5 Films; Wrap Up #1

Craving pages film overzicht reviews

Craving pages film overzicht reviewsEr zijn ontzettend veel manieren om verhalen te verslinden. Hoewel lezen bij mij altijd favoriet blijft vind ik het ook lekker om af en toe relaxt een avondje te bank-hangen met een fijne film. De afgelopen tijd heb ik weer een aantal films gekeken en in filmflits vertel ik je kort maar krachtig wat ik van de films vond…

THE GREATEST SHOWMAN

Deze film had ik waarschijnlijk niet op mijn tablet, maar in de bioscoop moeten kijken. Tja, life happened en dus had ik geen andere keus. Ik had hoge verwachtingen van de film aangezien heel veel mensen vol lof zijn over de cinematografie, de acteurs en bovenalles… de muziek.

Ik was er persoonlijk niet zo kapot van. Ik vond de meest interessante verhaallijn een beetje een ondergeschoven kindje in deze film en op de een of andere manier wist Hugh Jackman mij niet echt te overtuigen als mr. Showbiz.

PITCH PERFECT 3

Ik hield van de eerste twee fims. Als Anna Kendrick fangirl keek ik enorm uit naar het slot van de trilogie rondom acapella groep The Bella’s. Toch vond ik deze eerlijk gezegd een beetje too much. De eerste twee films waren ook over de top, maar wel op een pijnlijk herkenbare (en grof overdreven) manier. Deze film probeerde – en faalde – om op het einde de overstap te maken naar actiecomedy. Ik weet niet, deze film klopte gewoon niet met wat ik van deze reeks gewend ben. Jammer.

BLACK PANTHER

Ik heb ook de binnenkant van een bioscoop gezien deze maand om de veelbesproken superheldenfilm BLACK PANTHER te zien. Spoiler alert: ik vond hem ge-wel-dig! De verhaallijn, de world-building, de cast en de morele kwesties die door je hoofd blijven spoken tot lang nadat de film al af is gelopen. I love it.

Natuurlijk zou ik mezelf niet zijn als ik niet – zoals altijd – de bad guy het meest interessante personage vond van de film. Toch was er dit keer ook een van de goeien die ik mega tof vond namelijk Okoye; de bad ass soldate en T’Challa’s rechterhand. Ik vond haar zo stoer!

STAR WARS; THE LAST JEDI

Ik heb alle STAR WARS films een paar jaar geleden voor het eerst gezien. Toen heb ik ze allemaal in een week tijd gebinged. Niet omdat ik superfan ben van de franchise, maar omdat ik wilde weten waarom mensen zo dwepen met deze films. Eerlijk gezegd wist ik het niet. Ik vond de films tof, maar niet episch.

Ik was niet van plan om de nieuwe films te gaan kijken tot er twee dingen gebeurde; 1.) Ik ontdekte dat Adam Driver (uit GIRLS) erin meespeelde en 2.) een van mijn favoriete booktubers TASHAPOLIS spamde opeens mijn twitter timeline vol met #Reylo liefde.

Ik keek THE FORCE AWAKENS en was vrijwel onmiddellijk Reylo trash net als Tasha. THE LAST JEDI heb ik op de dag van verschijning in de Itunes store gekocht en ik ben extra vroeg mijn bed uitgerolt zodat ik hem nog kon kijken voordat mijn zoontje wakker zou worden. Dat is toewijding.

BEAUTY AND THE BEAST

Okay, misschien mag ik deze niet vermelden omdat ik hem al minstens duizend keer heb gezien, maar ik heb er nog niet eerder over geschreven op mijn blog en ik lief deze film zo hard! Ik ben er zelfs door gemotiveerd om weer eens fanfiction te gaan schrijven (dit keer op Sweek). Geïnteresseerden in een satirisch redemption verhaal over Gaston kunnen de link naar mijn verhaal vinden in mijn footer.

De komende tijd hoop ik weer wat meer films te kunnen kijken. Ik wil sowieso heeeel graag naar READY PLAYER ONE, maar ik zou ook graag wat meer arthouse / cultfilms willen kijken die wat minder bekendheid genieten.

Hebben jullie nog toffe kijktips voor me?

3 thoughts on “5 Films; Wrap Up #1

  1. Ohhhh zo fijn om te lezen dat jij ook niet zo weg was van The Greatest Showman. Ik was er bijna van overtuigd dat ik de enige was, zo lyrisch dat iedereen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.