste sociale apps van het moment. Je kunt zelf kiezen tussen een tijdlijn waarin de artikelen in een logische volgorde woorden weergegeven (dus nieuwste bovenaan) of een tijdlijn waarin de favoriete posts van de paginabeheerder(s) uitgelicht worden. Zoals ik al zei is het in het begin een beetje lastig navigeren in de app, maar door vaak in te checken leer je snel hoe alles werkt. Bij vragen kun je uiteraard ook altijd aan mijn mouw trekken.

Om je aan te melden voor de groep heb je de Amino-app nodig. Deze is gratis te downloaden voor zowel iOS als Android. Dus sluit je gezellig bij ons aan en let’s talk about books!

Heb jij je al aangemeld voor deze toffe Amino groep?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.