7 Slow burning romances in YA fantasy

Romantiek in boeken is al jaren een ingrediënt waar ik slecht zonder kan. Ik houd namelijk van verhalen die me niet alleen meevoeren op een episch avontuur, maar waar ik tussen de bedrijven door ook heerlijk bij kan wegzwijmelen. Een goede uitwerking van een romance vind ik dan ook heel erg belangrijk. Instalove vind ik ronduit tenenkrommend, liefdesdriehoeken ben ik beu en voor ongelijke relaties ben ik al helemaal allergisch. Dus ja, hoewel ik van romantiek in boeken houd stel ik er wel vrij hoge eisen aan.

Vandaag heb ik voor jullie een lijst met boeken die mijn favoriete subplot (romantiek) combineren met mijn favoriete subgenre (fantasy). Ik ben een trotse passagier aan boord van al deze ships en hoop dat ik jullie hiermee een heleboel zwijmelinspiratie geef.

Op willekeurige volgorde…

Simon en Baz uit CARRY ON van Rainbow Rowell

Grappig hoe ik de stukjes fanfictie over Simon en Baz in het boek “Fangirl” nog een irritante afleiding vond. Nu is hun verhaal namelijk een van mijn lievelingsboeken. Niet in de minste plaats door dit tweetal. Dit boek is zo lekker sassy. De dialogen – vooral de manier waarop Simon en Baz elkaar steeds op proberen te fokken – zijn geweldig en de chemie tussen de twee zorgt voor flinke hoogspanning bij de lezer.

James en Stella uit ALIAS HOOK van Lisa Jensen

Hoewel ik een zwak heb voor verhalen over piraten ben ik nooit fan geweest van kapitein Haak. Zelfs de sexy “Once upon a time” versie van de man doet niets voor me. Pas in ALIAS HOOK werd ik geïntroduceerd aan een fictional crush waardige haak. In dit boek ben ik niet zo zeer onder de indruk van de romantiek tussen de personages, maar des te meer van de invloed die de relatie tussen James en Stella op hen persoonlijkheid heeft.

Peeta en Katniss uit DE HONGERSPELEN van Suzanne Collins

Wat ik zo bijzonder vond – en nog steeds vind – aan Katniss en Peeta is dat het de klassieke genderrollen in YA omdraaide. Waar voorheen vaak de stoere jongen met het verlegen meisje werd gepaard werd de stoere heldin van DE HONGERSPELEN zoetjesaan verliefd op een bakkersjongen die al jaren heimelijk een oogje op haar had.

Toen ik voor het eerst de film zag werd mijn liefde voor Katnis en Peeta (en hun onfortuinlijke ship-naam) alleen maar groter en groter.

Elisa en Hector uit de FIRE AND THORNStrilogie van Rae Carson

De kracht van deze serie zit hem in het feit dat de belangrijkste relatie in de trilogie die van hoofdpersoon Elisa met zichzelf is. Wanneer we haar leren kennen zit ze niet goed in haar vel. Ze kampt met overgewicht, wordt in een machtspositie gedwongen waarin ze zich niet op haar gemak voelt en is na een politiek huwelijk niet alleen een echtgenoot, maar ook een stiefzoon rijker.

Pas na haar ontvoering zien we Elisa langzaam maar zeker uitgroeien tot een heldin waar heel veel meiden een voorbeeld in zullen herkennen. Haar groei gedurende de drie boeken is zo goed ontwikkeld dat ook volwassenen onder de indruk zullen zijn. Hoewel het een kleinere rol speelt in het verhaal is de liefde tussen Hector en Elisa daarom niet minder belangrijk voor het verhaal. Hij is haar rots en dat vind ik een erg bijzondere rol om een man in te zien in YA.

Mia en Tric uit NIMMERNACHT van Jay Kristoff

Wacht… zat er romantiek in NIMMERNACHT? Jazeker, maar als je even niet oplette kun je het gemakkelijk hebben gemist. Romantiek is fijn, maar hoeft zeker niet de belangrijkste draad van het verhaal te zijn (liever niet zelfs). De romance tussen Tric en Mia is subtiel maar sexy en ik kan dat enorm waarderen. Het is een liefde die je gemakkelijk over het hoofd ziet tenzij je tussen de regels door leest.

Beastly alex flynn craving pages

Kyle en Lindy uit BEASTLY van Alex Flynn

Het zou zo maar kunnen dat Kyle en Lindy hun plekje op deze lijst hebben te danken aan het feit dat hun verhaal is gebaseerd op mijn favoriete Disney-film “Beauty and the beast”. Maar het kan ook liggen aan mijn zwak voor bad boys die hun leven beteren voor dat ene, bijzondere meisje.

Juliette en Warner uit de TOUCHING JULIETTE trilogie van Tahereh Mafi

Het nieuwste deel in deze voormalige-trilogie is een hele goede reden om een wat oudere ship af te stoffen. Juliette x Warner zijn een van de eerste YA koppels die ik enorm shipte. Ik ben fan van bad boys met een klein hartje en die definitie past natuurlijk uitstekend bij Warner. Vanaf het eerste boek – toen Warner nog onherstelbaar slecht leek – had hij een zeker charisma waardoor ik hoopte dat hij zijn leven zou beteren. Ook de chemie tussen hem en Juliette speelde een belangrijke rol in die wens. Ik ben zo benieuwd naar het volgende deel, maar durf hem tegelijkertijd niet te lezen omdat ik vind dat Juliette en Warner wel genoeg hebben geleden.

Heb jij HEEL ME al gescoord?

Wat zijn jouw ultieme OTP’s in YA fantasy?

4 thoughts on “7 Slow burning romances in YA fantasy

  1. Ik erger me ook steeds vaker aan instalove, al moet ik toegeven dat ik het soms echt heerlijk vind. Ik kan nog wel eens gefrustreerd raken als de relatie zich te langzaam ontwikkeld :’) Ik ben ook een beetje bang voor Heel me om eerlijk te zijn, wat gaat Tahereh Mafi nu weer doen met mijn geliefde ship?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.