Achter de schermen

De boekenblog-community is een fantastische niche om deel van uit te maken. Mocht je spelen met het idee om daar deel van uit te gaan maken dan moedig ik dat van harte aan. Om je een idee te geven van wat er zoal nodig is om een site zoals CRAVING PAGES te onderhouden leek het me een goed idee om een pagina te wijden aan de materialen, gereedschappen en bronnen die ik achter de schermen zoal gebruik.

Technisch

Deze site draait op een self hosted WordPress platform. Er zijn gratis alternatieven, maar persoonlijk houd ik meer van de controle die een self hosted website je biedt. Zo kun je plugins en thema’s gebruiken om je site helemaal naar wens vorm te geven. Als self hosted blog heb je ook een domeinnaam nodig. Zowel mijn WordPress account als mijn domeinnaam heb ik aangeschaft via Hostnet.nl En ik ben zeer tevreden over de diensten en het gebruiksgemak van deze aanbieder.

Het thema waar ik gebruik van maak om mijn site mooi te maken is het gratis beschikbare “Hueman” thema van ontwikkelaar Nicolas Guillaime. Het thema bepaalt de vormgeving van de site, en kan naar wens worden aangepast. De foto’s en illustraties die ik gebruik om de site aan te kleden maak ik meestal zelf. Mocht je zelf interesse hebben in een digitaal getekende header of avatar dan kan ik je daar wellicht – tegen een scherp tarief – bij helpen.

Achter de schermen van de site heb ik diverse WordPress plugins geïnstalleerd om de functionaliteit te bevoorderen. Een lijst van plugins die ik niet meer kan missen…

 • Akismet Anti – Spam; zorgt er – zoals de naam al zegt – voor dat mijn site vrij blijft van spam.
 • Recencio Book reviews; is een gemakkelijke plugins voor het posten van sterren reviews. Het is een ideaal – GRATIS – alternatief voor de Ultimate Book Blogger Plugin.
 • Editorial calendar; maakt het mogelijk om te zien hoe mijn blog planning ervoor staat. In een oogopslag zie ik in de kalender weergave voor welke dagen ik nog een post of review moet schrijven. Ideaal.
 • Hueman plugins; dit zijn vooral widgets die speciaal zijn ontwikkeld om het Hueman thema te complimenteren en ik vind ze mega fijn.

Hardware & Software

 • Ipad pro 10’5″
 • Apple pencil
 • Iphone 5s
 • Kobo Aura Edition 2

Mijn Ipad is een echte alles-kunner. Ik gebruik hem voor vanalles; het uitwerken van artikelen, maken van foto’s en het maken van graphics en illustraties. Samen met mijn Apple Pencil is dit een onvervangbare sidekick.

De apps die ik gebruik om mijn site bij te houden zijn:

 • Safari
 • WordPress
 • Procreate
 • Canva
 • PS Expres
 • Dropbox
 • Youtube
 • Camera (deze staat standaard geïnstalleerd op Apple producten).

Lees-gerelateerde apps waar ik gebruik van maak zijn:

 • Kobo (met KoboPlus abonnement)
 • Scribd (ebook abonnement)
 • Ibooks
 • Goodreads
 • Bookout (mobiel)

Ik lees ook graag ebooks op mijn Kobo Aura Edition 2; helaas kan ik de boeken uit mijn Ibooks bibliotheek daar niet in lezen.

Gereedschap

 • Leuchtturm 1917 (die ik als bullet journal gebruik)
 • Heel veel pennen, stiften en waterverf.

Boeken

Hoewel ik de boeken die ik review op mijn blog vaak zelf aanschaf komt het ook voor dat ik van een uitgeverij of auteur een recensie-exemplaar aangeboden krijg. Als dit het geval is vermeld ik dat in mijn review; zelfs al heeft het geen invloed op mijn mening. Ik vind het belangrijk om transparant te zijn op dit gebied.

Ook recenseer ik regelmatig boeken uit het KoboPlus aanbod en het aanbod van de internationale ebook-abonnementsdienst Scribd.

Wat ik nu lees...

Recente reviews

Nocturna van maya motayne cover craving pages

Nocturna van Maya Motayne

Author:

Wat een aangename verrassing was het toen vorige week opeens het boek Nocturna werd bezorgd. Ik had het boek al her en der voorbij zien komen op socia

Sorcery of thorns van Margaret Rogerson cover craving pages

Blogtober dag 13: Sorcery of Thorns van Margaret Rogerson

Dit boek werd onder mijn aandacht gebracht toen ik middenin een contemporary-fase zat. Ik schreef het boek daarom al af voordat ik überhaupt wist waar

city of ghosts van victoria schwab cover craving pages

Blogtober Dag 6: City of Ghosts van Victoria Schwab

De maand oktober is door een aantal van mijn favoriete bookstagrammers omgedoopt tot ‘Blogtober’. Voor elke dag van de maand hebben zij een prompt ver

Nog meer recensies

Mijn boeken

Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

35,311 / 80,000
×